מאז ששלי המהממת נכנסה לביתנו לפני מספר חודשים, רמת האפייה בבית עלתה פלאים! (עוד לא החלטתי אם זה טוב או רע ליהודים.. ). מדובר בבחורה שובת לב שהילדים ואנחנו התאהבנו בה בדקות.. ובין יתר מעלותיה היא גם מגיעה עם מאסטר בשמרים. כבר בראיון העבודה הודעתי לה שהיא הגיעה למקום הנכון .
מפה לשם, הריח הקבוע בביתנו הפך לריח שמרים משכר והשמועה אודות עוגות השמרים של שלי הצפונית שלנו (לא מלשון צפונית-סנובית, אלא צפון הארץ ) התפשטה ביישוב. גל הקורונה האחרון היווה הזדמנות נפלאה לחלוק עם אהוביי את כל הטוב הזה, וכך עוגות שמרים חמות הוענקו לחבריי החולים.. מה אגיד לכם? מזל שהאומיקרון לא פגע בחוש הטעם והריח.
אם כן, זה היה רק עניין של זמן עד שעוגות השמרים של שלי, אותן היא כל פעם מכינה במילוי ובצורה אחרת, יעלו כאן בבלוג. מתכון זה מגיע בהמשך ישיר למתכון של לחמניות הבצל, גם הוא של שלי, שכבר עלה כאן ועליו אני ממליצה בחום, במידה וטרם ניסיתם אותו.
מבחינת הכנת הבצק: אל תזרזו את זמן הלישה שאורך כ-12 דקות. יתקבל בצק יחסית דביק וזה בסדר גמור, אין ממה להיבהל. הקפידו להשתמש בקוביות חמאה קרה (כפי שמפורט במתכון), שהופכת את הבצק לרך יותר ואפשרו לה להיטמע בבצק בסבלנות.
גם במקרה של הבצק הזה, כמו במתכון של הפוקאצ'ה המעולה, נבצע התפחה ארוכה ואיטית של לילה במקרר. מעבר לכך ששיטה זו מאד קלה ונוחה (סוג של שגר ושכח..), שיטה זו גם גורמת לבצק להיות רך וקל יותר לעבודה.
שימו לב שפירטתי במתכון שתי צורות של עוגות, אחת של בורג והשנייה של שושנים (כמו שעשינו במתכון של שושני השוקולד האלו, מתכון ה- go to שלי לעוגות שמרים, אותו אני אופה עם קמח שמרים).
כמובן שאפשר למרוח בכל פעם ממרח אחר כמילוי לעוגת שמרים, בהתאם למה שאוהבים. ישנה גם אפשרות מושחתת יותר של שילוב של שני טעמים כמו שוקולד חלבה למשל. ישנה גם אופציה של שמרים קינמון, שפירטתי אותה בגוף המתכון, בה יש קודם להכין את ממרח הקינמון הקליל שמבוסס על חמאה רכה, קינמון וסוכר חום כהה. השמיים הם הגבול מבחינת מילויים, החל ממרחים קנויים ואהובים, כמו ממרח לוטוס, ועד מילויים של ריקוטה, פרג וכו'.
אל תוותרו על סירופ הסוכר כשלב אחרון לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור. הוא מרטיב את העוגה ושומר אותה רכה וטובה יותר לאורך זמן. שימו לב כי יש למרוח סירופ שהצטנן על העוגה החמה ברגע שיוצאת מהתנור או לחילופין סירופ חם על העוגה לאחר שהצטננה.
מצרכים (ל-3 עוגות אינגליש קייק):
לעוגה:
500 גר' (שלוש וחצי כוסות + כף) קמח
8 גר' (1 כף) שמרים יבשים
250 מ"ל (1 כוס) חלב חמים
100 גר' (1/2 כוס) סוכר
80 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה
1 כף שמן חמניות
1/4 כפית מלח
למילוי:
ממרח אהוב כגון נוטלה
או/ו ממרח קינמון:
50 גר' חמאה רכה
1 כף גדושה קינמון
3 כפות גדושות סוכר חום כהה
לסירופ סוכר:
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס מים
להברשה:
1 ביצה טרופה
הוראות הכנה:
מכניסים לקערת המיקסר את חצי כוס הסוכר, כף השמרים וכוס החלב החם ומערבבים מעט עם כף, עד לקבלת תערובת אחידה.
ממתינים כ- 10 דקות עד להיווצרות קצף.
מוסיפים את הקמח ומערבלים במיקסר עם וו הלישה על מהירות בינונית במשך כ-2 דקות עד שמתחילה להיווצר תערובת אחידה.
מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל עוד כ-3 דקות.
כעת, תוך כדי הערבול, מוסיפים בהדרגתיות את קוביות החמאה הקרה וממשיכים לערבל, במשך כ-4 דקות, עד שנטמעת בבצק.
מוסיפים את 1/4 כפית המלח וממשיכים לערבל עוד כ-3 דקות.
סך כל זמן ערבול הבצק הוא כ-12 דקות.
הבצק ייצא דביק וזה בסדר גמור.
מוציאים את הבצק מקערת המיקסר למשטח עבודה ומכדררים למעין כדור.
מעבירים את כדור הבצק לקערה המשומנת ועם ידיים שומניות עוטפים אותו במעט שמן.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה (לפחות 8 שעות ולא יותר מ-14 שעות).
מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים על משטח עבודה מקומח ומחלקים אותו לשלושה חלקים.
מרדדים כל חלק למלבן בעובי של כ- 2-3 מ"מ ומורחים על כולו, באופן אחיד, את הממרח הרצוי.
אם בוחרים למרוח נוטלה או ממרח דומה, מומלץ לחמם אותו מעט במיקרו לפני (כ-20 שניות), על מנת להקל על המריחה.
אם רוצים מילוי קינמון: מכניסים לקערה את החמאה הרכה, הסוכר החום והקינמון ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
מגלגלים את הבצק מהצלע הקצרה של המלבן עד שמתקבלת רולדה יפה.
לצורת בורג:
חוצים את הרולדה במרכזה לאורכה ויוצרים מעין בורג משני החלקים שנוצרו.
מעבירים את הבורג לתבנית אינגליש קייק משומנת או מרופדת נייר אפייה.
ממשיכים כך עם שתי הרולדות הנוספות.
לצורת שושנים:
חותכים את הרולדה לשושנים בעובי של כ-4 ס"מ עם סכין חדה ולא משוננת.
מסדרים את השושנים, עם הצד החתוך כלפי מעלה, בתבנית אינגליש קייק משומנת או מרופדת נייר אפייה.
מכסים את העוגות במגבת מטבח ומתפיחים עוד כ-40 דקות.
בזמן שהעוגות תופחות מכינים את סירופ הסוכר:
מכניסים לסיר קטן את הסוכר והמים ומרתיחים עד שהסוכר נמס. מצננים.
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
מברישים את העוגות עם הביצה הטרופה.
אופים את העוגות למשך כ-25-30 דקות עד שמשחימות. שימו לב, זמני האפייה ישתנו מתנור לתנור, הציצו בתנור לקראת סוף האפייה.
עם יציאת העוגות מהתנור, מברישים אותן בסירופ הסוכר הקר. לחילופין, אפשר לחכות שהעוגות יצטננו ולהבריש עם סירופ חם.
עד הפעם הבאה,
מיכל
2 תגובות
אני זוכר שבמקום שוקולד השתמשו בקקאו עם קצת סוכר
מה דעתך?
במקום ממרח שוקולד יכול כמו הממרח קינמון המוצע ליצור ממרח חמאה-קקאו-סוכר, בהחלט