תבשיל בשר טחון פקיסטני עם בטטות ושעועית ירוקה

כמעט תמיד ניתן למצוא במקפיא שלי בשר בקר טחון, איתו אני מרבה להכין צהרים לילדים, אבל לא רק. כמובן שהחשודים המיידים הם הבולונז והקציצות הקבועים, אך גם בצק העלים הממולא, פיתות הלחמעג'ון ועוד מפציעים מפעם לפעם. חשוב לי לומר שאני ממש לא חושבת שילדים צריכים לאכול כל יום בשר/עוף ואני מקפידה מאד לגוון להם- למשל ישנו יום צמחוני אחד קבוע בשבוע וכמובן גם נהנים מדגים פעם-פעמיים בשבוע.

היום נגוון עם מתכון נוסף של בשר טחון, שמכוון הפעם יותר לקהל הבוגר בטעמיו, משום עושר התבלינים שבמנה (יכול להיות שגם חלק מהילדים ייהנו ממנה – היא אינה חריפה). בעיניי, מדובר במנה מוצלחת ביותר, במיוחד לאור העובדה שבתוספת סלט ואורז מתקבלת ארוחה ביתית שווה ביותר בחצי שעת עבודה בלבד. האמת היא שאין באמת צורך באורז (למרות שאני תמיד אוהבת שהוא שם, זה מרגיע אותי ) משום שיש לנו בטטה מופלאה כבר built in במנה.

מדובר בטייק אוף אמריקאי על מנה פקיסטנית בשם קימה, כך שאנחנו נכין One Pan Pakistani Kima. המתכון המקורי, לפני מעט השינויים שעשיתי לו, לקוח מהספר המקסים The Wellness Mama Cookbook.

אשתף אתכם כי לי קשה עם תבלון דומיננטי של קינמון במנות שהן לא קינוחים, לכן מראש קיצצתי את כפית הקינמון לחצי, שממש מספיק כאן בעיניי. אם אתם חובבי קינמון במנה העיקרית שלכם, אתם מוזמנים לפרגן בחצי כפית הנוספת.

לעניין השעועית, אני משתמשת בשעועית קפואה ומופשרת. אפשר לבחור בשעועית ירוקה רגילה, אפשר שעועית ירוקה עדינה שאני מאד אוהבת (כמו במתכון הזה) ואפילו שעועית צהובה תתאים.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 בצל גדול קצוץ דק

1/2 קילו בשר בקר טחון

1 כף אבקת קארי

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור טחון

1/2 כפית קינמון טחון

1 כפית ג'ינג'ר (זנגביל) טחון

1 כפית כורכום

1 כפית אבקת שום/שום גבישי

1 פחית עגבניות מרוסקות (400 גר')

3 בטטות בינוניות מקולפות וחתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ בערך

כ-400 גר' שעועית ירוקה (אני משתמשת בקפואה, מופשרת)

2 כפות מים

הוראות הכנה:

במחבת גדולה או סיר נמוך גדול ורחב, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד ששקוף.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים, תוך כדי ערבוב ופירור הבשר עם כף עץ, עד שמשחים, במשך כ-10 דקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את כל התבלינים: הקארי, המלח, הפלפל השחור, הקינמון, הזנגביל, הכורכום ואבקת השום ומערבבים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את העגבניות הקצוצות, קוביות הבטטות והשעועית הירוקה, מערבבים ומכסים למשך כ20-30 דקות או עד שקוביות הבטטות מתרככות, כאשר 10 דקות לתוך הבישול בודקים שישנם מספיק נוזלים – אם אין, מוסיפים כף/שתיים של מים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים חם בתוספת אורז וסלט.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
2 תגובות
  1. עדנה הגב

    מעולה❣️החלפתי שעועית ירוקה באפונה באותו צבע…
    מכיוון שאחד מדרי הבית (ואנחנו שניים..),ממש,לא אוהב קינמון,ויתרתי גם אני
    קל,מהיר וטעים!!
    חג שמח❤️

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן