עוגה בחושה של קוקוס ושוקולד צ'יפס ללא גלוטן

באחד מהימים לפני השבת הנוראית,  שזיוה דודתי באה לבקר ולשחק עם קיקי (כינוי שהיא העניקה לו עם לידתו, דרך אגב, ועד היום, תופס) הם הכינו יחד, הוא על הדרגש שלו והיא לידו, את העוגה הבאה. עוגה שזיוה אלתרה כמה ימים קודם אצלה בבית, ללא קמח בכלל, בקלי קלות. העוגה נטרפה על ידי כל בני הבית תוך פחות משעה.. ועל כן הדרך לכאן קצרה ביותר.

הוותיקים שביניכם אולי זוכרים שאחת העוגות הבחושות הראשונות שהעליתי כאן לבלוג היתה  העוגה של דן –עוגה בחושה של קוקוס ושוקולד צ'יפס, שקיבלה את שמה משום שזכיתי לאפות אותה כמה פעמים לדן ז"ל, אחיו של אורן. העוגה שאני מציגה בפניכם היום מאד מזכירה את העוגה של דן, רק בגרסה ללא גלוטן, בגודל אינגליש קייק (גדול, לא חד פעמי) וטעימה בטירוף.

למעשה קמח השקדים מחליף בעוגה את הקמח הרגיל והוא אינו דומיננטי כלל ועיקר. אוסיף ואומר שעם טעימת העוגה אי אפשר יהיה לזהות שהיא נטולת גלוטן – אין כאן שום פשרה באיכות. היא פשוט עוגה בחושה נפלאה, רכה וטעימה. ומה ממש כיף? כמה היא קלה להכנה, כמובן. תזדקקו רק לשתי קערות בינוניות וזהו, אין כאן הקצפות וסיבוכים מיותרים. קל קליל ולתנור.

בדומה למתכונים רבים כאן בבלוג, יש במתכון הרבה מקום למשחק. למשל, אם אין לכם יוגורט יווני, גם שמנת חמוצה תעשה יופי של עבודה. אם אתם מעדיפים לא לאפות עם סוכר לבן, המירו במייפל או בממתיק אחר האהוב עליכם. במידה והעוגה לא נזללת אצלכם באותו יום, כפי שקרה פה, שמרו אותה במקרר.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

3 ביצים

1/2 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

1/3 כוס שמן

1 גביע יוגורט יווני

1/2 כפית אבקת אפייה

1 וחצי כוסות קמח שקדים

3/4 כוס קוקוס

3/4 כוס שוקולד צ'יפס

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מכניסים לקערה את שלוש הביצים ו-1/2 כוס הסוכר וטורפים היטב עם מטרפה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את כפית תמצית הוניל, 1/3 כוס השמן וגביע היוגורט וטורפים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

בקערה נפרדת מערבבים את כוס וחצי קמח השקדים, 3/4 כוס הקוקוס ו-1/2 כפית אבקת האפיה. מערבבים פנימה את השוקולד צ'יפס.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

כעת, בעזרת לקקן, שופכים את תערובת הרטובים לקערת היבשים ומקפלים היטב, עד לקבלת תערובת אחידה בלבד.

צילום: דוד בכר/הארץ

מעבירים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת או מרופדת נייר אפייה ואופים למשך כ-35-40 דקות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

ביסקיטס

בהמשך ישיר לפוסט של העוף המטוגן, בו התרפקתי על זיכרונות

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
14 תגובות
  1. גלי הגב

    היי,
    אפשר לאפות עם קמח רגיל במקום קמח שקדים? אם כן, באותה כמות?

  2. מיטל הגב

    במה ניתן להחליף את היוגורט היווני?

  3. אפרת הגב

    שלום מיכל,
    שמחתי לראות מתכון קל וללא גלוטן. ( רגישה לגלוטן ). לא תמיד מוצאת מתכונים כאלה. רובם עם קמחים כרגיל, קונדיטור שאני לא יכולה להשתמש בהם. בהחלט אנסה בקרוב. האם אפשר להפחית מכמות הקוקוס? תודה!

  4. חנן הגב

    הי מיכל ,
    חצי כוס סוכר מספיקה?

    • מיכל הגב

      כן, היא לא מתוקה מדי – יחד עם השוקולד צ'יפס היא בול בעיניי. כמובן שאם רוצים עוגה מתוקה יותר אפשר להוסיף עוד רבע כוס סוכר.

  5. אסתר הגב

    העוגה שקעה
    מה הסיבה?
    תודה

  6. נעמי הגב

    שלום מיכל: רציתי לדעת אם הכוס שאת מציינת היא כוס מדידה של 240 גרם?
    בישלתי הרבה לפי המתכונים שלך והם מצוינים. אני רוצח להתחיל את המתכונים המתוקים,
    בגלל זה השאלה שלי. אני משתמשת במשקל למטבח.
    אודה על תשובתך.

  7. מירי הגב

    גביע יוגורט של איזה גודל? (200 מ"ל? 150 מ"ל?)

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן