למרים, חברתה ושכנתה של דודתי זיוה, יש כמה וכמה מנות מוצלחות עד מאד שהולכות איתה יד ביד כבר שנים. יצא לי לטעום כבר כמה מקינוחיה הנפלאים ואפילו מתכון פשוט אך כל כך טעים שלה לעוף בתנור כבר בדרכו אליכם ממש בקרוב.
היום אציג בפניכם את העוגה שאולי הכי מזוהה עימה – מעין פאי פשוט, פשוט, אך כה טעים! שילוב של בצק פריך, ריבה ופקאנים היוצרים יחדיו עוגה שמתחשק רק ליישר וליישר לצד כוס המשקה החם התורן.
מי שאין לו פקאנים, מוזמן להמיר אותם באגוז אחר כדוגמת אגוזי מלך. בכל מקרה, חשוב (כמו בכל דבר בחיים…) להיות פה מאד נדיבים – גם בריבה וגם באגוזים.
מרים ממליצה להשתמש בריבת תות של סן דלפור, אך כמובן שכל ריבה טובה אחרת גם תתאים (אני הפעם השתמשתי בריבה "ארבע פירות" שלהם שמשלבת סוגים שונים של פירות יער) – לכו על מה שזמין וטעים לכם, גם ריבות /משמש/תאנים ועוד יתאימו, כאשר כל אחת תיקח את הביס שלכם לכיוון אחר. רוצים להיות שובבים? מרחו על חצי מהבצק סוג אחד של ריבה ועל חצי השני סוג אחר וכך תגלו מה מועדף עליכם. באותו אופן, כמובן שאפשר לשלב גם כמה סוגים של אגוזים.
אני הכנתי את הבצק במעבד מזון, בדומה לבצק הפירורים של עוגת הגבינה והפירורים האהובה עליי. לחילופין, ניתן ללוש עם הידיים או לערבל במיקסר עם וו הגיטרה. מבחינת התבנית, אפיתי הפעם בתבנית פאי גדולה (28), ניתן להמירה בפיירקס מרובע או בתבנית אחרת המתאימה לתנור ובערך באותו גודל.
שימו לב, נשמור 1/3 מהבצק עבור הפירורים שנגרד בפומפיה מעל שכבת הפקאנים. גיליתי כי הרבה יותר קל לגרד את הבצק כאשר הוא קר מאד – על כן אני מציעה להכניסו למקרר (או אפילו למקפיא) עד שתגיעו לשלב גירודו לפני הכניסה לתנור. לעניין אבקת הסוכר שבוזקים לפני ההגשה – זו אופציונאלית בלבד והעוגה גם מאד טעימה בלעדיה.
מצרכים:
150 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 כוסות קמח
קורט מלח
1 חלמון
1/4 כוס מים קרים
1 צנצנת ריבת תות (284 גר')
1 וחצי כוסות פקאנים קצוצים גס
הוראות הכנה:
מכניסים למעבד מזון (או מיקסר עם וו גיטרה/קערה) את הקמח, קוביות החמאה והמלח ומעבדים במעט פולסים, רק עד שמתקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את החלמון, מעבדים עם עוד כמה פולסים ולבסוף מוסיפים את המים הקרים, מעבדים עוד קצת, רק עד לגיבוש הבצק.
פורסים ניילון נצמד על משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק, עוטפים ומכניסים למקרר ל-30 דקות.
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
חותכים 1/3 מהבצק, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר/מקפיא.
את יתרת הבצק משטחים בתחתית התבנית ומחוררים מעט בעזרת מזלג.
מורחים את הריבה על פני הבצק המחורר ועליה מפזרים בנדיבות את הפקאנים.
כעת, בעזרת פומפייה, מגרדים את הבצק שקיררנו מעל שכבת הפקאנים.
אופים למשך כ-30 דקות עד שהבצק מזהיב-משחים.
מצננים ומגישים (מי שמעוניין מוזמן לבזוק מעט אבקת סוכר בעת ההגשה).
עד הפעם הבאה,
מיכל
11 תגובות
רק מקריאת המתכון ידעתי שאכין היום.
אופה בתבנית 26 אין לי אחרת.
תודה לך שבת שלום
איזה כיף! בהצלחה ושבת שלום
היי
אפשר להכין עם אגוזי מלך במקום פקאן?
בטח! וייצא מצוין
תודה!
אני פשוט מאותגרת בתחום האפייה
הכל טוב 🙂 בשביל זה אני פה
היי
כמה ימים העוגה נשמרת? האם לאחסן במקרר או בחוץ? אפשר להכין יום קודם לארוח האורחים?
היי שרון, העוגה נשמרת כמה ימים טובים (נגיד 4-5) מכוסה היטב על השיש או בכלי סגור. אין שום בעיה להכין יום מראש. תהני!
תודה על המתכון, נראה נפלא! הבצק נכנס כרגע למקרר. אין בו סוכר. זה לא טעות, נכון?
נכון, המתיקות מגיעה מהשכבה הנדיבה של הריבה ואבקת הסוכר שאפשר לבזוק מעל
תודה!