פילה עוף בקוקוס, ליים וכוסברה

בחודשים האחרונים נתחי פילה העוף הפכו לכוכבים אצלי במטבח – אם זה במרינדת חמאת הבוטנים הזו על מחבת פסים, בצ'ילי מתוק , לימון ונענע, באורז והעוף המוקפץ והאהוב או כשהופכים לשניצלים פריכים. הם מככבים גם במתכון של פילה העוף עם התבלינים והירקות שרץ עכשיו חזק אצלינו בבית, ועכשיו – גם בגרסה המעולה והקלילה הזו.

התחשק לי להכין ורסיה קלילה של עוף בקרם קוקוס כבר זמן מה עד שנולדה המנה הזו. מי שיודע, ואני יודעת שיש למנה זו קהל ותיק ונאמן – יש בבלוג מנה מטורפת של פרגיות במרינדה אסייתית בתנור – עם רוטב עשיר וכל כך טעים. אז היום אציג טייק אחר לעוף בקרם קוקוס, יותר בוגר והרבה פחות מתוק (בכל זאת במנה שהזכרתי תפגשו גם לא מעט צ'ילי מתוק וגם טריאקי, שלא ייחסר).

במתכון הנ"ל תמצאו הרבה פחות כוכבי משנה – אך, מעט המרכיבים יוצרים רוטב שאני ממש מרוצה ממנו. על אורז לבן שיספוג את הרוטב לתוכו (וכך יהפוך קצת לאורז קוקוס בעצמו), נראה לי שגם אתם קצת תתאהבו.

מה שכן, שימו לב ששילבתי במנה גם מעט קרם קוקוס וגם מעט שמן קוקוס, שמוסיף המון. בנוסף, יש במנה ציר עוף – שוב אמליץ על שקיות ציר העוף של אינה פארמאן שאני אוהבת לחזור אליהן שוב ושוב.  כמו כן, יש במנה כפית של פתיתי צ'ילי – כרגיל, אם אתם אוהבים פחות פיקנטי, פשוט קצצו לחצי כפית.

אשתף אתכם שתחילה ניסיתי להכינה עם חזות עוף שלמים (כמו במתכון הותיק של חזות העוף בחרדל, דבש ואגוזים, למשל) וזה פשוט לא התקבל באהבה אצלי בבית – משפחתי פחות מתחברת לחזות עוף שלמים (או כפי שיונתוש קרא להם "הגושים האלה" ).

הבנתי כי עליי לשלוף את האס של הרגע – ואכן מגש של פילה עוף הגיע לחילוץ. גם פרגיות יעשו כאן יופי של עבודה כמובן וכמוהן גם שוקיים וכרעיים.. כרגיל, לכו על מה שזמין וטעים לכם. האמת שהרוטב במתכון הזה כל כך מוצלח – קוקוסי רענן וקליל עם טעמים פרשיים של לימון (או ליים) וכוסברה  – כך שהוא יהיה גם ממש נפלא עם דגים – בדומה למתכון של פילה הדג בקארי וחלב קוקוס למשל. ולמי שבאמת רוצה למתוח את האפשרויות, הרוטב יהיה מוצלח גם עם טופו, עם ההתאמות הנכונות, תתקבל כאן מנה מדהימה.

מצרכים:

צילום: דוד בכר

כ-700 גר' פילה עוף (אין בעיה להמיר בחזות עוף שלמים או פרגיות)

כוס וחצי ציר עוף (אם אין לכם ציר עוף אמיתי אני ממליצה למהול 2 שקיות ציר עוף של אינה פארמאן עם כוס וחצי של מים רותחים)

3 כפות מיץ ליים טרי (אם אין ליים, גם לימון יעשה יופי של עבודה)

בצל סגול קטן קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

1 כפית ג'ינג'ר מגורד

2 כפות גדושות עלי כוסברה קצוצים דק

3 כפות שמן זית

1/3 כוס קרם קוקוס

1/4 כוס שמן קוקוס

1 כפית פתיתי צ'ילי

1 כפית שטוחה מלח + מלח לתיבול העוף

פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

מחממים 2 כפות שמן זית בסיר רחב ונמוך ומטגנים את נתחי העוף משני הצדדים עד שמזהיבים ומעט משחימים, כאשר תוך כדי ממליחים ומפלפלים אותם, כ-5 דקות מכל צד. מוציאים לצלחת.

צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר

מוסיפים כף שמן זית נוספת לסיר ומשפשפים את קרקעיתו עם כף עץ על מנת להוריד חלקי עוף שנדבקו.

מוסיפים את הבצל הסגול ומטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שנהיה שקוף.

צילום: דוד בכר

מוסיפים את 2 שיני השום הכתושות וכפית הג'ינג'ר המגורד ומטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, עוד דקה נוספת.

צילום: דוד בכר

כעת, מוסיפים לסיר את כוס וחצי ציר העוף, 3 כפות מיץ הליים/לימון, 2 כפות הכוסברה הקצוצה, כפית פתיתי הצ'ילי וכפית השטוחה של המלח ומערבבים.

צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר

מביאים לרתיחה, מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים עוד כ-8-10 דקות עד שהנוזל מעט מצטמצם.

מוסיפים את 1/3 כוס קרם הקוקוס ו-1/4 כוס שמן הקוקוס ומערבבים.

צילום: דוד בכר

מחזירים את נתחי העוף חזרה לסיר בשכבה אחת, יחד עם הנוזלים שנותרו בצלחת, הופכים כך שטבולים היטב ברוטב, מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 10 דקות נוספות.

צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר

מומלץ להגיש בליווי אורז לבן וירקות מבושלים (כמו ברוקולי למשל).

צילום: דוד בכר

אפשר להגיש גם בתוספת פלחי ליים וכוסברה קצוצה נוספת מעל.

צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן