סלט עשבי תיבול, תפוח, סלק ורימון פשוט מושלם

לפני מספר חודשים, שבמציאות של היום נדמים כמו לפני מספר שנים, ציינו את יום הולדתה של נטלי (אותה אחת החתומה על הסלט הזה והזה, בין היתר) ביום כיף ביפו. בין השיטוטים והביסים כמובן שקשקשנו ודיברנו, ובין היתר, כרגיל, גם החלפנו מתכונים.

על הסלט הזה סיפרה ענת, חברתה של נטלי. ענת שיתפה שזהו הסלט המנצח שלה שאוהבת לחזור אליו שוב ושוב. רק מתיאור הסלט הבנתי שמדובר בסלט רענן, פריך וכיפי במיוחד שאשמח לנסות בעצמי בהקדם.

השילוב של שלל הירוקים הטריים והקצוצים עם קוביות הסלק החי, התפוח, גרעיני הרימון והאגוזים הקלויים יוצר שילוב טעמים ומרקמים שדורש רק תיבול מינורי לקבלת סלט מנצח.

למרות שעלו כאן בבלוג כבר כמה גרסאות של סלטי עשבי תיבול (כמו קרפצ'יו הדלעת עם סלט עשבי התיבול וטבולה הכרובית, בין היתר), בהחלט יש מקום לעוד אחד, במיוחד כאשר הוא כל כך מוצלח וטעים.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

עלים מצרור שלם של כוסברה, קצוצים דק

עלים מצרור שלם של פטרוזיליה, קצוצים דק

חופן עלי נענע קצוצים דק

חופן עירית קצוצה דק

4 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק

1/4 בצל סגול קצוץ דק

1/4 פלפל ירוק חריף קצוץ דק

סלק טרי, מקולף וחתוך לקוביות קטנות

תפוח עץ פינק ליידי/גאלה חתוך לקוביות קטנות

חופן גרעיני רימון

חופן צנוברים

חופן שקדים פרוסים

כ-5 כפות שמן זית

מיץ סחוט מלימון גדול

כפית מלח ים

פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

קולים במחבת קטנה את הצנוברים והשקדים עד שמשחימים קלות.

צילום: דוד בכר/הארץ

מכניסים לקערה את כל המצרכים: הכוסברה הקצוצה, הפטרוזיליה הקצוצה, הנענע הקצוצה, העירית הקצוצה, הבצל הירוק הקצוץ, הבצל הסגול הקצוץ, הפלפל הירוק הקצוץ, קוביות הסלק, קוביות תפוח העץ, חופן גרעיני הרימון והצנוברים והשקדים הקלויים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
6 תגובות
  1. דורית אשל הגב

    מיכל
    את נהדרת
    מסדרת לי את הארוחות :))

  2. קרן הגב

    נראה טעים!
    אפשר בלי הנענע, או משהו אחר במקום?

  3. יפית הגב

    אפשר להכין כמה שעות מראש? או עד שלב מסויים? תודה

    • מיכל הגב

      הייתי מציעה להפריד את כל העלים מראש וגם לקצוץ את הסלק, הבצלים, הפלפל חריף, לפרק את הרימון לגרגרים כמובן. רק הייתי מחכה עם הקיצוץ של העלים ושל התפוח לשלב האחרון ואז לתבל בקלות ולהגיש.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן