זה הולך להיות פוסט קצר מאאאאד, אך מנצח, ובגדול!
הקינוח הבא הוא דוגמא מובהקת של הנוסחה העילאית: מעט עבודה = הצלחה מרובה.
לא נעים לי לקרוא להוראות הבאות אפילו "מתכון", היות ובאמת מדובר בהרכבה פשוטה ביותר של כמה מרכיבים (שאת רובם רוכשים מראש).
רקפת, חברתה של אמי, היא הגאונה שממנה השחיתות הזו הגיעה ועל זה מגיע לה כפיים! .
לא משנה כמה קינוחים fancy ומושקעים יונחו על שולחן הקינוחים – הקינוח הזה תמיד יחוסל ויקבל תגובות סופר נלהבות.
בשבת האחרונה, התנדבתי להביא קינוח ל"על האש דגים" אצל חברים (פוסט בעניין יגיע בהקדם – היה מעולה..) ולא הייתי במוזת אפייה ושכלולים, אז הגעתי עם שקית הפתעות מלאה במרכיבים למנה המושחתת הזו – וההתלהבות שסיפרתי לכם עליה, לא איחרה להגיע.
סקרנתי אתכם מספיק? אז הנה ה"מתכון".
מצרכים:
1 קופסא סגורה גלידת וניל (הפעם השתמשתי בגלידת וניל צרפתי של "קרמיסימו").
4-5 שקיות של חטיף "Maltesers" (הוא ולא אחר!)
- מניסיון, מרבים לנשנש מהעיגולים הקראנצ'יים והמתוקים האלה תוך כדי ההרכבה (במיוחד אם ידיים קטנות ומתוקות נמצאות באזור, אז אולי לכו מראש על חמש חבילות).
אופציונלי (תוספת שלי ולא בהוראות המקוריות של רקפת, אני ממליצה בחום, רק עוד שתי דקות עבודה):
120 גרם שוקולד מריר (חבילה וקצת)
חצי מיכל שמנת מתוקה
הוראות הכנה:
שוברים את השוקולד ומניחים בקערה קטנה. שופכים מעל השוקולד את השמנת המתוקה ומחממים במיקרו ל-30 שניות.
מוציאים, מערבבים וחוזרים על הפעולה עד שהשוקולד והשמנת המתוקה מתמזגים לקרם, או "גנאש" אם תרצו (שתי נאגלות של חימומים הספיקו לי).
מוציאים את קופסת הגלידה מהפריזר, מעבירים סכין סביב הגלידה (בין הקופסא לגלידה) והופכים על צלחת הגשה (במקרה הנוכחי צלחת ההגשה הייתה מחבת גדולה – זה מה שהיה בנמצא, והאמת – היווה פתרון מדליק בעיניי).
נותנים כמה טפיחות על הקופסא ומרימים אותה, כך שהגלידה גולשת בשלמותה לצלחת ההגשה (או למחבת).
(אל תתעסקו במריחות הגלידה בצדדים – אלו יוסוו בקרוב..)
מניחים את שקיות המלטיזרס על השולחן ובעזרת פטיש שניצלים/מערוך/כלי אחר שיעשה את העבודה, מוציאים קצת אגרסיות ושוברים לחתיכות (אבל לא לאבקה. נא להפגין קצת איפוק).
את המלטיזרס הכתושים קלות פזרו סביב הגלידה, כך שחלק יכסו גם את צדדי גבעת הגלידה.
כעת, בנונשלנטיות, טפטפו "שליכטות" של גנאש מעל הגלידה (לא יותר מדי).
הגישו מיד, בליווי קערת הגנאש בצד, כך שכל אחד יוסיף לעצמו עוד, לפי רצונו.
שחיתות בקלי קלות.
אשמח לשמוע אם אימצתם,
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל
נ.ב – נרשמתם כבר לניוזלטר שלי?
8 תגובות
שחיתות מושלמת!!! היה מעולה!!!
מהמם! קינוח אליפות שאי אפשר להפסיק לנשנש… אני זו שנעמדתי ליד הקינוח (אחרי שכולם לקחו seconds ו thirds) ועם כף גרדתי את התבנית עד הפירור האחרון…
תקשיבי, הבלוג שלך מוצא חן בעיניי!!! הקינוח הזה נראה לי פצצה, אמנם טרם הכינותי אבל כבר סיגלתי לי עם השנים חושים מחודדים כדי להבחין במתכונים שווים! אגב, גלידת וניל היא "חומר גלם" מעולה להרבה מאוד קינוחים…המתכונים שלך נראים לי שווים אחד אחד!!! איזה כייף שבמקרה מצאתי אותך באינטרנט !!!
היי שרון, איזה כיף לי (!) שמצאת את הבלוג שלי במקרה.. תודה על התגובה!
הי,
אין אצלנו בסופר מלטיזרס. מה אפשר במקום?
אפשר אולי סוג של קליל לשבור גס
לראשונה קוראת מתכונים שלך וכבר אימצתי לעצמי כמה מהם.
כתיבה קולחת, ברורה ומצרכים זמינים.
שמחה שמצאתי את אתרך…תודה לך!
היי נגה, איזו תגובה מהממת, תודה!!
שמחה שמצאת אותי 🙂