סלט בטטות, עדשים ופטרוזיליה

על גרסה של הסלט הלא פחות מ-"מעולה" הבא סיפרה לי לפני שנים, רונה, בת דודתו של אורן ורק לא מזמן הבנתי שבעצם עוד לא שיתפתי אתכם בו. מחדל, ללא ספק.

מדובר בסלט שהוא גם תוספת, משום שמרכיביו העיקריים הם עדשים מבושלות וקוביות בטטות אפויות (בדומה לסלט החיטה הזה או סלט הכרובית, תרד ופתיתים הזה, למשל). האמת, מכיוון שיש כאן גם קטניות וגם פחמימות, יש שיאמרו שהסלט אפילו יכול להוות ארוחה קלה בפני עצמו. בנוסף, סלט זה מצטרף כאן בבלוג לסלט בטטות אפויות אהוב אחר, מומלץ מאד.

יתרון נוסף של הסלט (בנוסף להיותו ממש טעים כמובן ), הוא שאפשר להכינו מראש – ניתן לבשל את העדשים ולאפות את הבטטות גם כמה שעות טובות לפני ההגשה. אפילו אקצין ואומר שאפשר גם להרכיב אותו כשעתיים לפני ההגשה והוא עדיין יהיה מצוין עם הגשתו. אם כן, זהו אחלה סלט לשנע לפיקניקים, אירועים משפחתיים וכו'.

מבחינת תוספת הירק, אני אוהבת להוסיף הרבה עלי פטרוזיליה קצוצים (מצרור גדול של פטרוזיליה). מי שמעוניין, מוזמן לשלב גם עלי כוסברה קצוצים או בכלל ללכת על טהרת הכוסברה. לעניין הרוטב, מבט אחד במרכיביו ותבינו כי מדובר בוינגרט פשוט וקל להכנה, שגם אותו כמובן ניתן יהיה להכין בקלות מראש.

שימו לב שהעדשים ברשימת המצרכים כבר מבושלות. אני מבשלת אותן כמו שמבשלת קינואה (כפי שפירטתי בפוסט של סלט הקינואה הזה), אפשר כמובן גם לבשל לפי הוראות היצרן. אנחנו לא רוצים את העדשים במצב צבירה רך מדי, עליהן להיות נגיסות, אך לא קשות מדי.. מבינים למה אני מתכוונת, נכון? אני השתמשתי בעדשים שחורות, אותן אני ממש אוהבת (כמו במתכון של הקציצות עדשים), אך גם עדשים רגילות בהחלט יתאימו.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לסלט:

חצי כוס עדשים שחורות מבושלות (בלוגה)

2 בטטות גדולות, מקולפות וחתוכות לקוביות קטנות

צרור עלי פטרוזיליה קצוצים דק

2 בצלים ירוקים קצוצים

כ-3 כפות שמן זית לזילוף על הבטטות

מלח ים, פלפל שחור טחון טרי

לרוטב:

3 כפות שמן זית

3 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1 כף גדושה דבש/מייפל/סילאן

1 כפית חרדל

1 שן שום כתושה

מלח, פלפל

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

מניחים את קוביות הבטטה על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה, מזלפים מעל את שמן הזית, מתבלים במלח ים ובפלפל שחור טחון טרי, מערבבים היטב ואופים למשך כ-35 דקות עד שהבטטות מזהיבות, משחימות בצדדים ומתרככות. מוציאים ומצננים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בזמן שהבטטות בתנור, מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים לקערה את הבטטות האפויות, העדשים המבושלות, הפטרוזיליה הקצוצה והבצל הירוק הקצוץ.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

שופכים מעל את הרוטב ומערבבים היטב ובעדינות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ניתן להגיש מיד או לעטוף ולהגיש גם כעבור כמה שעות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

כוסות יין חם

קופצת ליין

אוקיי הנה אני צוללת! איך פותחים את הפוסט הראשון של

לאסי מנגו

בתקופה האחרונה עץ המנגו שלנו עובד שעות נוספות ואנחנו מוצאים

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
6 תגובות
  1. ליעד הגב

    סלט מושלם! טעים בטירוף. תודה מיכל

  2. שרה הגב

    מה המשמעות במשקל של 2 בטטות גדולות?

    • מיכל הגב

      לא שקלתי אותן אבל פשוט השתמשי בשתי בטטות גדולות הייתי מנחשת שבטטה גדולה תשקול כ-450-500 גר׳

  3. רוני הגב

    החומרים כוללים: ״חצי כוס עדשים שחורות מבושלות (בלוגה)״. האם אפשר לבדוק זאת? בצילומים ״נראה״ שיש יותר. תודה!

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן