סלט תרד קייל ואבוקדו

לא צריך יותר מלקרוא את שם הסלט הנ"ל כדי להבין שמדובר באחד הסלטים היותר בריאים שעלו כאן בבלוג, אם לא ה-.

מיכוש, חברתי האהובה והיקרה, איתה אני הולכת יד ביד מאז שירותנו המשותף הצבאי, היא ששלחה לי את המתכון לסלט המרענן והבריא הזה (עליו בכלל חתומה אמה האלופה). האמת, אני מופתעת שמיכוש עוד לא ביקרה כאן בבלוג, היות והיא אחת הפרטנריות הגדולות שלי לאוכל טוב כבר שנים רבות. היום נתקן פאשלה זו.

כמו סלט הגזר הפיקנטי, גם לסלט הזה עושה רק טוב לשבת ולהתבוסס במקרר במשך כמה שעות עד ההגשה. עובדה שמאד מוצאת חן בעינינו כשאנחנו מארחים, נכון? מי שמרים גבה לעניין האבוקדו שעלול להשחיר בשעות אלה יכול להירגע משום שכמויות מיץ הלימון הסחוט עושות את שלהן.

בסופו של דבר מתקבל סלט טעים ומרענן, שמרקמו דומה במקצת לסלטי האצות הפופולריים במסעדות האסייתיות (שאני מאד אוהבת).

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

1 חבילה עלי תרד (כ-400 גר') שטופים וקצוצים דק

1 חבילה עלי קייל (כ-400 גר') שטופים וקצוצים דק

  • שימו לב להיפתר מהגבעולים והחלקים הקשים.
  • הקייל שאני קניתי מגיע בחבילות של 250 גר' אז השתמשתי בחבילה וחצי בערך.

2 אבוקדו בשלים, מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות

מיץ מכ-2 לימונים (כחצי כוס מיץ לימון סחוט טרי, ממליצה שוב על מוחץ הלימונים שלי)

1/2 כוס שמן זית

1 כפית מלח, פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

מערבבים היטב את כל החומרים בקערה, עוטפים ומכניסים למקרר לכמה שעות עד ההגשה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

 

 

 

 

 

 

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

נ.ב – מעדכנת אתכם שביקרתי פה ב-18/122 ושדרגתי קצת את התמונות

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
3 תגובות
  1. סמדר הגב

    שלום,
    יש לי שאלה אליך הכנתי כמה פעמים עוגות שפרסמת,השאלה שלי קמח לבן כבר לא מתאים לי לאכול.גם לי וגם לבן שלי
    אפשר להחליף אותו בקמח כוסמין + קצת קמח שיפון? הבנתי מקריאה שקמח שיפון כבד יותר לכן חשבתי ששליש שיפון והשאר כוסמין
    זה אפשרי? את האדם היחיד שאני מנויה לבלוג האוכל שלו ויכולה לשאול.
    המון תודה סמדר

    • מיכל הגב

      הי סמדר, האמת שאני לא כל כך מתמצאת בקמחים שונים, אני יודעת שקמח שקדים יכול להשתלב נפלא בעוגות וגם קמח מלא וכוסמין. קמח שיפון עלול להשאיר טעם מעט חמוץ אולי.. הייתי מנסה שילוב של כוסמין עם שקדים אולי.. אכלתי בזמנו גם עוגה שעל בסיס קמח ערמונים שהייתה נפלאה, שווה גם לבדוק..

  2. סמדר הגב

    המון תודה שבת נהדרת
    סמדר

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן