בלונדיז חמאת שקדים ושוקולד ללא גלוטן

כבר כמה חודשים שבתי עושה ניסיון של תזונה ללא קמח וללא סוכר ממניעים בריאותיים וכחלק מטיפול אלטרנטיבי. כתוצאה מכך נוצר מצב שאני כל היום מחפשת פתרונות ופינוקים שיתאימו ולא ישעממו אותה.

באחד הביקורים שלי אצל קרין, היא המליצה לי להסתכל על מתכון של בלונדיז חמאת שקדים, שיתאימו בול לתפריט המדובר. המתכון במקור שייך לשרה בריטון מספרה ""my new roots והתאמתי אותו במעט.

באותה פגישה קרין גם המליצה לי לרכוש ממתיק monk fruit (פרי הנזירים), שלטענתה מבין החלופות לסוכר הוא הכי בריא וללא טעם לוואי. תוך זמן קצר הזמנתי אותו ב-"iherb" ואני מתריעה מראש שמדובר במצרך מאד יקר (אני יודעת שיש להשיג גם בארץ), אך הוא באמת נפלא וללא טעם לוואי ואם הוא בריא וטעים לבת שלי – אז מה טוב. לאחר מעט קריאה גיליתי שה- monk fruit לא נספג בדם ולכן ללא ערך קלורי, לא גורם לעלייה באינסולין ולא מעלה את ערכי הסוכר בדם. הטעם הוא לא בול סוכר, אבל מאד דומה ובכל מקרה – מוצלח מאד לטעמי. שלא תבינו לא נכון, הוא ממש לא יהפוך לסוכר הקבוע בביתי, אבל לצורך מתכונים ייעודים כמו אלו, כל עוד אנחנו בניסיון של התזונה הזו עבורה, בהחלט אשתמש בו.

במתכון המקורי יש להשתמש ב-3/4 כוס סוכר קוקוס, אני הורדתי את הכמות מ-3/4 כוס ל-1/2 כוס שבעיניי מספיקה. אם אתם מעוניינים בבלונדיז מתוקים יותר, מומלץ להוסיף גם 1/4 כוס מייפל לתערובת (אל דאגה, הכל מפורט בגוף המתכון). מי שמעוניין יכול להמיר את כלל סוכר הקוקוס שבמתכון במייפל וגם כמובן שניתן להמירו בסוכר לבן רגיל או חום.

מבחינת הקמח – פשוט אין במתכון, גם לא תחליף, ולכן זהו מתכון מדהים לצליאקים, נמנעים מגלוטן אחרים, ימי פסח ועוד. חמאת השקדים פשוט עושה את כל העבודה יחד עם שתי ביצים (כן זהו לא מתכון טבעוני ואין אפשרות לטבען אותו ככל שידוע לי.. מצטערת ).

מבחינת השוקולד – במתכון מומלץ להשתמש בשוקולד עם 70% קקאו לפחות, אני רכשתי עבור בתי סטוק (בחו"ל, בארץ יש מחסור) של טבלאות גודייבה 90%, שהוא שוקולד מריר מדהים ללא סוכר אבל טעים מאד מאד (יש לי כמה חברות שאוהבות אותו מאד וכך שמעתי אודותיו.. המממ טשה ומאיה ). אם יש לכם אפשרות, "ממליצה לך".

את העוגה הקטנה שמתקבלת אני חותכת לריבועים קטנים ושומרת בכלי סגור על השיש, כך שכשמתחשק לה ביס מתוק (ועכשיו גם לשאר בני הבית), שלא מרגיש בכלל בכלל כהתפשרות, אלא כפינוק אמיתי, פאדג'י, רך, מתוק במידה ועשיר ומפנק עד מאד – הוא ממש בהישג יד.

מבחינת חמאת השקדים, אין שום בעיה להמיר אותה בחמאת אגוזים אהובה אחרת, כמו חמאת אגוזי לוז, חמאת פיסטוק וכמובן חמאת בוטנים. שימו לב שצבע הבלונדיז מאד יושפע מצבע חמאת השקדים/אגוזים שתבחרו. אספר לכם כי ניסיתי גם עם חמאת שקדים לבנה וגם עם חמאת שקדים כהה ובשני המקרים התקבלו בלונדיז מושלמים.

מתכון זה אינו המתכון הראשון לבלונדיז שעולה כאן בבלוג, הרי יש כאן כבר את הבלונדיז טחינה ושוקולד לבן המעולים, אך אלו בלונדיז יותר קלאסיים עם קמח, סוכר (חום) ועוד הרבה הפתעות טובות, כמו טחינה, חלבה ושוקולד לבן.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

2 ביצים גדולות

2 כפיות תמצית וניל או כפית משחת וניל

1 כוס חמאת שקדים (אני משתמשת בצנצנת של 300 גר', ששווה לכמות של כוס)

1/2 כוס סוכר קוקוס (ניתן להמיר במייפל או בממתיק אחר -אני ממירה בסוכר monk fruit כאמור)

1 כפית סודה לשתיה

1/4 כפית מלח

100 גר' שוקולד מריר עם לפחות 70% מוצקי קקאו, קצוץ גס

מעט מלח ים (עדיף מלדון) לפיזור מעל

אופציונאלי למי שאוהב יותר מתוק:

1/4 כוס מייפל

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.

בקערה קטנה מערבבים את 1/2 כוס סוכר הקוקוס (או monk fruit או איזה סוכר שבוחרים להשתמש בו), 1/4 כפית המלח וכפית הסודה לשתיה.

צילום: דוד בכר/הארץ

בקערה בינונית טורפים עם מטרפה את שתי הביצים יחד עם שתי כפיות תמצית הוניל או כפית משחת הוניל.

צילום: דוד בכר/הארץ

אם משתמשים במייפל, מוסיפים אותו לתערובת הביצים וטורפים.

כעת, מוסיפים את חמאת השקדים לתערובת הביצים וטורפים היטב.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את תערובת היבשים ומקפלים/טורפים עד לקבלת תערובת אחידה ומאד סמיכה וקשה לעבודה.

צילום: דוד בכר/הארץ

בעזרת הידיים מורידים מהמטרפה שאריות של התערובת.

מקפלים פנימה בעזרת לקקן מחצית מהשוקולד הקצוץ.

צילום: דוד בכר/הארץ

מרפדים תבנית בגודל 20*20 בנייר אפייה, מעבירים אליה את התערובת ובעזרת ידיים נקיות מהדקים לשכבה אחידה.

צילום: דוד בכר/הארץ

משבצים את שארית השוקולד הקצוץ באופן אחיד על פני העוגה ומפזרים מעט מלח ים (עדיף מסוג מלדון).

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

אופים למשך כ-25-30 דקות עד שהבלונדיז בצבע זהוב-שחום. מצננים לחלוטין. מוציאים מהתבנית וחותכים לקוביות ששומרים בכלי סגור.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. אהרון הגב

    שמח מאד שיש מתכון ֶ למנועי סוכר ללא צורך לבצע המרות למיניהן.
    אבל בלי שאלת קיטבג אי אפשר: אפשא להשתמש בחמאת בוטנים במקום השקדים?

  2. מיכל הגב

    מאד אוהבת את המתכונים שלך, וממש שמחה לראות מתכון לנמנעים מגלוטן. נראה מבטיח! מקווה שתפתחי רובריקה חדשה עבור כל מי שגם מתחילים לגלות את העולם החדש הזה. תודה!

    • מיכל הגב

      היי מיכל, יש המוןןן מתכונים ללא גלוטן בבלוג – ממליצה לכתוב בשורת החיפוש "ללא גלוטן" ותגיעי לאוצר גדול מאד

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן