אטריות זוקיני עם פסטו פיסטוקים ולימון וריקוטה צלויה

הדפס מתכון הדפס מתכון
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

בשנה החולפת מתכונים של אטריות זוקיני ודומיהם היו כל כך טרנדיים שלא היה ספר בישול/בלוג/פינה בטלוויזיה שלא הציגו את הוורסיה שלהם למנה הבריאה.

היה הייפ שלם סביב ה-“כאילו” פסטה, כולל מכשירים ייעודיים שהתמקמו על מדפי החנויות (spiralizor מישהו?).

הטרנד השתלב יופי עם מגמת האנטי גלוטן (שרחוקה מלהגיע אליי ) והדיאטות השונות כמו פלאו ואטקינס.

תגובתי הראשונית לעניין הייתה סוג של בוז. כאילו, על מי אתם עובדים? פסטה זה לא.

אבל.. אתם יודעים מה זה כן?

סופר טעים.

ומרענן.

  • בעלי היקר ישמח לגלות שמסתבר שיש ב-DNA שלי את התכונה המאפשרת להכיר ולהודות בטעויות .. למרות שכאן זה לא ממש טעות אלא יותר הנחה שגויה .. בכל מקרה, אל תתרגל.

בתכל’ס, אם מסירים את כל הרעש ה-“מאגניב” של המנה ולא מתייחסים אליה כמנה שמנסה להיות משהו שהיא בהחלט לא, מקבלים בסופו של דבר מעין סלט למתקדמים מזין, מעניין ומלא בטעם.

סלט שבכיף תופס את התפקיד המרכזי בארוחה קלה או מתפקד כשותף מכובד מאד למזנון מלא באוכל כיפי (כפי שהשתלב נפלא בארוחת שבועות שלי, אותה אחת שסיפרתי לכם עליה פה).

בעצם, אנחנו חוסכים כאן את הפחמימות ובכל זאת מקבלים בסופו של דבר מנה עשירה ומשביעה, שעומדת בפני עצמה ולא מרגישה “כאילו”.

שימו לב שאני מציעה בהמשך גם גרסה טבעונית למנה.

אם כבר התייחסתי לנושא אז אספר לכם שהבקשה להרחיב את האגף הטבעוני בבלוג חזרה על עצמה כבר מספר פעמים. כידוע לכל מי שמכיר או קורא אותי, אני אוכלת מהכל כולל הכל! ולגמרי שייכת לאסכולת ה-“גם וגם” (כפי שסיפרתי לכם פה). על כן, גם מנות טבעוניות כיפיות ניתן למצוא בבלוג, כגון: אגסים ביין, בטטות בסילאן בתנור, סלט חיטה מפנק, סלט אטריות שעועית, קרקר זרעים, עוגיות בריאות מטריפות ועוד ועוד. אני מבטיחה להתמיד ולעלות עוד מהז’אנר.

המתכון מבוסס על מתכון דומה מהספר הצמחוני, המהמם והצבעוני “a modern way to cook” של אנה ג’ונס.

מצרכים:

מצרכים לאטריות זוקיני

4 זוקיני גדולים או 6 קטנים, חתוכים ל-“אטריות”.

  • מי שמחזיק בביתו את המכשיר הייעודי לכך – מסודר.
  • אני לא הייתי מודעת לעובדה שיש באמתחתי קולפן Y של ג’וליינים. גאוני! ממש לא יקר וסופר שימושי, ממליצה בחום.
  • למי שאין לא את זה ולא את זה, אני ממליצה ללכת על שילוב של קולפן וסכין: בעזרת קולפן Y רגיל או מנדולינה, פורסים פרוסות דקות של זוקיני, אותן עורמים אחת על השניה וחותכים עם סכין למקלות דקים.
  • בשלוש האפשרויות מדובר בצ’יק צ’אק.

קולפן גוליינים

קילוף הזוקיני

אטריות הזוקיני

250 גר’ ריקוטה (אני השתמשתי בריקוטה של גד)

  • לטבעונים שביננו: מה דעתכם להמיר את הריקוטה בטופו ולנהוג בה באותו האופן?

2 לימונים:

  • מגרדים זסט מלימון שלם (ושוב אמליץ על הזסטר המעולה הזה) וסוחטים מיץ מחציו.
  • את הלימון השני חוצים לשניים: חצי פורסים לפרוסות דקיקות (כולל הקליפה אך ללא גרעינים) ומהחצי השנים מגרדים את הזסט.
  • קצת מבלבל אבל סומכת עליכם שהבנתם אותי, נכון?

ו כף דבש

  • ניתן להחליף בסילאן לטבעונים שביננו

2/3 כוס פיסטוקים קלופים

כ-10 עלי נענע

כ-10 עלי בזיליקום

1 כף + 4 כפות שמן זית + עוד מעט לזילוף בסוף

1 כף מים קרים

1/4 כפית צ’ילי יבש

מלח ים אטלנטי

הוראות הכנה:

מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

הופכים את הריקוטה לכלי המתאים לתנור, כמו הפיירקס העגול המצולם (בדומה למתכון הזה).

מפזרים מעל הריקוטה את הזסט של הלימון השלם, את הצ’ילי היבש והדבש ומכניסים לתנור לכ-15 דקות עד שחלקה העליון של הריקוטה מעט מתקרמל.

ריקוטה לפני תנור

שופכים את הפיסטוקים לכלי קטן אחר המתאים לתנור ומכניסים לתנור לכ-3-5 דקות לקלייה. לחילופין, ניתן לקלות את הפיסטוקים על מחבת חמה (ללא שמן) במשך כמה דקות, כאשר מדי פעם מערבבים אותם על מנת שלא יישרפו.

פיסטוקים

 

מחממים מחבת קטנה על להבה בינונית ומחממים כף שמן זית. מוסיפים את פרוסות הלימון הדקיקות ומטגנים כמה דקות בודדות עד שהופכות למבריקות ודביקות. מניחים בצד ומצננים.

לימונים מטוגנים

מעבירים את הפיסטוקים הקלויים למעבד מזון ומוסיפים את עלי הנענע והבזיליקום, מיץ מחצי לימון (אותו אחד שהשתמשנו בזסט שלו על הריקוטה), קמצוץ מלח ים אטלנטי, 4 כפות שמן זית וכף מים קרים. מעבדים עד לקבלת מעין פסטו גס ועשבי.

לפני עיבוד

הפסטו מוכן

כעת ניגשים לאטריות זוקיני:

מכניסים את הזוקיני החתוכים לקערה חסינת חום, מטביעים אותם במים רותחים ומניחים בצד למשך 2-3 דקות.

זוקיני במים

ניגשים בינתיים לפרוסות הלימונים שהספיקו להתקרר, קוצצים אותן גס ומערבבים אותן בתוך תערובת הפסטו שלנו.

פסטו ולימונים

 

פסטו עם לימון

פסטו ולימון מעורבבים

מעבירים את אטריות הזוקיני למסננת ומשם לקערה. מוסיפים את תערובת הפסטו והלימונים ומערבבים היטב.

 

זוקיני עם פסטו

מפוררים מעל את הריקוטה הצלויה ומסיימים עם עוד זילוף של שמן זית, פיזור של זסט לימון (של חצי מהלימון השני, כן?) ומלח ים אטלנטי.

עם הריקוטה מפוררת

מערבבים ומגישים.

המנה מוכנה

כחלק מהשולחן

עד הפעם הבאה,

מיכל

 

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

9 תגובות על “אטריות זוקיני עם פסטו פיסטוקים ולימון וריקוטה צלויה

  1. מתכון בהחלט מעניין. אני אנסה אותו, רק שלא יספיק לי חליטה בלבד של הזוקיני לכן מתכוונת לצלות אותו קצת במחבת. ניראה איך יצא.
    תודה מיכל

  2. נראה ונשמע ומגרה מקווה עוד בשישי הזה ללכת על זה. אין עלייך אלופה

  3. מאז שפרסמת מחר בבוקר יהיה הבראנצ הרביעי שלי עם הזוקיני ההורס הזה. אני יוצאת גדולה באירוח וליד זה כמובן הסלט החתיך.
    חולה על זה. המשיכי מותק

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *