גאלט פירות וקרם מסקרפונה מדהים

את הקינוח המהמם הבא יצא לי להכין לאחרונה למספר אירועים, ופעם אחר פעם התגובות היו נלהבות ביותר. מה שכיף במאפה הצבעוני והטעים הזה הוא שכל פעם הוא מתקבל שונה לחלוטין, בהתאם לפירות העונה שבוחרים לשלב בו.

הפעם שילבתי בו אוכמניות מעולות, שאני מכורה אליהן בימים אלה, יחד עם התותים האחרונים של העונה. אך גם פירות קיץ יתקבלו כאן יותר מבברכה, כמו שילוב של משמשים, אפרסקים ושזיפים. גם דובדבנים מגולענים יתאימו עד מאד.

הפירות הבשלים שנשתמש בהם הם רק חלק מכל הטוב שמתרחש בגאלט שלנו (גאלט הינו מעין פאי מרושל, מי שלא מכיר.. מעין בן דוד צרפתי של הקרוסטטה האיטלקית המופלאה). הביס בעצם מורכב כאן משלוש שכבות של עונג: שכבת בצק עלים (על בסיס חמאה כמובן, אותו אחד שהשתמשנו בו כבר בשטרודל, בטאטן בננות ובקממבר בתנור, בין היתר), שכבת קרם מסקרפונה, דבש וטימין מדהימה (!!) ושכבת הפירות שעוברים קודם בקערה ומקבלים זיגוג לימוני מופלא. מבינים את גודל האירוע?

בשילוב גלידת וניל, כי למה לא?? מתקבל אחד הקינוחים שהכי תרצו לחזור אליהם.. וזה עוד לפני שדיברנו על כמה הוא קל להכנה. כמה קל – ככה מרשים. מי שאין לו גלידת וניל או לא מעוניין בה (מי אתם אנשים מוזרים? ) – מוזמן להגיש את הגאלט עם קצפת או קרם פרש, גם יהיה נפלא.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

חצי חבילת בצק עלים (600 גר' חבילה שלמה, נשתמש ב-300 גר')

כ-2 כוסות אוכמניות

כ- 250 גר' תותים (או פירות אחרים באותה כמות בערך)

4 כפות דבש, מחולקות ל-2 + 2

2 כפות מיץ לימון

1 כפית גרידת לימון

1 חבילת גבינת  מסקרפונה (250 גר')

1 כפית תמצית וניל

עלים מגבעול טימין אחד

1 ביצה טרופה

מעט סוכר לפיזור

גלידת וניל להגשה

הוראות הכנה:

מכניסים לקערה בינונית את מיץ הלימון, גרידת הלימון, תמצית הוניל ו-2 כפות דבש ומערבבים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הפירות הנבחרים ומערבבים בעדינות, כך שייעטפו בתערובת הלימון-דבש.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בקערה קטנה מערבבים את המסקרפונה, עלי הטימין ו-2 הכפות הנותרות של הדבש.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

פותחים את חבילת בצק העלים וחותכים חצי ממנה ומניחים על משטח העבודה המקומח.

בעזרת מערוך מדקקים מעט את הבצק ומעבירים אותו לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מורחים את תערובת גבינת המסקרפונה על מלבן הבצק שלנו, כאשר משאירים שוליים של כ-2.5 סנטימטר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מסדרים את הפירות מעל שכבת המסקרפונה ומקפלים פנימה את שולי הבצק.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים את הגאלט לכ-10 דקות למקרר ובינתיים מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מברישים את שולי הבצק המקופל בביצה טרופה ומפזרים מעל מעט סוכר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים לתנור לכ-25 דקות או עד ששולי הבצק זהובים והפירות התרככו והתקרמלו.

מוציאים ומצננים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים חם או בטמפרטורת החדר יחד עם גלידת וניל.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. ניצה הגב

    היי
    איזה פירות קיציים אפשר במקום תותים ודובדבנים שעונתן קצרה?( פחות אוההת אפרסקים אפויים)
    תודה

  2. שירה הגב

    מועמדים לעלות למזבח : אפרסקים או אגסים. משהו מהם מתאים יותר ?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן