לפני מספר שבועות, הרבה לפני עידן הקורונה, אירחנו לארוחת חברים נוספת בביתנו. מסורת שכיף לחזור אליה מדי פעם, בה כל אחד מביא מנה שבישל ומבלים ערב טעים ומהנה. כולי תקווה שנוכל לחזור לקיים ערבים שכאלה בהקדם .
גם הפעם, כמו במקרה של הלחמניות ממולאות בשר, יצאתי מהארוחה עם מתכון של אודי'לה. אודי לקח הפעם על עצמו לסגור את פינת המרק של הארוחה ולא רק סגר אלא הפציץ עם כוסות מרק תירס אסייאתי טעים ומדויק (למקרה והתעניינתם, אני הכנתי לאותה ארוחה את הבשר המפורק, סלט הכרוב התאילנדי, החמוצים האלו,סשימי הסלמון הזה ועוגת לימון מטורפת שתעלה גם היא בקרוב).
לצורך המתכון רכשתי לראשונה גרעיני תירס קפוא בהם אודי הורה לי להשתמש, שכפי שהבנתם, בהחלט התאימו (לא פעם אלו עושים עבודה נפלאה כמו במקרה של הבמיה ברוטב עגבניות, מאפה השעועית והגבינות או כרוב הניצנים החרוך למשל). כמובן שמי שמעוניין מוזמן להשתמש בתירס טרי, אותו תחתכו מהקלח. ייתכן ואף תירס משימורים יעשה את העבודה, אבל הוא הרבה יותר מתוק (גם בלי הנוזלים), לכן תצטרכו לסנן היטב ולאזן טעמים. אני ממליצה לדבוק במתכון וללכת על בטוח.
לעניין עגבניות השרי שמוסיפים ממש בסוף הבישול: לפי הנחיותיו של אודי, יש לחתוך אותן לחצאים, לי החתיכות הגדולות מעט הפריעו ולכן בפעם השניה שהכנתי את המרק קצצתי את העגבניות לקוביות קטנות יותר. ייתכן שבכלל עדיף להמיר את עגבניות השרי בשתי עגבניות רגילות, מקולפות וחתוכות לקוביות – למי שהקליפה אולי תפריע לו (הערה/הארה שעלתה על ידי אחד הטועמים.. שחיסל את המנה שלו, שלא תטעו ). בעיניי קוביות השרי דווקא משתלבות נפלא. מה שכן, מי שמכין את המרק עבור ילדודס אולי דווקא יעדיף לוותר על "חתיכות" עגבניות השרי בכלל וגם יוריד בכמות של הצ'ילי המתוק (הילדים שלי אוהבים את טעם הצ'ילי המתוק אבל יש ילדים שיהיה להם חריף).
כמו במרקים אחרים שטוחנים בסוף, חיתוך הירקות לא ממש חשוב, אך במקרה של מרק זה אני ממליצה להקפיד לחתוך את הגזר לקוביות יחסית קטנות כדי שיתרכך מהר יותר ולא יעכב את בישול המרק.
שימו לב שמוסיפים למרק זה חצי כוס קוואקר שעושה נפלאות למרקם המרק. נשתמש כאן בקוואקר להכנה מהירה, כמו של הדייסה ש(עדיין) מכינה לילדיי ואותו אחד שהשתמשנו בו במתכון של עוגיות שיבולת השועל האלו , ולא בשיבולת שועל שלמה, כמו שהשתמשנו במתכון של חטיפי האנרגיה האלו למשל.
בנוסף, במתכון ישנו ציר עוף, שאכן עושה טוב מאד למרק, אך אם אתם רוצים ללכת על גרסה צמחונית (שהיא גם טבעונית בעצם), פשוט המירו אותו בציר ירקות או אפילו במים רותחים – עדיין ייצא מרק עשיר וטעים במיוחד.
מצרכים:
שקית גרגרי תירס קפואים (800 גר'), שטופים במסננת
4 גזרים מקולפים וחתוכים לקוביות
1 בצל חתוך לקוביות בינוניות
6 שיני שום חתוכות גס
1/2 כוס קוואקר (שיבולת שועל) להכנה מהירה
2 ליטר ציר עוף/ירקות
1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות סויה
1 וחצי כפיות מלח
פלפל שחור טחון לפי הטעם
קמצוץ אגוז מוסקט
10 עגבניות שרי חתוכות ל-4
1 כפית שמן שומשום
כ-3 כפות שמן זית
אופציונאלי להגשה:
חופן כוסברה קצוצה
הוראות הכנה:
בסיר בינוני/גדול מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד ששקוף.
מוסיפים את קוביות הגזר, מערבבים ומטגנים עוד כ-5 דקות.
מוסיפים את השום ומערבבים ומטגנים עוד כדקה.
מוסיפים את גרגרי התירס ומערבבים ומטגנים עוד כ-5 דקות.
מוסיפים את ציר העוף/ירקות/מים רותחים.
מוסיפים את הקוואקר, הסויה, רוטב הצ'ילי המתוק, המלח, הפלפל השחור, אגוז המוסקט, מערבבים ומחכים לרתיחה.
מבשלים עוד 15 דקות על להבה חלשה-בינונית, או עד שהגזר מתרכך.
מסירים מהאש וטוחנים עם בלנדר מוט.
מרתיחים שוב את המרק, מוסיפים את קוביות עגבניות השרי, מבשלים עוד 2 דקות ומכבים את האש.
מערבבים פנימה את כפית שמן השומשום.
מגישים עם מעט עלי כוסברה קצוצים מעל (מי שמעוניין).
עד הפעם הבאה,
מיכל