טוסט טונה (ללא לחם)

לאחרונה, אחד מבני המשפחה האהובים והקרובים אליי פצח (שוב) בדיאטת קיטו. באחד הערבים כאשר קפץ אליי לארוחת ערב התחשק לי לפנק אותו ולא סתם בעוד חביתה מושקעת. למזלי, שלי עוד היתה אצלינו והחלטנו להכין לו ורסיה משלנו לטוסט טונה ללא לחם.

במקרה ועוד לא שמעתם על הטוסט הזה, אז אספר לכם שמדובר בטוסט בו תערובת הטונה בעצם מחליפה את הלחם ולא מהווה את המילוי. המילוי יהיה מורכב מגבינת מוצרלה (או צהובה/אחרת/כמה סוגי גבינה) ותוספות אהובות אחרות (רושמת לכם כמה אלטרנטיבות, אך כמובן שזוהי רשימה פתוחה לחלוטין).

אספר לכם שאצלנו בבית אוכלים טונה בשמן זית. מאז שהתחלתי לרכוש אותה, אני לא קונה אחרת (אולי רק בשמן זית וצ'ילי לפעמים). בנוסף, שימו לב שעבור מתכון זה חייבים את הטוסטר הלחיץ (או טוסטר קווץ', איך שבחרו לקרוא לו ), איתו הכנו בעבר כבר מתכונים אחרים, כמו העראיס והטורטיות, בין היתר.

הכמות במתכון מתאימה לכ-4 טוסטים, אם תרצו להכין פחות, תחצו את כל המרכיבים בחצי.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

2 פחיות טונה בשמן זית (140 גר', 98 גר' לאחר סינון, לפחית)

2 כפות גבינת שמנת

3 ביצים

1/2 כפית מלח

חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק

2-3 בצלים ירוקים קצוצים דק

למילוי:

גבינת מוצרלה מגורדת

אופציונאלי:

פרוסות פלפל חריף ירוק/זיתים/פטריות/עגבניות

הוראות הכנה:

מכניסים את הטונה לקערה.

מוסיפים את יתר המרכיבים: גבינת השמנת, הביצים, המלח, הפטרוזיליה הקצוצה והבצל הירוק הקצוץ ומערבבים היטב בעזרת מטרפה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מחממים טוסטר לחיץ ומרפדים בנייר אפייה.

מניחים כ-4 כפות מתערובת הטונה על נייר האפייה, משטחים מעט וסוגרים את הטוסטר לכ-3  דקות עד שהתערובת משחימה מעט.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

פותחים את הטוסטר ובעזרת סכין חוצים לחצי את הטוסט.

צילום: דוד בכר/הארץ

מניחים מעל אחד החצאים את הגבינה ואת התוספות הנבחרות וסוגרים בעזרת תרווד עם החצי השני.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

סוגרים את הטוסטר לעוד כדקה ומגישים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. מירב הגב

    יצא מצוין! הוספתי תירס. המתבגר אהב מאוד. תודה

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן