עוף בקארי אדום וחלב קוקוס

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

אוהבי האוכל האסייתי, הקוקוס והחריף נא להתפקד.

המנה הזו נכללת בקטגוריה של הצ'יק צ'אק ותמיד מוצלח!

כפי שכבר יצא לי לומר לכם  הרבה פעמים, אני סאקרית של אוכל אסייתי ותאילנדי בפרט (ולראיה מספר הקילוגרמים העודפים שחזרתי עימם מהחופשה האחרונה בארץ הקסומה הזו.. ונכון השייקים הרבים תרמו גם לא מעט לסיפור..). מתכון זה מצטרף לשורה ארוכה ומוצלחת (לטעמי ) של מתכונים בניחוח אסייתי שאני מאד אוהבת להכין, כמו הפרגיות במרינדה אסייתית, סלט אטריות שעועית, טפיוקה ועוד..

מפה לשם, הטעמים האסייתיים מקבלים מקום של כבוד בבלוג שלי, מה שדורש, או אפילו ממש מתחנן, שבקרוב אעלה פוסט של תפריט אסייתי מלא. היכונו – זאת תהיה ארוחה שווה!

האמת, שפוסט זה ממש לא היה מתוכנן, אלא הוא תולדה של מנה ספונטנית שהכנתי לארוחת ערב משפחתית. אני תמיד מחזיקה במזווה פחיות/קרטונים של חלב קוקוס (אותו אני גם אוהבת להכניס לשייקים שלנו – עוד פוסט שצריכה להכין בקרוב..) ומחיות קארי שונות (אותן ניתן למצוא היום באגף האסייתי של כמעט כל סופר/מכולת). כך שכל פעם שמתחשק, אפשר במהירות הבזק להרים איזו מנת קארי כיפית לצד אורז שיספוג אליו את הטעמים האהובים.

היום אביא לכם מעין גרסת אמצע בין הקארי הסופר מושקע לקארי הסופר עצלני שלי. זוהי הוורסיה של אותה ארוחה ספונטנית, בה החלטתי לגוון ולהוסיף לקארי שלי גם קצת מהחמאת בוטנים הכה אהובה עליי (כמו ברוטב לסלט כרוב המשגע הזה או בעוף במבה האהוב שלי), ברוב קולות הוחלט כי זו אחלה יציאה (אפילו סבתא מרים האולטרה קונסרבטיבית אישרה ואהבה!). כרגיל, אפרוט בפניכם שלל אופציות ותבחרו בגרסה המותאמת לטעמכם ולמה שזמין לכם.

הוורסטיליות של המנה הזו באה לידי ביטוי לא רק במרכיבי הרוטב שלה (פירוט בתחתית הפוסט), אלא גם בחומר הגלם המרכזי שלה.. כאן הכנתי פרגיות שבמקרה היו לי בפריזר, אבל גם שוקי עוף יתקבלו מצוין וגם קוביות של דג לבן. הכנתי אותה כבר מספר פעמים עם קוביות לברק (אז הבישול הרבה יותר קצר!) והתוצאה  – ללקק את האצבעות.

מצרכים:

מצרכים לעוף בקארי אדום

10-12 נתחי פרגית מנוקים וחצויים

1/4 כוס שמן חמניות/זרעי ענבים/קנולה

1 בצל גדול קצוץ

3-4 שיני שום כתושות

2 כפות חמאת בוטנים (כאמור, אופציונאלי)

2 כפות משחת קארי אדום

  • אני השתמשתי במשחה שמגיעה בשקית אטומה בתוך קופסה עם מכסה שניתן לסגור בשנית.
  • ישנן גם שקיות של משחת קארי של חברת Kanokwan שמתאימות בדיוק לבישול סיר אחד כזה. אם רואים כאלה – קנו.
  • מבחינת החריפות – היא קיימת אך לא עוצמתית. במיוחד בשילוב עם חלב הקוקוס, מד החריפות של המנה יוצא בינוני מינוס לדעתי (אך קחו בחשבון שאני אוהבת חריף).

1 פחית קרם/חלב קוקוס

1 כף סויה

1 כף ג'ינג'ר מגורד (כמו פה)

1/4 כוס מים רותחים

מלח, פלפל

אופציונלי להגשה:

צרור כוסברה קצוצה

בוטנים קצוצים

הוראות הכנה:

בסיר רחב ושטוח מחממים את השמן ומטגנים את הבצל כמה דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שנהיה שקוף.

טיגון הבצל

מוסיפים את הג'ינג'ר המגורד והשום הכתוש ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עוד כדקה.

הוספת הגינגר והשום

גינגר ושום ובצל

מוסיפים את הפרגיות בשכבה אחת ו-"סוגרים" אותן כ-3 דקות מכל צד, כאשר תוך כדי ממליחים ומפלפלים אותן.

סגירת הפרגיות

צד שני סגירת פרגיות

במקביל, מערבבים בקערה את חמאת הבוטנים והמים הרותחים.

חמאת בוטנים עם מים רותחים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מוסיפים גם את חלב הקוקוס, הסויה ומשחת הקארי ומערבבים היטב.

הוספת חלב הקוקוס
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

הוספת הסויה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כאשר הפרגיות "סגורות" שופכים עליהן את הרוטב ומחכים לרתיחה.

רוטב על פרגיות1
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
רוטב על פרגיות2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מנמיכים ללהבה קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים עוד כ-45 דקות, כאשר מדי פעם משקשקים קצת את הרוטב והעוף על מנת למנוע הידבקויות.

מנה מתבשלת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
המנה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

מגישים חם, עם כוסברה ובוטנים קצוצים מעל (אם רוצים..) וכמובן – ערימת אורז שתספוג אליה את הרוטב המעולה.

לצד אורז
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
על ערימת אורז
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
עם כוסברה ובוטנים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

  1. רוצים לשדרג את המנה שלכם ולהפוך אותה ליותר אותנטית? הוסיפו בעת בישול הרוטב כמה עלי כפיר ליים מיובשים ו/או שורש למון גראס טרי קצוץ. את עלי הכפיר ליים ניתן למצוא בחלק מהמחלקות האסייתיות בסופרים/מעדניות ואת הלמון גראס במקרר של הירקן מבין העניין שלכם (את מה שנותר הוסיפו לקנקן התה ).
  2. שדרוג אותנטי נוסף הוא הוספת מעט אבקת גלנגל יבשה (אותה מצאתי למשל אצל הירקן השכונתי שלי לא מזמן) בשלב הוספת הג'ינג'ר והשום. יקרב אתכם לתאילנד בשנייה.
  3. כמובן שאתם מוזמנים להוסיף גם ירקות לתבשיל כראות עיניכם – כמו שעועית ירוקה ו/או קוביות חצילים ו/או פטריות פרוסות.. או כל שילוב אחר שנראה לכם.. טעים בטוח יהיה.
  4. מי שרוצה להקפיץ את מד החריפות מוזמן להוסיף מעט צ'ילי אדום קצוץ לשלב טיגון השום והג'ינג'ר. אש.

עד הפעם הבאה,

מיכל

** היי חברים, רק מעדכנת שביקרתי כאן ב-12/9/18 ועדכנתי קצת תמונות 😀

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

10 תגובות על “עוף בקארי אדום וחלב קוקוס

    1. בטח! תמירי את העוף בטופו והוסיפי ירקות לפי טעמך כמו קוביות חציל, פטריות, זוקיני… ייצא מעולה

  1. אחד הדברים האהובים עלי בארוחות משפחתיות היה זה שאף פעם לא ביקשו ממני להכין משהו ואז פעם אחת עשיתי אצלי חג והכנתי את המנה המושלמת הזאת של העוף בקארי. מאז תמיד! מבקשים שאני אכין את זה!!! וזה תמיד הדבר הראשון שנטרף! מזל שזה קל! ועם מצרכים שיכולים שתמיד יהיהו בבית. ❤️

  2. היי, המתכון נראה משגע וינוסה בקרוב. שאלתי היא – איך התבשיל נראה עם רוטב אדום סמיך פתאום?
    זאת משום שהרוטב ששמת נראה דליל ובהיר יותר.
    תודה על מתכונים מוסברים ומדוייקים.

    1. שלום רחל,
      הרוטב מסמיך מעט אחרי הבישול.. גם יכול להיות תאורה וזווית צילום שוני.. בכל מקרה ממליצה בחום להכין! מנה מצוינת!

    1. שלום ניצן, גם קרם וגם חלב קוקוס עם פחות אחוזי שומן מתאימים.. בהתאם להעדפתך..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *