ממתק פצפוצי אורז בריא, טבעוני וכל כך טעים

לאחר ההצלחה הגדולה של הלזניה עם הקישואים הקלויים שלה, נפתח מכסה לבור ללא תחתית של מתכונים מעולים שעוברים אליי מליאת בשיעורי היוגה המשותפים שלנו (כן, גם שם אני מדברת על אוכל ).

באחד השיעורים ליאת סיפרה, כבדרך אגב, על ממתק קפוא שמכינה באופן קבוע בביתה, שמשפחתה ממש אוהבת ועשוי מפצפוצי אורז, טחינה, מייפל ועוד דברים טובים. היות ואני גרופית גדולה של השילוב של טחינה ומייפל (לראיה קינוח השקדים, טחינה, מייפל ושוקולד הזה ועוגיות השקדים טחינה ומייפל האלה, בין היתר) וגם ממש אוהבת ממתקים/חטיפים קפואים/קרים הום מייד (כדוגמת אצבעות השוקולד האייקוניות, נקניק השוקולד, פאדג' המוקה ושקדים, דקיקי השוקולד ועוד ועוד), מיד ביקשתי מתכון.

תיכף עם ההכנה הראשונה של המנה, כתבתי לליאת שזה ממש כמו rice crispy treats, רק בגרסה הבריאה. בתור מי שגדלה כמה שנים בילדותה בארצות הברית, יש לי מקום נוסטלגי בלב לממתק האמריקאי המפורסם, שמורכב בעיקר מפצפוצי אורז ומרשמלו. כך שממש שמחתי להכין אותו בגרסה קצת יותר מותאמת לחיך שלי היום (ולא למיכל בת ה-9 ), עם מייפל, טחינה, קקאו נא ושמן קוקוס. ליאת, שגם גרה עם משפחתה שנים רבות בארצות הברית, מיד התחברה להבחנה ואולי אפילו לאבחנה.

שימו לב שעקבתי אחרי כל צעדי המתכון של ליאת ואכן שילבתי במתכון קקאו נא אורגני ולא קקאו רגיל, כי אם כבר אז כבר (דרך אגב, כבר שילבנו בעבר קקאו נא במתכונים – שהוא לגמרי סופר פוד – כמו למשל בכדורי הסופר דופר הותיקים). אבל כמובן שאפשר להמיר את הקקאו הנא בקקאו רגיל, אם מעדיפים. אם לא מוצאים פצפוצי אורז מלא, אפשר גם להשתמש בפצפוצי אורז לבן רגילים, ישנם גם פצפוצי אורז מעורבים – שחלקם מאורז לבן וחלקם מאורז מלא.

לגבי שמן הקוקוס, שימו לב שבחורף הוא נוטה להתקשות, אז קודם המיסו אותו ולאחר מכן תמדדו חצי כוס. אפשר לשמור את הריבועים בכלי סגור במקרר או במקפיא – ליאת מספרת שאצלה אוהבים לנשנש את הממתק קפוא ואני מצטרפת להמלצה הזו.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

4 כוסות פצפוצי אורז מלא (או לבן)

4 כפות קקאו טבעי

1/2 כוס שמן קוקוס

1/2 כוס מייפל אמיתי

4 כפות גדושות טחינה גולמית משובחת (אני משתמשת בהר ברכה)

1 כפית משחת/תמצית וניל טובה

קמצוץ מלח

הוראות הכנה:

מכניסים לקערה גדולה את כל המרכיבים: 4 כוסות פצפוצי אורז, 4 כפות קקאו טבעי, 1/2 כוס שמן קוקוס, 1/2 כוס מייפל אמיתי,4 כפות גדושות טחינה גולמית, כפית משחת/תמצית וניל וקמצוץ מלח ומערבבים היטב.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה או בניילון נצמד ומשטחים בה את התערובת באופן אחיד.

צילום: דוד בכר/הארץ

מכסים בניילון נצמד או רדיד אלומיניום ומכניסים למקפיא לפחות ל-8 שעות. מוציאים, חותכים לקוביות ושומרים בכלי סגור במקפיא או במקרר.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

המנה מוכנה

גספצ'ו צהוב

את המתכון המנצח שלי לגספצ'ו הבאתי לכם בקיץ אשתקד. עמלתי

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
6 תגובות
  1. הדס הגב

    במה אפשר להחליף את המייפל?

  2. רונית הגב

    היי, יש תחליף לשמן קוקוס?
    תודה

    • מיכל הגב

      היי רונית, אם אין בעיה להפוך את המנה לחלבית אז כמובן שחמאה מומסת תהיה כאן נפלאה וכמובן שגם שמן ניטראלי יעבוד.

  3. יהודית הגב

    שלום,
    מה גודל התבנית לממתק קקאו טחינה?
    תודה

    • מיכל הגב

      היי יהודית – כל תבנית מלבנית בינונית תתאים, סביב ה-10 * 20, או גדולה יותר.. תלוי כמה עבים תרצה את הריבועים שלך

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן