עוגת שקדים, שוקולד וקינמון בחושה לפסח

מפה לשם, אני לא מתביישת לומר שיש כאן בבלוג לא מעט מתכוני קינוחים מעולים לימי הפסח (לראיה, פוסט ה-15 קינוחים כשרים לפסח, שמאז שנכתב נוספו לבלוג עוד כמה וכמה כאלה..). עם זאת, גיליתי, כי פשוט אינגליש קייק כיפית, כזו שמיישרים ומיישרים ליד הקפה, יש מעט (כמו עוגת הטחינה ואגוזים הנפלאה ועוגת השקדים, קוקוס ותפוזים המצוינת למשל)..היום נצרף עוגה בחושה נוספת לרובריקה זו.

העוגה הבאה מתאימה גם לצד כוס הקפה/תה שלכם בימי פסח הביתיים (עד מאד), וגם מתאימה בשאר ימות השנה לנמנעים מגלוטן/צליאקים שביניכם. המתכון המקורי, דרך אגב, הוא של Julia Turshen מהספר המקסים Small Victories.

מי שמעוניין להפוך את העוגה לקצת יותר "בריאה", מוזמן להמיר את כוס הסוכר בכוס סוכר קוקוס, ואף להוריד רבע כוס סוכר/סוכר קוקוס. בנוסף, שימו לב, כי כמו במתכון של עוגת השוקולד הטבעונית או עוגת הלימון הבחושה, גם במקרה של עוגה זו נאפה אותה בתבנית אינגליש קייק גדולה. כמובן שאם אין בידיכם כזו, אין בעיה להמיר בתבנית אחרת או בשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות. קחו בחשבון שזמני האפייה ישתנו מתבנית לתבנית.

מי שמעוניין להפוך את פרוסת העוגה שלו לאירוע קצת יותר חגיגי, מוזמן להגיש את העוגה בצירוף קצפת קינמון (כך טורשן מציעה בספרה), אותה נכין על ידי הקצפת מיכל שמנת מתוקה יחד עם כפית קינמון וכף אבקת סוכר.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

2 וחצי כוסות קמח שקדים/שקדים טחונים

1/2 כוס קקאו

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

1 וחצי כפיות קינמון

6 ביצים, מופרדות לחלמונים וחלבונים

1 כוס סוכר

60 גר' חמאה מומסת

1/2 כוס מים רותחים

1/2 כפית נס קפה/קפה מגורען

2 כפיות תמצית וניל

הוראות הכנה:

מערבבים את המים הרותחים עם חצי כפית הנס קפה ומניחים בצד.

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מרפדים תבנית אינגליש קייק גדולה (או שתיים חד פעמיות) בנייר אפייה.

בקערה בינונית מערבבים קמח שקדים, אבקת קקאו, אבקת אפייה, מלח וקינמון.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בקערה גדולה מערבבים עם מטרפה חלמונים, סוכר, חמאה מומסת, קפה ווניל.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את תערובת השקדים הטחונים לקערת הרטובים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

במיקסר מקציפים את החלבונים לקצף יציב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מקפלים את הקצף בשלושה קיפולים לתערובת עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את התערובת לתבנית האינגליש קייק ואופים כ-40-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש/עם מעט פירורים. מצננים מעט ומוציאים מהתבנית.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
2 תגובות
  1. tami הגב

    6 ביצים????!!! יש לך לול בסלון??

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן