הסלט הבא זועק את המילה קיץ. הרי בקיץ ניתן למצוא את קלחי התירס הכי מתוקים וטעימים, אלה שממש מתבקש לאכול אותם ככה טריים. בסלט הבא לא נבשל את גרעיני התירס שנחתוך מהקלח, אך כן נעניק להם צלייה קלה על מחבת, לפני שנשלבם עם שאר המרכיבים.
מתיקות התירס, יחד עם מליחות גבינת הפטה עובדים פשוט מעולה. בצירוף כמה ירוקים טריים וקיק של בצל סגול, מתקבלים ביסים כיפיים שתרצו לחזור אליהם שוב ושוב. אני יכולה להעיד על עצמי שהתחברתי לסלט ולא יכולתי להפסיק לאכול ממנו.
שימו לב שיש במתכון 20 גר' חמאה שמוסיפים (יחד עם זילוף של שמן זית) לתירס בעת קלייתו – מדובר בכמות ממש מינורית שעושה אפקט מדהים, אז אנא – אל תוותרו עליה. מבחינת סוג הפטה – לכו על מה שאתם אוהבים, כמובן. אני שילבתי הפעם פטה כבשים 5% שהיתה פשוט נהדרת בסלט.
מתכון זה מצטרף למתכוני תירס טרי נוספים כאן בבלוג, כמו קלחי תירס בסגנון הבאנה כמובן, (שגם אותם חובה לצרף לתפריט שלכם בקרוב!) וסלט התירס הזה, בין היתר.
מצרכים:
כ-4 קלחי תירס טריים ומתוקים
כ-1/4 בצל אדום קטן, פרוס דק דק
כ- 3 כפות שמן זית, מחולקות
20 גר' חמאה
חופן קטן עירית, קצוצה דק
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
כ-150-170 גר' גבינת פטה מפוררת
מיץ מחצי לימון גדול
פלפל שחור טחון טרי
מלח ים אטלנטי
הוראות הכנה:
מעמידים את קלחי התירס על קרש חיתוך/קערה רחבה ובעזרת סכין חדה חותכים את גרעיני התירס, כמה שיותר בשלמותם.
מחממים כף שמן זית במחבת בינונית/גדולה ומטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, את גרעיני התירס על להבה בינונית-גבוהה במשך כ-4 דקות, עד שמתחילים מעט לשנות את צבעם.
מוסיפים את החמאה וזילוף קטן נוסף של שמן זית ומערבבים, כך שגרעיני התירס מצופים.
מטגנים עוד כמה דקות בודדות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהגרעינים משחימים מעט ומסירים מהאש. מצננים.
כעת, מכניסים לקערה את גרעיני התירס הצלויים, הבצל הסגול, העירית הקצוצה, עלי הפטרוזיליה הקצוצים והפטה המפוררת.
מתבלים ב-2 כפות שמן זית, מיץ לימון סחוט טרי, פלפל שחור טחון טרי ומעט מלח ים (תיזהרו עם המלח, כי הפטה כבר מלוחה). מערבבים, מתקנים תיבול במידת הצורך, מעבירים לצלחת הגשה (או לא) ומגישים מיד.
עד הפעם הבאה,
מיכל