עוגיות קצף / שושנים

את המתכון הנוסטלגי הבא פרסמה ענת הגננת, שסיפרתי לכם עליה בפוסט של אוזני ההמן האהובים האלה.

ענת, נהגה לפרסם בימי הקורונה דו"ח יומי בפייסבוק על מעללי משפחתה, ובין היתר שיתפה גם בהתרחשויות הקולינריות (שמחתי לגלות שגם מטעמים מהבלוג כיכבו אצלה במטבח מדי פעם ). באחד הפוסטים, שיתפה ענת כי במהלך ה"קורונחת" כפי שקראה לזה, מצאה מתכון ישן של סבתה לעוגיות קצף (או בשמם השני – עוגיות שושנים) נוסטלגיות ואהובות. מיקה ואני החלטנו לדגום את המתכון (בשיא ימי הקורונה, אפייה עם הילדים הייתה בגדר נורמה כמעט יום יומית) ושמחנו לגלות כמה הוא כיפי ומוצלח.

אספר לכם שבמתכון המקורי ישנה תוספת של אגוזי מלך קצוצים וצימוקים בתוך תערובת הקצף, עליהם הוחלט, ברוב קולות אצלי בבית, לוותר. כמובן שהוספתי אותם במתכון עצמו כאופציונאליים, כך כל אחד יבחר בגרסה המועדפת עליו. לילדים, אם רוצים ללכת על בטוח, אני ממליצה לוותר.

בנוסף, במתכון המקורי יש לתת לבצק לנוח לילה במקרר. אספר לכם כי מניסיון, גם שעתיים עטוף בניילון במקרר (כמו במקרה של הבצק של הקרוסטטה המושלמת הזו) לגמרי עושים את העבודה.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לבצק:

3 כוסות קמח

3 חלמונים

200 גר' חמאה

1 שמנת חמוצה

1 שקית אבקת אפייה

למילוי:

1 כוס סוכר

3 חלבונים

1 שקית אינסטנט פודינג וניל

אופציונאלי:

50 גר' אגוזים קצוצים

50 גר' צימוקים

הוראות הכנה:

מכניסים את כל חומרי הבצק לקערה ולשים היטב עד לקבלת כדור בצק גמיש ואחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעתיים ועד יממה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחממים את התנור ל-200 מעלות.

מכניסים את החלבונים לקערת המיקסר ומקציפים עד שמתחילות להיווצר בועות.

תוך כדי הקצפת החלבונים, מוסיפים בזרזיף את הסוכר ואבקת פודינג הוניל ומקציפים עד לקבלת קצף יציב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מרדדים כל חלק של בצק למלבן בעובי 1.5 מ"מ, עליו מורחים 1/3 מתערובת הקצף (מי שמשתמש – מוזמן גם לפזר בשלב זה צימוקים ואגוזים).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגלגלים את המלבנים לרולדה וחותכים לפרוסות בעובי של כ-5 ס"מ.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

את הפרוסות מניחים על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה עם הצד הרחב כלפי מעלה, ואופים למשך כ-20 דקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן