סלט גזר ובצלים צרפתי

את המתכון לסלט הגזר הפשוט והנחמד הבא שלחה לי קוראת מקסימה בשם הדסה, שסיפרה כי אכלה אותו במסעדה בפריז ולא התביישה לבקש את המתכון (עוד בימים שיכולנו לטייל בעולם בלי חשש להידבקות במגיפה עולמית..). מה אגיד לכם? My kind of girl.

הדסה שיתפה אותי, כי הדרך שלה להשיג את המרכיבים למנה שאוהבת היא לומר שיש לה "בעיית אלרגיה" וכך דולה את כל סודות המתכון (תרשמו, תרשמו..). לאחר מכן, במטבחה הפרטי, משחקת עם המרכיבים עד שמגיעה לטעם שזכרה. אם כן, לדבריה, מאז שקלעה עם שחזור סלט הגזר הזה, הוא הפך לאחד הסלטים האהובים בביתה – כמה כיף ומחמיא לי שבחרה לשתף אותי ואתכם! תודה הדסה יקרה. אם גם לכם יש מתכון אהוב ומיוחד שמתחשק לכם לשתף אותי בו – יהיה זה כבוד גדול עבורי לקבלו ולשתפו בבלוג.

כידוע, אני מאד אוהבת סלטים טריים ומגוונים (הצצה קצרה בקטגוריות הסלטים כאן בבלוג ותבינו מיד למה אני מתכוונת). לסלטי גזר יש לי פינה חמה בלב, ולראייה שלושה פופולריים ומוצלחים מאד לטעמי– הלוא הם סלט הגזר הפיקנטי , עם כוסברה, שום, לימון ופלפל חריף, סלט הגזר הג'ינג'י היותר מתקתק עם פקאן סיני, עירית ורוטב נהדר וסלט הגזר המקורמל עם רוקט, חמוציות, מיץ תפוזים, שקדים וגבינת עיזים שכל מילה נוספת אודותיו מיותרת.

הפעם סלט הגזר שלנו יקבל כיוון יותר בצלי – אך עדין ביותר, פריזאי-שיק אם תרצו . את הבצל הלבן בכלל נטגן טוב טוב עד להזהבה והבצל הנוסף הוא השאלוט העדין שטעמו יתעדן עוד יותר, על ידי מיץ הלימון שנוסיף. שימו לב כי לא נתקמצן כאן עם כמות השמן בה נטגן את הבצל, משום שתפקידו גם לרכך את הגזר וגם להיות הבסיס של הרוטב שלנו. את השאלוט, כאמור, נשאיר טרי והוא יעניק תוספת של פריכות ופיקנטיות לסלט. למי שרגיש לריח בצל חי כמוה, הדסה ממליצה לסחוט את הלימון ישירות על השאלוטס לפני שילובם בסלט ולתת להם קצת זמן השרייה במיץ הלימון, מה שינטרל את ריחם. זאת "בעיה" אחת שנחסכה ממני, אך אם לכם יש – הנה לכם אחלה של פתרון.

כמו במקרה של סלט הגזר הפיקנטי, גם את הסלט הזה רצוי להכין מראש. לפי הנחיותיה של הדסה יש להכין את הסלט כשעתיים מראש. אך לאחר שאכלתי את שאריות הסלט ששמרתי במקרר למחרת הכנתו, הרשו לי להמליץ לכם להכין אותו אפילו יום מראש – הוא רק הולך ומשתבח.

לפני שנתחיל, טיפ קטן ממני: הוסיפו לסלט גם מעט גרידת לימון של אחד הלימונים הסחוטים – מדובר בתוספת שתמיד מוסיפה ומרעננת סלטים.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

5 גזרים גדולים מאד או 7 בינוניים, מגוררים בפומפייה או במעבד מזון

1 בצל לבן בינוני, קצוץ דק

2 בצלי שאלוטס/1 בצל סגול קטן, קצוצים דק

מיץ משני לימונים

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור טחון

6 כפות (כ-1/3 כוס) שמן זית

אופציונאלי:

מעט גרידת לימון

חופן פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה:

מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל הלבן עד שמזהיב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים לקערה את הגזר והשאלוטס.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מיד עם סיום הטיגון שופכים את הבצל עם השמן החם על הגזר והשאלוטס.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את מיץ הלימון, המלח והפלפל, מערבבים ונותנים לסלט לעמוד לפחות שעה ועד יממה (מי שבוחר להוסיף גרידת לימון מוסיף אותה גם בשלב זה).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מי שמעוניין, מוסיף גם חופן פטרוזיליה או לחילופין מפזר מעט פטרוזיליה טרייה מעל הסלט עם הגשתו.

טועמים לפני ההגשה ומתקנים תיבול במידת הצורך.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. צילה בק הגב

    הי מיכל, הכנתי לפי המתכון שלך – יצא מאוד טעים!
    תודה רבה!

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן