קינוח פצצה בדקה

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

זה הולך להיות פוסט קצר מאאאאד, אך מנצח, ובגדול!

הקינוח הבא הוא דוגמא מובהקת של הנוסחה העילאית: מעט עבודה = הצלחה מרובה.

לא נעים לי לקרוא להוראות הבאות אפילו “מתכון”, היות ובאמת מדובר בהרכבה פשוטה ביותר של כמה מרכיבים (שאת רובם רוכשים מראש).

רקפת, חברתה של אמי, היא הגאונה שממנה השחיתות הזו הגיעה ועל זה מגיע לה כפיים! .

לא משנה כמה קינוחים fancy ומושקעים יונחו על שולחן הקינוחים – הקינוח הזה תמיד יחוסל ויקבל תגובות סופר נלהבות.

בשבת האחרונה, התנדבתי להביא קינוח ל”על האש דגים” אצל חברים (פוסט בעניין יגיע בהקדם – היה מעולה..) ולא הייתי במוזת אפייה ושכלולים, אז הגעתי עם שקית הפתעות מלאה במרכיבים למנה המושחתת הזו – וההתלהבות שסיפרתי לכם עליה, לא איחרה להגיע.

סקרנתי אתכם מספיק? אז הנה ה”מתכון”.

מצרכים:

מרכיבים

1 קופסא סגורה גלידת וניל (הפעם השתמשתי בגלידת וניל צרפתי של “קרמיסימו”).

4-5 שקיות של חטיף “Maltesers” (הוא ולא אחר!)

  • מניסיון, מרבים לנשנש מהעיגולים הקראנצ’יים והמתוקים האלה תוך כדי ההרכבה (במיוחד אם ידיים קטנות ומתוקות נמצאות באזור, אז אולי לכו מראש על חמש חבילות).

אופציונלי (תוספת שלי ולא בהוראות המקוריות של רקפת, אני ממליצה בחום, רק עוד שתי דקות עבודה):

120 גרם שוקולד מריר (חבילה וקצת)

חצי מיכל שמנת מתוקה

הוראות הכנה:

שוברים את השוקולד ומניחים בקערה קטנה. שופכים מעל השוקולד את השמנת המתוקה ומחממים במיקרו ל-30 שניות.

שמנת מתוקה ושוקולד

מוציאים, מערבבים וחוזרים על הפעולה עד שהשוקולד והשמנת המתוקה מתמזגים לקרם, או “גנאש” אם תרצו  (שתי נאגלות של חימומים הספיקו לי).

גנאש שוקולד

מוציאים את קופסת הגלידה מהפריזר, מעבירים סכין סביב הגלידה (בין הקופסא לגלידה) והופכים על צלחת הגשה (במקרה הנוכחי צלחת ההגשה הייתה מחבת גדולה – זה מה שהיה בנמצא, והאמת – היווה פתרון מדליק בעיניי).

נותנים כמה טפיחות על הקופסא ומרימים אותה, כך שהגלידה גולשת בשלמותה לצלחת ההגשה (או למחבת).

גלידה במחבת

(אל תתעסקו במריחות הגלידה בצדדים – אלו יוסוו בקרוב..)

מניחים את שקיות המלטיזרס על השולחן ובעזרת פטיש שניצלים/מערוך/כלי אחר שיעשה את העבודה, מוציאים קצת אגרסיות ושוברים לחתיכות (אבל לא לאבקה. נא להפגין קצת איפוק).

ריסוק המלטיזרס

את המלטיזרס הכתושים קלות פזרו סביב הגלידה, כך שחלק יכסו גם את צדדי גבעת הגלידה.

פיזור המלטיזרס

כעת, בנונשלנטיות, טפטפו “שליכטות” של גנאש מעל הגלידה (לא יותר מדי).

גנאש מעל הגלידה

הגישו מיד, בליווי קערת הגנאש בצד, כך שכל אחד יוסיף לעצמו עוד, לפי רצונו.

קינוח מוכן

שחיתות בקלי קלות.

אשמח לשמוע אם אימצתם,

עד הפעם הבאה,

מיכל

נ.ב – נרשמתם כבר לניוזלטר שלי?

אם לא – אשמח אם תעשו זאת עכשיו 

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

2 תגובות על “קינוח פצצה בדקה

  1. מהמם! קינוח אליפות שאי אפשר להפסיק לנשנש… אני זו שנעמדתי ליד הקינוח (אחרי שכולם לקחו seconds ו thirds) ועם כף גרדתי את התבנית עד הפירור האחרון…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *