פירורי טופו מתובלים בעלי חסה

lettuce wrap הוא שמה של סוג המנה הזו בארצות הברית והאמת שזהו שם הרבה יותר אטרקטיבי מ-"קעריות חסה" . חלקכם אולי מזהים כי זוהי לא מנת "קעריות החסה" הראשונה שעולה כאן בבלוג, אלא המשך למנת הקעריות חסה ממולאות בעוף בסגנון תאילנדי הנפלאה.

היום נישאר בז'אנר האסייתי האהוב עלינו, אך נמיר את פירורי העוף בחלבון אחר – הלוא הוא טופו, שלראשונה אני מציגה אותו בגרסה פירורית ונפלאה.

כפי שכבר הבנו ממתכוני טופו רבים וטובים שעלו כאן בבלוג לאורך השנים, מהשווארמה טופו והטופו חמוץ, מתוק חריף דרך סלט הטופו, בצלים, ג'ינג'ר ועגבניה, הטופו על הגריל ועד מנת הירקות וטופו בחלב קוקוס ואטריות סובה עם טופו – הטופו מקבל על עצמו וסופג לתוכו טעמים רבים.. ממש כספוג או קנבס ריק, ואכן בשנים האחרונות הוא הפך לשחקן קבוע במטבחי.

מבחינת החסה המומלצת למנה, אני מאד ממליצה על חסה חמאה (butter lettuce) או ליטל ג'ם, משום שעליהן ממש משמשים כקעריות קטנות – אם אתם לא מוצאים אותה, אז לכו על חסה פריכה אחרת שיכולה לשמש כקערה.

אני אוהבת וממליצה לא לוותר על הוספת עלים טריים של כוסברה ונענע למנה עם הגשתה וגם טבעת צ'ילי אדום בשביל החריפות והצבע. גם קווץ' של ליים מעל יכול להיות מופלא ואם רוצים אז גם ג'וליאנים דקים של ירקות פריכים, כמו של גזר ו/או צנונית. מי שמעוניין במנה משביעה ומלאה יותר, מוזמן למלא את החסה בכף אורז לפני הוספת הטופו.

אם אין לכם רוטב הויסין, שכבר שילבנו בכמה מתכונים נהדרים לאורך השנים, כמו במנת העוף המוקפץ עם הג'ינג'ר ותפוחי האדמה, בראגו פרגיות, בפקין דאק, באטריות האורז עם הסלמון ובמנת הבקר עם החצילים והפלפלים, אז הוסיפו לרוטב עוד 2 כפות סויה ו-2 כפות סילאן/מייפל. לא ייצא אותו דבר, אך עדיין יהיה טעים מאד.

שימו לב שזוהי כמות לא גדולה של קוביית טופו אחת, שיכולה להתאים למנה עיקרית לשני אנשים רעבים או כתוספת לארוחה גדולה יותר ל-6 אנשים. אתם מוזמנים בהחלט להכפיל או לשלש כמויות בהתאם למספר הסועדים.

מצרכים:

צילום: דוד בכר

1 חבילת טופו (300 גר') במרקם קשה

2 כפות שמן זית

2 כפות אגוזי קשיו קצוצים גס

2 שיני שום כתושות

כפית ג'ינג'ר מגורד

2 בצלים ירוקים קצוצים דק

לרוטב:

כף גדושה רוטב הויסין

2 כפות רוטב סויה (או סויה תמארי)

2 כפות חומץ אורז

כפית שמן שומשום

1/4 כפית פתיתי צ'ילי

1 כפית קורנפלור

לקערות החסה:

ראש חסת חמאה (או ליטל ג'ם)

1 בצל ירוק קצוץ דק

חופן קטן עלי כוסברה שטופים

חופן קטן עלי נענע שטופים וקרועים גס

צ'ילי אדום חתוך לטבעות דקות

אופציונאלימטבל חמאת הבוטנים:

3 כפות חמאת בוטנים חלקה

2 כפות רוטב סויה

1 כף מיץ ליים/לימון טרי

1 כפית ג'ינג'ר מגורד

1 כפית סירופ מייפל

1/4-1/2 כפית רוטב סרירצ'ה

כ-4 כפות מים רותחים

הוראות הכנה:

מניחים את גוש הטופו על צלחת מרופדת נייר סופג ומניחים עליו חפץ כבד, כגון: ספר עב כרס, קרש חיתוך כבד וכדומה ומניחים לפחות ל-10 דקות.

מערבבים בקערה את מרכיבי הרוטב: כף גדושה רוטב הויסין, 2 כפות רוטב סויה (או סויה תמארי), 2 כפות חומץ אורז, כפית שמן שומשום, 1/4 כפית פתיתי צ'ילי וכפית קורנפלור.

צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר

מייבשים את הטופו ומוחצים ממנו נוזלים מיותרים.

צילום: דוד בכר

מחממים במחבת 2 כפות שמן זית ומפוררים לתוכה את הטופו בעזרת הידיים.

צילום: דוד בכר

מטגנים, תוך כדי ערבוב ופירור הטופו בעזרת כף עץ מדי פעם, במשך כ-10 דקות, עד שהטופו קצת משחים ונהיה מעט פריך.

צילום: דוד בכר

מוסיפים למחבת את הקשיו הקצוץ גס, 2 שיני השום הכתוש, כפית הג'ינג'ר המגורד ומחצית מהבצל הירוק הקצוץ. מערבבים כדקה נוספת.

צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר

מוסיפים את הרוטב, מערבבים ומבשלים עוד כדקה, תוך ערבוב מדי פעם. מסירים מהאש.

צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר

מרכיבים את המנה:

בעזרת כף ממלאים עלה חסה בתערובת פירורי הטופו המתובלת, מניחים מעל בצל ירוק, עלי כוסברה ונענע ומגישים.

צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר

מי שמעוניין, מגיש לצד רוטב חמאת בוטנים לטבילה:

מערבבים בקערה את 3 כפות חמאת הבוטנים, 2 כפות הסויה, כף מיץ הלימון/ליים, כפית הגינג'ר המגורד, כפית סירופ המייפל ומעט רוטב הסרירצ'ה. מוסיפים מעט מים רותחים ומערבבים. ממשיכים באותו האופן עד לקבלת המרקם הרצוי.

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן