קינוח פצצה בדקה

זה הולך להיות פוסט קצר מאאאאד, אך מנצח, ובגדול!

הקינוח הבא הוא דוגמא מובהקת של הנוסחה העילאית: מעט עבודה = הצלחה מרובה.

לא נעים לי לקרוא להוראות הבאות אפילו "מתכון", היות ובאמת מדובר בהרכבה פשוטה ביותר של כמה מרכיבים (שאת רובם רוכשים מראש).

רקפת, חברתה של אמי, היא הגאונה שממנה השחיתות הזו הגיעה ועל זה מגיע לה כפיים! .

לא משנה כמה קינוחים fancy ומושקעים יונחו על שולחן הקינוחים – הקינוח הזה תמיד יחוסל ויקבל תגובות סופר נלהבות.

בשבת האחרונה, התנדבתי להביא קינוח ל"על האש דגים" אצל חברים (פוסט בעניין יגיע בהקדם – היה מעולה..) ולא הייתי במוזת אפייה ושכלולים, אז הגעתי עם שקית הפתעות מלאה במרכיבים למנה המושחתת הזו – וההתלהבות שסיפרתי לכם עליה, לא איחרה להגיע.

סקרנתי אתכם מספיק? אז הנה ה"מתכון".

מצרכים:

מרכיבים

1 קופסא סגורה גלידת וניל (הפעם השתמשתי בגלידת וניל צרפתי של "קרמיסימו").

4-5 שקיות של חטיף "Maltesers" (הוא ולא אחר!)

  • מניסיון, מרבים לנשנש מהעיגולים הקראנצ'יים והמתוקים האלה תוך כדי ההרכבה (במיוחד אם ידיים קטנות ומתוקות נמצאות באזור, אז אולי לכו מראש על חמש חבילות).

אופציונלי (תוספת שלי ולא בהוראות המקוריות של רקפת, אני ממליצה בחום, רק עוד שתי דקות עבודה):

120 גרם שוקולד מריר (חבילה וקצת)

חצי מיכל שמנת מתוקה

הוראות הכנה:

שוברים את השוקולד ומניחים בקערה קטנה. שופכים מעל השוקולד את השמנת המתוקה ומחממים במיקרו ל-30 שניות.

שמנת מתוקה ושוקולד

מוציאים, מערבבים וחוזרים על הפעולה עד שהשוקולד והשמנת המתוקה מתמזגים לקרם, או "גנאש" אם תרצו  (שתי נאגלות של חימומים הספיקו לי).

גנאש שוקולד

מוציאים את קופסת הגלידה מהפריזר, מעבירים סכין סביב הגלידה (בין הקופסא לגלידה) והופכים על צלחת הגשה (במקרה הנוכחי צלחת ההגשה הייתה מחבת גדולה – זה מה שהיה בנמצא, והאמת – היווה פתרון מדליק בעיניי).

נותנים כמה טפיחות על הקופסא ומרימים אותה, כך שהגלידה גולשת בשלמותה לצלחת ההגשה (או למחבת).

גלידה במחבת

(אל תתעסקו במריחות הגלידה בצדדים – אלו יוסוו בקרוב..)

מניחים את שקיות המלטיזרס על השולחן ובעזרת פטיש שניצלים/מערוך/כלי אחר שיעשה את העבודה, מוציאים קצת אגרסיות ושוברים לחתיכות (אבל לא לאבקה. נא להפגין קצת איפוק).

ריסוק המלטיזרס

את המלטיזרס הכתושים קלות פזרו סביב הגלידה, כך שחלק יכסו גם את צדדי גבעת הגלידה.

פיזור המלטיזרס

כעת, בנונשלנטיות, טפטפו "שליכטות" של גנאש מעל הגלידה (לא יותר מדי).

גנאש מעל הגלידה

הגישו מיד, בליווי קערת הגנאש בצד, כך שכל אחד יוסיף לעצמו עוד, לפי רצונו.

קינוח מוכן

שחיתות בקלי קלות.

אשמח לשמוע אם אימצתם,

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

נ.ב – נרשמתם כבר לניוזלטר שלי?

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
4 תגובות
  1. נטלי הגב

    שחיתות מושלמת!!! היה מעולה!!!

  2. נועה קמזל הגב

    מהמם! קינוח אליפות שאי אפשר להפסיק לנשנש… אני זו שנעמדתי ליד הקינוח (אחרי שכולם לקחו seconds ו thirds) ועם כף גרדתי את התבנית עד הפירור האחרון…

  3. שרון הגב

    תקשיבי, הבלוג שלך מוצא חן בעיניי!!! הקינוח הזה נראה לי פצצה, אמנם טרם הכינותי אבל כבר סיגלתי לי עם השנים חושים מחודדים כדי להבחין במתכונים שווים! אגב, גלידת וניל היא "חומר גלם" מעולה להרבה מאוד קינוחים…המתכונים שלך נראים לי שווים אחד אחד!!! איזה כייף שבמקרה מצאתי אותך באינטרנט !!!

השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן