עוגת פאדג' שוקולד ללא קמח

לפני מספר חודשים זיוה דודתי סיפרה לי על מה שלדעתה היתה עוגת השוקולד הכי עסיסית שאי פעם אפתה, בלי קמח בכלל, שכל מי שטעם אותה ליקק את האצבעות וביקש עוד. הבנתי שזהו מתכון שארצה לנסות ובהקדם, לאור העובדה שמניסיון העבר, אם זיוה דואגת לעדכן בדבר מתכון חדש שהמציאה וצלח – כנראה שיש על מה להתפאר.

העוקבים האדוקים מביניכם אולי זוכרים כי לפני כמה חודשים כבר עלתה כאן עוגה של זיוה, גם ללא קמח, שווה ביותר. אני מדברת על עוגת הקוקוס ושוקולד צ'יפס הבחושה ללא גלוטן – עוגה רכה וטעימה במיוחד, בה קמח השקדים (או שקדים טחונים, איך שתרצו לקרוא למוצר הפלא הזה) החליף את הקמח. לעומתה, במתכון שאציג בפניכם היום אין תחליף לקמח – העוגה מתבססת בעיקר על ביצים מופרדות ומוקצפות, שוקולד, חמאה, קקאו איכותי וסוכר.

אפיתי את העוגה לראשונה עבור ארוחת ערב שלמה ללא גלוטן שבישלתי עבור חברה צליאקית וכולם, כולל כולם, התענגו ממנה, לצד תותים וקצפת (גם גלידת וניל תהיה פרטנרית מעולה לעוגה זו כמובן). באמת שמדובר בקינוח האולטימטיבי, כי מי לא אוהב שוקולד פאדג'י עשיר וטוב?

מתכון זה מצטרף לעוגת פאדג' ללא קמח נוספת כאן בבלוג, אבל עם טוויסט שונה –  בעוגת שוקולד פאדג' מיוחדת במיוחד –יש שילוב של קמח שקדים וקורנפלור/קמח תפוחי אדמה בבסיס העוגה וכמובן פאדג' טחינה-שוקולד מדהים ביותר. אם כבר עסקנו בעוגות שוקולד ללא קמח, כמובן שאני חייבת להזכיר גם את העוגה הבחושה הנהדרת הזו.

שימו לב כי נאפה תחילה רק 3/4 מתערובת העוגה, ורק כעבור 25 דקות נמרח מעליה בזהירות את יתרת התערובת ונכניס חזרה לתנור לעוד זמן קצר. שלב זה יביא לכך שלעוגה, הגם ככה פאדג'ית ורכה הזו, נוצרים שני מרקמים שונים ונימוחים.

לא אשקר, יש בהכנת עוגה זו לא מעט התעסקות יחסית לעוגות אחרות של "הכל בקערה והופ לתנור". תמצאו כאן הפרדת חלבונים וחלמונים ושימוש גם בקערה ומטרפה וגם בקערת המיקסר, אבל כל זה שווה לחלוטין את התוצאה המעולה והכה טעימה ומענגת, אז נא לא להתעצל בבקשה.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

5 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים

1 כוס סוכר, מחולקת ל-2

180 גר' חמאה, חתוכה לקוביות

200 גר' שוקולד מריר 60% קקאו (אפשר יותר למי שמעדיף), שבור לקוביות

1/2 כוס קקאו הולנדי

2 כפות וויסקי/רום/קוניאק/ברנדי

קמצוץ מלח

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.

מכניסים את השוקולד המריר והחמאה לקערת זכוכית וממיסים במיקרוגל בפעימות של 30 שניות, כאשר בין פעימה לפעימה מערבבים, עד שמתקבלת תערובת אחידה (לחילופין, ניתן להמיס בשיטת באן מארי).

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מכניסים לקערה גדולה את חמשת החלמונים יחד עם 1/2 כוס סוכר וטורפים היטב עד לקבלת תערובת קצפית ובהירה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מנפים לקערה 1/2 כוס קקאו.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים 2 כפות הוויסקי/רום/קוניאק/ברנדי וטורפים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את תערובת השוקולד והחמאה לקערה וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מכניסים לקערת המיקסר את חמשת החלבונים עם חצי כוס הסוכר הנוספת וקמצוץ מלח ומקציפים על מהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב.

בעזרת לקקן מקפלים בכמה פעימות את הקצף לתוך תערובת השוקולד עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מרפדים תבנית בקוטר 22 או 24 בנייר אפייה ומוזגים לתוכה 3/4 מהתערובת (את ה-1/4 הנותר שומרים בצד להמשך).

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

אופים למשך 25 דקות.

מוציאים את העוגה מהתנור, מבלי לכבות אותו, מורחים בעדינות בעזרת לקקן את רבע התערובת שנשארה ומכניסים בחזרה לתנור לעוד 15 דקות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. טולי הגב

    היי מיכל
    אפיתי הכל לפי הרשום במתכון,
    העוגה עלתה יפה,אך כשהוצאתי אותה ירדה וירדה,
    מאוד דקה.
    מה יכולה להיות הטעות?
    חבל תכננתי אותה לאירוע,

    • מיכל הגב

      היי טולי, חבל לי מאד לשמוע.. האמת שאין לי דרך לדעת מה קרה בדרך שגרם לזה.. לפחות היתה טעימה על אף שהיתה נמוכה?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן