מאפה תפוחי אדמה, עגבניות וגבינת חלומי

את ההשראה למנה הצמחונית הנפלאה הבאה קיבלתי בחופשת הקיץ האחרונה, כאשר אכלתי מנה דומה בקפריסין, שם גבינת החלומי מככבת על כל שולחן בווריאציות שונות ומגוונות.

כפי שיצא לי לומר לכם, במתכון של גבינת החלומי המטוגנת בציפוי זעתר ופירורי לחם, אני מחבבת, ואפילו מאד, את גבינת החלומי הנפלאה, והיום היא תפציע דווקא בחלקה העליון והפריך של מאפה תפוחי אדמה ועגבניות נפלא.

בבסיס המאפה מככבים מיני תפוחי אדמה קווץ' טעימים ופריכים. אני השתמשתי בתפוחי האדמה הקטנים שמגיעים בשקית פלסטיק (שכתוב שהם למיקרו). האמת היא שממש לא חובה להשתמש דווקא באלו, ואפשר בהחלט להמירם בתפוחי אדמה רגילים אם מתחשק לכם. כמו במתכון האהוב של תפוחי האדמה קווץ' – גם במקרה של תפוחי האדמה האלה, נבשל אותם בסיר (עד שקיסם ננעץ בקלות), נייבש אותם, נעניק להם חבטה יפה, קצת שמן זית ותיבול והופ לתנור – רק שהפעם אלו ישמשו אותנו כבסיס ושכבה תחתונה של המאפה.

שימו לב שברוטב העגבניות יש להכניס עגבניות קצוצות – אני משתמשת בפחית עגבניות קצוצות של Mutti  – שעושות יופי של עבודה פעם אחר פעם. אל תזרקו את פחית השימורים מיד בתום השימוש היא גם תשמש אותנו ככלי מדידה לתוספת המים שתגיע מיד לאחר מכן. אם כבר הזכרתי את רוטב העגבניות – הרשו לעצמי לטפוח לי על השכם ולומר שמתקבל כאן רוטב עגבניות עשיר ונפלא במיוחד בזכות הבצל, השום, הג'ינג'ר (!), העגבניות המיובשות הקצוצות, רכז הרימונים והתבלינים השונים. מה שכן, יש להקפיד לא להמליח אותו יתר על המידה משום שעליו תנוח גבינת החלומי, המלוחה מלכתחילה.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

600-700 גר' תפוחי אדמה קטנים (משתמשת בשקית של 700 גר' של תפוחי אדמה קטנים למיקרו)

כ-225 גר' גבינת חלומי (חבילה אחת), פרוסה לפרוסות

שמן זית להברשה וזילוף

מלח ים, פלפל שחור גרוס

לרוטב העגבניות:

פחית עגבניות קצוצות (400 גר')

1 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות

2 שיני שום קצוצות

כ-2 כפות שורש ג'ינג'ר מגורד

4 עגבניות מיובשות קצוצות

חופן בזיליקום חתוך גס

1 כפית רכז רימונים

200 מ"ל מים (חצי מפחית השימורים)

3 כפות שמן זית

1/2 כפית פתיתי צ'ילי

1 כפית אורגנו מיובש

מלח ים, פלפל שחור גרוס

להגשה:

1 בצל ירוק חתוך דק

כמה כפות יוגורט יווני

הוראות הכנה:

מתחילים עם תפוחי האדמה:

בסיר גדול עם מים מומלחים ורותחים, מבשלים את תפוחי האדמה למשך כ-20 דקות עד שמתרככים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מסננים את תפוחי האדמה ומחזירים לסיר לערבוב קצר על האש כדי שיתייבשו. מסירים מהאש.

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

משמנים במעט שמן זית תבנית חסינת חום (אני השתמשתי הפעם בפיירקס מרובע בגודל 24*24).

מניחים את תפוחי האדמה בשכבה אחת בתוך התבנית ובעזרת פטיש שניצלים/מערוך/חפץ כבד כלשהו מכים בתפוחי האדמה על מנת שיימעכו מעט.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מטפטפים מעל תפוחי האדמה המעוכים עוד קצת שמן זית ומתבלים במלח ים ובפלפל שחור טרי.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים למשך כ-25-30 דקות, עד שתפוחי האדמה פריכים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בינתיים מכינים את הרוטב:

מחממים את שמן הזית במחבת גדולה, על להבה בינונית, ומטגנים את הבצל עד ששקוף.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את השום והג'ינג'ר, מערבבים ומטגנים עוד כדקה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את העגבניות הקצוצות, העגבניות המיובשות הקצוצות ופתיתי הצ'ילי ומערבבים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ממלאים חצי מפחית העגבניות הקצוצות במים (200 מ"ל) ומוסיפים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את האורגנו, הבזיליקום ורכז הרימונים, מערבבים, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים עוד כ-10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מתבלים במעט מלח ופלפל (זכרו שהחלומי מלוחה).

מרכיבים את המנה:

כשמוציאים את תפוחי האדמה, מעבירים את התנור למצב "גריל".

מוזגים את רוטב העגבניות מעל תפוחי האדמה ומורחים אותו כך שיהיה בשכבה אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מניחים את פרוסות החלומי מעל רוטב העגבניות, מברישים אותן במעט שמן זית ומכניסים לתנור לכ-5 דקות עד שגבינת החלומי משחימה (אבל פחות מבתמונה.. השארתי הפעם יותר מדי בתנור .. אל דאגה עדיין יצא טעים) .

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים עם תלולית יוגורט יווני ובצל ירוק חתוך.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן