סלט מיוחד של ארטישוק משומר, עגבניות , רוקט ועוד הפתעות

הסלט הבא הוא סלט כיפי ומושקע בניחוח איטלקי מופלא. סלט עשיר שמלא בכל טוב, החל מרבעי ארטישוק משומרים ואיכותיים, דרך עגבניות קצוצות בשמן ועד לכדורי מוצרלה קטנים. לכל אלה מתווספים טריות בדמות עלי רוקט, בזיליקום ועגבניות שרי, ביו היתר.

בעיניי, הסלט הזה הוא ממש דרך לומר למישהו שאוהבים אותו , עד כדי כך הוא ריגש אותי. דודתי זיוה (שמבינה יופי טופי באוכל טעים ומשובח, כפי שכבר נוכחנו לדעת במתכונים של המרק הזה, הקציצות האלו והסלט הזה, בין היתר) היא שסיפרה לי על הסלט הנפלא הזה, לאחר שקיבלה השראה להכין אותו ממנה דומה במסעדה.

הסלט הופך בקלות לטבעוני/פרווה על ידי הסרת כדורי הבייבי מוצרלה, שהם, אגב,  תוספת (מתבקשת) שלי. כרגיל, יש הרבה מקום למשחק גם במתכון זה, אם אין לכם חומץ בלסמי מצומצם, השתמשו רק בחומץ בלסמי רגיל. רבעי הארטישוק המשומר מגיעים בכל מיני גדלים וטעמים, לכו על מה שזמין וטעים לכם, כל מוצר איכותי יתאים. אני ממליצה לא לוותר על קיק של חריפות, שהשארתי כאופציונאלי במתכון, אך כמובן שהסלט יהיה מוצלח מאד גם בלעדיו.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 כוס גדושה עגבניות שרי (עדיף מלפחות 2 סוגים), חתוכות לאורך ל-4

1/2 שקית רוקט/אורוגולה (כ-100 גר') חתוך גס

כ-10 זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים גס

כ-6-7 עגבניות מיובשות חתוכות לקוביות

כ-1/2 כוס רבעי ארטישוק משומר בשמן חתוכים ל-3

כ-1/3 בצל סגול קטן חתוך לפרוסות דקות

כ-5 עלי בזיליקום, קרועים גס

כ-2 כפות (כ-80 גר') כדורי מוצרלה קטנים (מוצרלה בייבי)

4 כפות שמן זית

1 כף חומץ בלסמי

1 כף חומץ בלסמי מצומצם

1/2 כפית מלח

פלפל שחור טחון טרי

אופציונאלי:

כ-1 כף קוביות פלפל ירוק חריף

הוראות הכנה:

מכניסים את כל המרכיבים לקערה, מערבבים ומגישים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

פרוסה עם גלידה

טארט טאטן

טארט טאטן הוא בהחלט אחד הקינוחים האהובים עליי בעולם. כשאני

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן