מרק חרירה לא שגרתי

בסוף החורף הקודם דודתי זיוה שאלה אותי אם יצא לי כבר לטעום את מרק החרירה המיוחד שלה. "האמת שלא", עניתי לה.. הסתבר ששנים קודם זיוה אכלה בירדן מרק חרירה של טבח מרוקאי, לטענתה זה היה מרק החרירה הטעים ביותר שאכלה בחייה, ומאז חוזרת אליו כל חורף.

אתחיל ואומר שזהו לא בהכרח מרק החרירה הסטנדרטי שאתם מכירים, אין כאן אטריות ולא מסמיכים אותו עם קורנפלור. מדובר במרק חרירה קליל יותר (אם אפשר להגדיר ככה מרק שיש בו גם עדשים וגם חומוס ), אבל עדיין מאד חורפי, בריא, מזין ועשיר.

מדובר במרק שהוא ארוחה של ממש, משביע ומחמם – בדיוק מה שרוצים בימים החורפיים שיבואו אלינו, בתקווה לטובה.

שימו לב שאימצתי כאן את הטיפ של זיוה ולא המלחתי את המרק יחד עם הכנסת שאר התבלינים, אלא רק בסיום הבישול, וזאת כדי לא להקשיח את הקטניות במהלך הבישול. בנוסף, אספר לכם שאני שילבתי ציר עוף בתוך 10 כוסות הנוזלים, שלב אופציונאלי בלבד. כפי שכבר שיתפתי פעמים רבות, אני אוהבת להשתמש בשקיות ציר העוף המרוכז של אינה פאארמן, ככה ששילבתי שתי שקיות בנוזלים שצירפתי. באותו אופן, אין בעיה להמיר בציר ירקות וכך המרק יישאר פרווה או לחילופין, בכלל לא להוסיף ציר, לבחירתכם.

מי שבכל זאת רוצה להוסיף למרק אטריות, מוזמן להוסיף חצי כוס אטריות דקיקות יבשות בסוף הבישול, למשך כמה דקות ספורות. שימו לב, שהאטריות "יישתו" קצת ממי המרק, אז אולי במקרה כזה, כדאי מראש להוסיף עוד כ-2 כוסות נוזלים. בנוסף, אם אתם מעדיפים, אין שום בעיה להמיר את החומוס שבשימורים בגרגרי חומוס קפואים.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

2 כפות שמן זית או חמניות

1 כוס עדשים ירוקות מושרות במים לפחות חצי שעה

2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

1 בצל לבן גדול חתוך לקוביות

4 גבעולי סלרי, גבעולים ועלים קצוצים לחוד

עלים מצרור כוסברה, קצוצים

עלים מצרור פטרוזיליה, קצוצים גס

3 עגבניות גדולות מרוסקות על פומפיה (או 3/4 כוס עגבניות מרוסקות מפחית)

1 גרגרי חומוס משימורים, 280 גר' לאחר סינון, שטופים במים

1 כפית גדושה כורכום

1 כפית גדושה פפריקה מתוקה

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1/2 כפית כמון

חצי לימון סחוט

2 כפיות גדושות מלח

10 כוסות מים רותחים (מומלץ להמיר לפחות שתי כוסות בציר עוף – אני משתמשת בשתי שקיות ציר עוף של אינה פארמאן, אפשר גם ציר ירקות אם רוצים מרק פרווה)

הוראות הכנה:

מחממים בסיר רחב וגדול 2 כפות שמן ומוסיפים את הבצל, הגזר וגבעולי הסלרי, מערבבים ומבשלים למשך כ-5 דקות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את העלים הקצוצים: הסלרי, הפטרוזיליה והכוסברה ומערבבים.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את העגבניות המרוסקות, החומוס והעדשים המושרות והמסוננות ומערבבים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים 10 כוסות מים רותחים, אם רוצים (מומלץ) ממירים חלק מהן בציר עוף או ירקות (אני שילבתי שתי שקיות ציר עוף מרוכז).

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים כפית גדושה כורכום, חצי כפית כמון, כפית גדושה פפריקה מתוקה, חצי כפית פלפל שחור טחון (מלח מוסיפים בסוף כדי לא להקשות את הקטניות), מערבבים ומחכים לרתיחה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מעבירים לאש קטנה, מכסים ומבשלים כ-40 דקות נוספות.

צילום: דוד בכר/הארץ

מערבבים פנימה את חצי הלימון הסחוט ו-2 כפיות גדושות מלח, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. אילנה הגב

    המון תודה נראה נהדר!! אכין בהקדם..
    אהבתי מאוד את קעריות המרק!! מאיפוא קנית?

  2. בועז הגב

    אם רוצים לעשות שימוש בחומס יבש. מה צריך לשנות במתכון? תודה.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן