"סוגאן פייאזי" הוא שמו התורכי של הסלט הבועט הזה. המלווה האידיאלי לארוחות בשריות, בתוך בפיתה, לצד הקבב, הוא יקפיץ כל מנה עם טעם חמצמץ ופיקנטי. מדובר בסלט קל להכנה עם מעט מאד מרכיבים, אך כאלו שמאד דומיננטיים בטעמם, כך שהוא מפוצץ בטעם ומעיר (ומאיר) כל שולחן.
סלט הבצל, סומק ופטרוזיליה מהווה תוספת נהדרת לארוחת "על האש". את הסלט, שמגיע מהמטבח התורכי, נהוג להגיש לצד שווארמה (הדונר התורכי כמובן). ניתן להכין את הסלט עם בצל לבן במקום בצל סגול, אך אני מעדיפה את האופציה הסגולה, גם מבחינת הטעם וגם מבחינת הצבע.
שימו לב שתחילה נעניק לבצל עיסוי במלח, שלב שירגיע את חריפותו ויוציא את הלחות מבפנים. לאחר מכן, נשרה את הבצל במיץ לימון ונוסיף סומק חמצמץ ונפלא (שאני אוהבת לשלב בכל מיני מנות, כמו בממרח גבינת פטה, בשווארמת טופו ועוד). הלימון והסומק גם יעשו את שלהם וישאירו את הבצל רך, מתוק ועדין יותר.
מצרכים:
1 בצל אדום בגודל בינוני-גדול, חצוי וחתוך לפרוסות דקות
עלי פטרוזיליה מצרור שלם, קצוצים גס
1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
3 כפיות סומק
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון
2 כפות שמן זית מעולה
הוראות הכנה:
מכניסים לקערה בינונית את פרוסות הבצל וחצי כפית מלח.
בעזרת האצבעות מעסים את המלח לתוך הבצל, במשך כדקה, עד שהבצל מתרכך.
מוסיפים את מיץ הלימון והסומק, מערבבים ומניחים בצד לכ-10 דקות.
מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, שמן הזית והפלפל השחור הטחון, מערבבים, טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.
עד הפעם הבאה,
מיכל
2 תגובות
יש מתכונים שבלי להכין אותם אני יודעת שהם טעימים וזה אחד מהם!
הצילחות מוצלח ומגרה.
תודה
תודה שרון יקרה