עוגת שמרים ביתית מדהימה

מאז ששלי המהממת נכנסה לביתנו לפני מספר חודשים, רמת האפייה בבית עלתה פלאים! (עוד לא החלטתי אם זה טוב או רע ליהודים.. ). מדובר בבחורה שובת לב שהילדים ואנחנו התאהבנו בה בדקות.. ובין יתר מעלותיה היא גם מגיעה עם מאסטר בשמרים. כבר בראיון העבודה הודעתי לה שהיא הגיעה למקום הנכון .

מפה לשם, הריח הקבוע בביתנו הפך לריח שמרים משכר והשמועה אודות עוגות השמרים של שלי הצפונית שלנו (לא מלשון צפונית-סנובית, אלא צפון הארץ ) התפשטה ביישוב. גל הקורונה האחרון היווה הזדמנות נפלאה לחלוק עם אהוביי את כל הטוב הזה, וכך עוגות שמרים חמות הוענקו לחבריי החולים.. מה אגיד לכם? מזל שהאומיקרון לא פגע בחוש הטעם והריח.

אם כן, זה היה רק עניין של זמן עד שעוגות השמרים של שלי, אותן היא כל פעם מכינה במילוי ובצורה אחרת, יעלו כאן בבלוג. מתכון זה מגיע בהמשך ישיר למתכון של לחמניות הבצל, גם הוא של שלי, שכבר עלה כאן ועליו אני ממליצה בחום, במידה וטרם ניסיתם אותו.

מבחינת הכנת הבצק: אל תזרזו את זמן הלישה שאורך כ-12 דקות. יתקבל בצק יחסית דביק וזה בסדר גמור, אין ממה להיבהל. הקפידו להשתמש בקוביות חמאה קרה (כפי שמפורט במתכון), שהופכת את הבצק לרך יותר ואפשרו לה להיטמע בבצק בסבלנות.

גם במקרה של הבצק הזה, כמו במתכון של הפוקאצ'ה המעולה, נבצע התפחה ארוכה ואיטית של לילה במקרר. מעבר לכך ששיטה זו מאד קלה ונוחה (סוג של שגר ושכח..), שיטה זו גם גורמת לבצק להיות רך וקל יותר לעבודה.

שימו לב שפירטתי במתכון שתי צורות של עוגות, אחת של בורג והשנייה של שושנים (כמו שעשינו במתכון של שושני השוקולד האלו, מתכון ה- go to שלי לעוגות שמרים, אותו אני אופה עם קמח שמרים).

כמובן שאפשר למרוח בכל פעם ממרח אחר כמילוי לעוגת שמרים, בהתאם למה שאוהבים. ישנה גם אפשרות מושחתת יותר של שילוב של שני טעמים כמו שוקולד חלבה למשל. ישנה גם אופציה של שמרים קינמון, שפירטתי אותה בגוף המתכון, בה יש קודם להכין את ממרח הקינמון הקליל שמבוסס על חמאה רכה, קינמון וסוכר חום כהה. השמיים הם הגבול מבחינת מילויים, החל ממרחים קנויים ואהובים, כמו ממרח לוטוס, ועד מילויים של ריקוטה, פרג וכו'.

אל תוותרו על סירופ הסוכר כשלב אחרון לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור. הוא מרטיב את העוגה ושומר אותה רכה וטובה יותר לאורך זמן. שימו לב כי יש למרוח סירופ שהצטנן על העוגה החמה ברגע שיוצאת מהתנור או לחילופין סירופ חם על העוגה לאחר שהצטננה.

מצרכים (ל-3 עוגות אינגליש קייק):

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לעוגה:

500 גר' (שלוש וחצי כוסות + כף) קמח

8 גר' (1 כף) שמרים יבשים

250 מ"ל (1 כוס) חלב חמים

100 גר' (1/2 כוס) סוכר

80 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 ביצה

1 כף שמן חמניות

1/4 כפית מלח

למילוי:

ממרח אהוב כגון נוטלה

או/ו ממרח קינמון:

50 גר' חמאה רכה

1 כף גדושה קינמון

3 כפות גדושות סוכר חום כהה

לסירופ סוכר:

1/2 כוס סוכר לבן

1/2 כוס מים

להברשה:

1 ביצה טרופה

הוראות הכנה:

מכניסים לקערת המיקסר את חצי כוס הסוכר, כף השמרים וכוס החלב החם ומערבבים מעט עם כף, עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ממתינים כ- 10 דקות עד להיווצרות קצף.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הקמח ומערבלים במיקסר עם וו הלישה על מהירות בינונית במשך כ-2 דקות עד שמתחילה להיווצר תערובת אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל עוד כ-3 דקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, תוך כדי הערבול, מוסיפים בהדרגתיות את קוביות החמאה הקרה וממשיכים לערבל, במשך כ-4 דקות, עד שנטמעת בבצק.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את 1/4 כפית המלח וממשיכים לערבל עוד כ-3 דקות.

סך כל זמן ערבול הבצק הוא כ-12 דקות.

הבצק ייצא דביק וזה בסדר גמור.

מוציאים את הבצק מקערת המיקסר למשטח עבודה ומכדררים למעין כדור.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את כדור הבצק לקערה המשומנת ועם ידיים שומניות עוטפים אותו במעט שמן.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה (לפחות 8 שעות ולא יותר מ-14 שעות).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים על משטח עבודה מקומח ומחלקים אותו לשלושה חלקים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מרדדים כל חלק למלבן בעובי של כ- 2-3 מ"מ ומורחים על כולו, באופן אחיד, את הממרח הרצוי.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם בוחרים למרוח נוטלה או ממרח דומה, מומלץ לחמם אותו מעט במיקרו לפני (כ-20 שניות), על מנת להקל על המריחה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם רוצים מילוי קינמון: מכניסים לקערה את החמאה הרכה, הסוכר החום והקינמון ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגלגלים את הבצק מהצלע הקצרה של המלבן עד שמתקבלת רולדה יפה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לצורת בורג:

חוצים את הרולדה במרכזה לאורכה ויוצרים מעין בורג משני החלקים שנוצרו.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את הבורג לתבנית אינגליש קייק משומנת או מרופדת נייר אפייה.

ממשיכים כך עם שתי הרולדות הנוספות.

לצורת שושנים:

חותכים את הרולדה לשושנים בעובי של כ-4 ס"מ עם סכין חדה ולא משוננת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מסדרים את השושנים, עם הצד החתוך כלפי מעלה, בתבנית אינגליש קייק משומנת או מרופדת נייר אפייה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכסים את העוגות במגבת מטבח ומתפיחים עוד כ-40 דקות.

בזמן שהעוגות תופחות מכינים את סירופ הסוכר:

מכניסים לסיר קטן את הסוכר והמים ומרתיחים עד שהסוכר נמס. מצננים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מברישים את העוגות עם הביצה הטרופה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים את העוגות למשך כ-25-30 דקות עד שמשחימות. שימו לב, זמני האפייה ישתנו מתנור לתנור, הציצו בתנור לקראת סוף האפייה.

עם יציאת העוגות מהתנור, מברישים אותן בסירופ הסוכר הקר. לחילופין, אפשר לחכות שהעוגות יצטננו ולהבריש עם סירופ חם.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

קיש בצל

קיש הבצל של נועה הוא אחד האהובים עליי כבר שנים.

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. אהרון הגב

    אני זוכר שבמקום שוקולד השתמשו בקקאו עם קצת סוכר
    מה דעתך?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן