ריבועי אגוזים וטופי

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

היום אני שמחה להציג בפניכם את קינוח הדגל של ניר. ניר כבר חתום על כמה מטעמים כאן בבלוג (כמו טרטר הסלמון והעוף וצ'ילי ולימון למשל).

כפי שסיפרתי לכם בעבר, ניר אכן בחור מוכשר ביותר (גם) במטבח, אך מתוקים הם פחות ההתמחות שלו. אם כבר מכין מתוק, לרוב יהיו אלו הבסט-סלרס האלה שתמיד נחטפים בשמחה והנאה רבה על ידי כולם. אם כקינוח לארוחה או כביס מושלם לצד הקפה.

מדובר בריבועים קטנים של עונג שממש קל להכין, ללא אפייה עיוורת של הבצק או קירורו לפני השימוש – תיק תק ולתנור. נכון, יש כאן שימוש גם במעבד מזון (יכולים ללוש גם אולד סקול בקערה אם מעדיפים) וגם בסיר על הכיריים, אבל בואו לא נהיה קטנוניים, בסדר? תאמינו לי שמדובר במעט מאוד עבודה.

כמובן שניתן לשחק עם הרכב האגוזים, אני אוהבת את הגרסה של ניר ועושה כמוהו, אך אפשר לשלב אגוזים טבעיים נוספים (כמו מקדמיה או קשיו למשל) או לחילופין להתמקד באגוז אהוב אחד (כמו בפאי פקאן ומייפל למשל). בנוסף, אין פה את עניין הקרמל שעלול להתפקשש ואסור להוריד ממנו את העיניים שקורה בהרבה מתכונים עם קרמל (כמו בקרמל מלוח או הטארט טאטן למשל), המעין טופי שיזגג את האגוזים הוא ממש סלחני. בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.

המתכון המקורי שניר התבסס עליו הוא של קרין גורן, שעבר אצלו במטבח כמה שינויים לאורך השנים.

מצרכים:

מצרכים לריבועים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לבצק:

100 גר' חמאה

1/4 כוס סוכר

1 כוס קמח

1 כפית תמצית וניל

2 כפות חלב

קמצוץ מלח

למילוי האגוזים:

120 גר' חמאה

1/3 כוס דבש

3/4 כוס סוכר חום כהה

2 כפות שמנת מתוקה

1 כוס פקאנים

1 כוס אגוזי מלך

1 כוס שקדים

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מכניסים את כל מוצרי הבצק למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.

בצק לפני עיבוד
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
בצק אחרי עיבוד
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מרפדים תבנית מלבנית קטנה-בינונית (אני השתמשתי בגודל 28*25) בנייר אפייה ומשטחים עליה את התערובת עם האצבעות בעזרת נייר אפייה נוסף (התערובת מעט דביקה וזה בסדר גמור).

בצק על נייר אפייה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הידוק עם נייר אפייה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחוררים את הבצק עם מזלג ואופים למשך כ-10 דקות עד להזהבה. לא מכבים את התנור.

חירור עם מזלג
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
בצק יוצא מהתנור
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בינתיים בזמן שהבצק בתנור מכינים את המלית:

מכניסים את כל חומרי המלית למעט האגוזים לסיר קטן, ותוך ערבוב מדי פעם מביאים לרתיחה על להבה בינונית. מבשלים עוד כשתי דקות ומסירים מהאש.

חומרים בסיר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
חומרים בסיר2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
טופי מבעבע
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

שופכים את האגוזים לתוך הסיר ומערבבים היטב כך שהתערובת תצפה אותם.

אגוזים מתערבבים עם טופי
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
אגוזים בטופי
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

שופכים את האגוזים המצופים מעל התחתית ואופים עוד 15-20 דקות עד שהמלית מבעבעת.

אגוזים על בצק
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
נכנס לתנור
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
יוצא מהתנור
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מצננים וחותכים לריבועים קטנים.

מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
חיתוך לריבועים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ריבועי האגוזים יכולים להישמר כמה ימים טובים בכלי סגור בטמפרטורת החדר.

ריבועי אגוזים וטופי
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *