סלט סרטי זוקיני רענן

את הסלט הבא הכנו "על הדרך" באותה סדנה אצל עדידס שסיפרתי לכם עליה פה. הוא היה כל כך רענן וקליל, שכל הנוכחים החליטו פה אחד שיאמצו אותו, ואכן תוך כמה ימים תמונות של אותו סלט, באינטרפרטציה אישית, הופיעו לכל אחד מאיתנו על השולחן הביתי.

כפי שזכור לכם (ואם לא כבר ארענן את זכרונכם 😀), זהו לא סלט הזוקיני הראשון שיש כאן בבלוג, אלא מצטרף אחר כבוד לאטריות זוקיני האלה (שהם בעצם סלט מעניין מאד) ומנת הקישואים/זוקיני צלויים הקייצית והכיפית הזו, בין היתר.

את הזוקיני בסלט זה לא נבשל, אך גם לא נצלה או נחלוט אותו – הפעם דווקא נכבוש אותו בלימון – וזהו. רעננות עד הסוף. את ה-"סרטים" נשיג בקלות בעזרת קולפן בלבד, ואז כל שיוותר לנו לעשות הוא להוסיף כמה תוספות משדרגות, כמו עגבנייה טרייה מגורדת, זיתי קלמטה (אותם אני ממש נהנית לשלב בסלטים כמו זה וזה למשל) וגבינת עיזים. עד כדי כך קל ועד כדי כך טעים.

שימו לב שזוהי כמות עבור צלחת שטוחה קטנה של סלט, הרגישו חופשי להכפיל/לשלש/לרבע כמויות, בהתאם למספר הסועדים.

מצרכים:

מצרכים לסלט סרטי זוקיני
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 זוקיני פרוס ל-"סרטים" בעזרת קולפן

מיץ מלימון אחד בגודל בינוני

1 עגבנייה גדולה ובשלה, מגורדת על פומפייה

1 שן שום כתושה

כ-5-6 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים

כמה טבעות (50-60 גר') גבינת פרומעז חתוכה גס

מעט גרידת לימון

שמן זית

מלח, פלפל

הוראות הכנה:

משרים את סרטי הזוקיני בקערה קטנה עם מיץ הלימון לכבישה.

לימון לזוקיני
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
זוקיני מעורבב עם לימון
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בקערה נפרדת מערבבים את העגבנייה המגורדת יחד עם שן השום, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

שום לעגבניה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
תיבול
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת מרכיבים את המנה:

מסננים את הזוקיני ממיץ הלימון ומסדרים על פני צלחת שטוחה.

זוקיני על צלחת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מניחים מעל הזוקיני תלוליות קטנות של רוטב העגבניות, משבצים בין לבין את זיתי הקלמטה, גרידת הלימון וגבינת העיזים ומסיימים בזילוף נדיב של שמן זית.

עגבניות על זוקיני
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
תוספת גבינה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
תיבול
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת שמז
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים מיד.

המנה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
2 תגובות
  1. רות הגב

    כמה זמן יש לכבוש את הקישואים עד השחרור?

    • מיכל הגב

      הי רות, ממש כמה דקות בודדות- ערבבי אותם עם מיץ הלימון, הניחי בצד, הכיני את רוטב העגבניות וסנני הזוקיני. צ׳יק צ׳ק.

השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן