סלט ירקות קראנצ'י

אחרי שתכינו את הסלט הכיפי והקראנצ'י הזה פעם אחת, תרצו לחזור אליו שוב ושוב.. ואני מדברת מניסיון. את הסלט הזה הכנתי בפעם הראשונה לפני כמה חודשים לצד ארוחת על האש– החלטתי שכל הירקות הפריכים שיש לי במטבח באותו רגע יצטרפו לקערה – וכך היה.

בנוסף לחגיגת הפריכות והצבעוניות בכל ביס של הסלט, תיבול הזעתר, הסומק והבלסמי המצומצם שמתווספים לשמן הזית, המלח והלימון (גם גרידה) הקבועים, הופכים את הסלט לאפילו משובח יותר. כפי שכבר סיפרתי לכם בעבר, אנחנו מאד אוהבים זעתר אצלינו בבית, אם בפיתות זעתר, אם על הברוקולי הצלוי, אם בתיבול מנות עוף, אם על גבינת החלומי וכמובן שגם בסלטים. גם הסומק החמצמץ מוסיף המון (אותו למשל שילבנו בסלט הבצלים הזה ועל ממרח גבינת הפטה המדהים הזה).

חשוב מאד להקפיד כמה שניתן על חיתוך אחיד של קוביות הירקות. ככל שהקוביות תהיינה באותו הגודל (למעט הפלפל החריף), כהה תהנו יותר מכל ביס וביס. בעניין החריפות, כרגיל, הוסיפו כמה פלפל חריף שאוהבים (ממליצה לטעום קודם מהפלפל ולהבין כמה הוא חריף).

כמובן שהרכב הירקות יכול להשתנות בהתאם לירקות הזמינים לכם. אם רוצים, יש אפשרות לשלב גם סלק טרי חתוך לקוביות (שיצבע קצת את הסלט – קחו בחשבון – אך ישתלב נפלא בטעם).

קבלו עוד סלט כיפי, מרענן וטעים שיתווסף בקלות לרפרטואר הסלטים הקבועים שלכם, באחריות. אספר לכם שיצא לי כבר לאכול אותו עם זילוף מכובד של טחינה גולמית משובחת והתוצאה היתה מופלאה – מוזמנים לאמץ גם .

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות (כדאי לחתוך את כל הירקות הנזכרים מטה בערך לאותו הגודל, למעט הפלפל החריף)

1 פלפל צהוב/כתום חתוך לקוביות

2 קולורבי קטנים וקשים מקולפים וחתוכים לקוביות

2 גזרים מקולפים וחתוכים לקוביות

2-3 מלפפונים, חצויים, מנוקים מליבה וחתוכים לקוביות

4 צנוניות חתוכים לקוביות

3 מקלות סלרי חתוכים לקוביות

1/2-1 פלפל ירוק חריף חתוך לקוביות קטנטנות

5 כפות שמן זית

1 כפית רוטב בלסמי מצומצם

כ-1/3 כוס מיץ לימון (מיץ מלימון גדול ועסיסי)

כ-1/2 כפית גרידת לימון

1 כפית סומק

1 כפית זעתר

1 כפית גדושה מלח

הוראות הכנה:

מכניסים את כל קוביות הירקות לקערה: הפלפלים, הקולורבי, הגזרים, המלפפונים, הצנוניות והסלרי.

צילום: דוד בכר/הארץ

מתבלים בשמן זית, בלסמי מצומצם, מיץ לימון, גרידת לימון, סומק, זעתר ומלח. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מגישים מיד.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

עוף במבה עם אורז

עוף במבה

   שתי הבנות ה"גדולות" שלי (בנות ארבע וחצי ושש וחצי)

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן