דגים ברוטב חריף

כפי שסיפרתי לכם כבר בעבר, אני מאד אוהבת דגים ברוטב חריף וטוב, במיוחד כאשר יש לחם טוב ליד לטבול ברוטב. חלום. אז מתכון לגרסה שלי לחריימה, מנת הדגים החריפים הטוניסאית הידועה, כבר יש כאן בבלוג והיום אציג בפניכם ורסיה אחרת לדגים חריפים, הדומה יותר לדגים החריפים המרוקאיים.

אם בחריימה הרוטב מבוסס על המון שום, שלל תבלינים ורסק עגבניות, ברוטב הבא, פרט לכך שהרכב התבלינים שונה, יהיו גם עגבניות טריות ופלפלים – מתוקים וחריפים, בנוסף לכל החשודים המידיים.

אכלתי מסיר הדגים הנפלא הזה באחת השבתות האחרונות אצל דודתי זיוה (אותה אחת שהציגה לנו את הקציצות האלו והסלט הזה, בין היתר), ולאחר שלא יכולתי להפסיק לנגב את החלה ברוטב המדהים, החלטתי שאני פשוט חייבת להביא את הסיר גם לשולחן שלכם.

זיוה הכינה את המנה עם פילטים של מושט (שנקראים גם אמנון) שהפתיעו לטובה, לכן החלטתי להשתמש במושט גם במתכון שאני מציגה היום. מה שכן, בפעם הבאה שאכין את המנה עם מושט, אשתמש בפילטים ללא עור. כמובן שניתן לבשל את המנה עם כל דג לבן וטרי שמתחשק לכם. ה- go to שלי הוא תמיד לברק ואין ספק שגם אותו אטביע ברוטב הנפלא הזה בקרוב. גם בורי, מוסר ולוקוס כמובן יתאימו, בין היתר.

שימו לב שיש להקפיד להשתמש בפפריקה אדומה מתוקה בשמן ולא בפפריקה אדומה רגילה (מדובר גם בתבלין יבש, אבל אחר), שעושה הבדל גדול בטעם ובצבע במקרה של הרוטב הזה. מבחינת חריפות המנה – הדגים יכולים להיות פיקנטיים בלבד או חריפים אש, תלוי במידת חריפות וכמות הפלפלים הירוקים שתשלבו במנה. אם הפלפלים החריפים שלכם לא מספיק חריפים לטעמכם, ומתחשק לכם להוסיף עוד קצת אש למנה, הוסיפו כפית פפריקה חריפה בשמן לאחר בישול הרוטב 10 דקות.

אם אתם אוהבי דגים ברוטב חריף כמוני, אני מזמינה אתכם להציץ גם במתכון של הפסטה חריימה המוצלח עד מאד, אם יורשה לי, וגם במתכון של מנת דגים ברוטב חריף מהצד השני של הכדור.. הדגים בקארי ירוק וחלב קוקוס הנהדרים.

היכונו לסיר דגים בעל טעמים עזים ועוקצניים בזכות נדיבות השום, הכוסברה, הפלפלים החריפים, התבלינים.. והאהבה שתכניסו לסיר .. מצטערת התבקש. וכמובן, מיותר לומר, מומלץ להגיש עם חלה טריה ורכה שתספוק לתוכה את הרוטב.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

6 פילטים של דג לבן (בורי/מושט/לברק/דניס.. מומלץ לבקש ללא עור)

2-3 פלפלים אדומים (גמבות), חתוכים לעיגולים

1-2 פלפלים חריפים ירוקים, חתוכים לחצאים ונקיים מגרעינים

5 עגבניות, פרוסות

שיני שום מראש שלם (כ-10-12 שיניים), קצוצות

קופסת רסק עגבניות קטנה (100 גר')

3 כפיות גדושות פפריקה אדומה מתוקה בשמן

1/2 כפית כורכום

2 כפיות  גדושות מלח

צרור כוסברה קצוץ

7 כפות שמן חמניות

1 וחצי כוסות מים רותחים

אופציונאלי: כפית פפריקה חריפה בשמן

הוראות הכנה:

בסיר רחב ונמוך מחממים 7 כפות שמן על להבה בינונית-גבוהה.

מוסיפים את הפלפלים האדומים (הגמבות) בשכבה אחידה.

מעליהם מסדרים את פרוסות העגבניות ומערבבים מעט, כך שגם העגבניות ייחרכו.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לאחר כ-2-3 דקות מפזרים באופן אחיד את השום הקצוץ ומערבבים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים 1/2 כפית כורכום ו-3 כפיות פפריקה מתוקה בשמן ומערבבים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מערבבים בקערה/קנקן מדידה כוס וחצי מים רותחים, יחד עם רסק העגבניות ושופכים מעל.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ו-2 כפיות גדושות של מלח ומערבבים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מפזרים באופן אחיד את חצאי הפלפל החריף (כמה שבוחרים להוסיף) ומבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

טועמים את הרוטב, ואם אינו חריף מספיק לדעתכם, ערבבו פנימה כפית (פחות/יותר) של פפריקה חריפה בשמן/פפריקה חריפה רגילה.

כעת מניחים את הפילטים של הדגים בסיר, עם העור כלפי מטה, בשכבה אחידה ומשקים אותם בעזרת כף ברוטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכסים ומבשלים כ-10 דקות על להבה בינונית, עד שהדגים מוכנים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מומלץ להגיש עם חלה טרייה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

דלעת מוגשת

דלעת ואורז

על המנה הבאה סיפרה לי עדידס יקירתי (אותה אחת שהביאה

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
11 תגובות
  1. אדר הגב

    מיכל, תודה רבה על המתכון.
    יצא מעולה עם פילה ברמונדי שהוא דג מדהים.

  2. שרון הגב

    הכנתי היום יצא טעים אש! תודה לך ולדודה זיוה כמובן על מתכון שווה ובקלי קלות! (שמוכיח שגם אשכנזים יכולים להכין חריימה מעולה )

  3. מרדכי הגב

    הי,
    באיזה גודל צריך להיות הסיר? עומק/ קוטר? לא מנוסה עם בישול בסוטאז'.
    תודה

    • מיכל הגב

      היי מרדכי, חשוב שיהיה סיר רחב ונמוך, אין צורך בסיר גבוה.
      שיהיה מספיק מקום למספר דגים שתרצה להכין לשכב, אפילו בצפיפות, אחד לצד השני.

  4. ליאה הגב

    זה כבר מתכון הדגים השני שלך שאני מכינה. (הראשון היה סיר הדגים הקייצי והשמח….). נפלא. תודה

  5. עירית הגב

    אפשר להוסיף לימון כבוש?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן