סביצ'ה על יוגורט יווני

המתכון הבא הוא קרוב משפחה של הסביצ'ה הים תיכוני הותיק והמוצלח. גם הפעם הטעמים מאד ים תיכוניים ואפילו עוד יותר פרשים, רעננים וחמצמצים, בזכות המון ירוקים, לימון, גרידת לימון, סומק ועוד. כאשר היוגורט היווני שעליו נניח את הסביצ'ה המתובל, הוא ה-"דובדבן שבקצפת", שמשלים את כל התמונה בצורה מושלמת (בעצם גם הפיסטוקים הקלויים שנפזר מעל תורמים את חלקם יופי יופי).

כל דג לבן טרי וטוב יתאים כאן, תתייעצו עם מוכר הדגים שלכם. אספר לכם שיצא לי להכין את המנה גם מסלמון טרי וגם יצא נפלא – כרגיל, לכו על מה שאתם אוהבים, אך דג לבן הכי יתאים כאן בעיניי. אם אתם מכינים את המנה ממש ממש בסמוך לקניית הדג, בקשו שיקצצו אותו עבורכם, אחרת אני ממליצה לכם לקנות את הנתח בלי העור ולקצוץ אותו רק בסמוך להכנת המנה.

שימו לב ששילבתי שמן פיסטוק בתיבול הסביצ'ה, אם אין לכם אותו, אז אני בהחלט ממליצה לרכוש -השמן הזה משדרג מנות רבות, ואם בכל זאת אין לכם אותו – שלבו במקומו שמן אגוזי אחר, כמו שמן אגוזי לוז למשל.

את הסביצ'ה אני אוהבת להרכיב ממש בסמוך להגשה, אך את כל החיתוכים אני עושה מראש: הפלפל החריף, זיתי הקלמטה, הבצל וכו' (גם את הדג אפשר לקצוץ ולשים בקערה שעה-שעתיים מראש, לא לפני). אף את הפיסטוקים ניתן לקלות מראש. את עלי הכוסברה, הפטרוזיליה והנענע אני מפרידה מראש, אך שוטפת וקוצצת ממש בסמוך להרכבה, שלא יהפכו לקווץ'.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

כ-300 גר' דג לבן, נקי מעור, קצוץ לקוביות קטנות

מיץ סחוט מלימון שלם

2 כפות שמן פיסטוק

2 כפות זיתי קלמטה קצוצים

חצי פלפל חריף ירוק קצוץ דק

1 שאלוט/רבע בצל סגול קטן קצוץ דק

חופן עלי כוסברה קצוצים דק

חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק

חופן עלי נענע קצוצים דק

1/2 כפית גרידת לימון

1/2 כפית סומק

מלח ים

פלפל שחור טחון טרי

לפיזור מעל:

חופן פיסטוקים טבעיים קצוצים גס

להגשה:

1 מיכל יוגורט יווני (כ-130 גר')

הוראות הכנה:

קולים את הפיסטוקים במחבת קטנה. מניחים בצד.

צילום: דוד בכר/הארץ

מנגבים את נתח הדג עם נייר סופג וקוצצים אותו לקוביות קטנות. מעבירים לקערה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים: מיץ הלימון הסחוט, שמן הפיסטוק, זיתי הקלמטה הקצוצים, הפלפל החריף הירוק הקצוץ, השאלוט/בצל סגול הקצוץ, חופן עלי הכוסברה הקצוצים, חופן עלי הפטרוזיליה הקצוצים, חופן עלי הנענע הקצוצים, גרידת הלימון, הסומק, מלח הים והפלפל השחור ומערבבים היטב, אך בעדינות. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מורחים את היוגורט היווני בעזרת כף בתחתית צלחת הגשה שטוחה עגולה.

עורמים את הסביצ'ה כגבעה במרכז הצלחת.

צילום: דוד בכר/הארץ

מפזרים מעל את הפיסטוקים הקצוצים והקלויים ומגישים מיד.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

רטטוי

המתכון הבא הוא גרסה שלי לרטטוי, המנה הצרפתית הידועה, שאפילו

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. שרון הגב

    היי
    ראשית בזכותך למדתי שקיים בכלל שמן פיסטוק:)
    שנית – לאיזה עוד מאכלים הוא משמש?
    לא נתקלתי במצרך זה עד כה במתכונים

    • מיכל הגב

      היי! השמן פיסטוק נהדר עם דגים נאים שונים וגם עם סלטיפ פרשים – למשל הוסיפי אותו לצלחת קפרזה מפנקת

  2. Michal הגב

    היי יקירה תודה על המתכונים אשמח לדעת מהיכן רכשת את הצלחת היפה בה הוגש הסביצ'ה?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן