עוף בבצלים ותמרהינדי

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

לפני מספר שבועות, הקיץ התחיל לבצבץ וכמו רבות ורבים אחרות/ים גם אני הלכתי לשפר את הופעתי לקראת עונת הכפכפים והסנדלים בסלון היופי השכונתי.

היות ואני לא באמת מסוגלת לקחת רגע אתנחתא ולנוח, בין שיוף למריחת לק יצא לי לדבר עם הסובבות אותי בערך על כל נושא שעל סדר היום בחודש האחרון. כמובן, שבין היתר, נושא האוכל קיבל מקום של כבוד. הסתבר כי בין מעלותיה הרבות של לינדה המקסימה שהייתה אמונה על ציפורניי, היא גם בשלנית וחובבת אוכל מדופלמת. תוך דקות בודדות, מתכונים גרוזיניים אסליים מבית אמה של לינדה התחילו לעלות לאוויר, ולמרות שהייתי ממש אחרי הקפה וכריך הבוקר שלי, הקיבה התחילה לקרקר. לא התבלבלתי וביקשתי מאתי שעל המחשב חתיכת נייר ועט ורשמתי כל שאמרה.

זו הייתה הפעם הראשונה שהרגשתי שיצא לי סיר עוף כמו של מאמא אמיתית: התקבל עוף רך רך, נופל מהעצם, עטוף ברוטב מצוין, מלא בטעם, המבקש פרוסת חלה או לחם שחור שתצלול לתוכו.

אפילו ילדיי לא נרתעו מה-"חתיכות" של הבצל והכוסברה והתענגו על המנה עד שחוסלה. כאן המקום לומר כי למרות שהכנסתי צ'ילי שלם לתבשיל, המנה לא הייתה חריפה מדי וקלעה גם לחיכם.

האמת שזו הפעם הראשונה שאני מבשלת עם רוטב תמרהינדי שהוא מעין רוטב חמוץ-מתוק (יותר חמוץ ממתוק..) הנפוץ במטבחים רבים, מהאפריקאי עד ההודי, התאילנדי, הפרסי בין היתר גם הגיאורגי, אותו נדגום היום.

מתכון זה מצטרף בגאווה לשני מתכונים גיאורגיים נוספים הקיימים כאן בבלוג, הלוא הם החצילים הנפלאים האלה וסלט הפלפלים והחצילים הזה.

מצרכים:

מצרכים לעוף בתמרהינדי ובצל
צילום: תומר אפלבאום /הארץ

8 שוקיים/ 4 כרעיים מפורקים עם עור

3 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות בינוניות

4 שיני שום פרוסות

1 צ'ילי אדום קצוץ (או פחות לפי הטעם)

2 כפות רוטב תמרהינדי

1 כף רסק עגבניות

1/2 כפית כוסברה יבשה

חופן כוסברה טרייה קצוצה

כפית מלח

2 כפות שמן קנולה/חמניות

הוראות הכנה:

מכניסים את הבצל יחד עם העוף לסיר (עוד לא על האש) ומוסיפים את השמן, התמרהינדי, רסק העגבניות והכוסברה היבשה ובעזרת ידיים נקיות מערבבים הכל כך שממש מעסים את העוף יחד עם הבצלים וכל התבלינים.

בצל ועוף בסיר
צילום: תומר אפלבאום /הארץ
ערבוב העוף
צילום: תומר אפלבאום /הארץ
עוף ובצלים מעורבבים
צילום: תומר אפלבאום /הארץ

מניחים את הסיר על להבה קטנה, מכסים ומבשלים למשך כ-45 דקות עד שהעוף מתבשל, כאשר מדי פעם מרימים את המכסה ומערבבים. הבצל יפריש נוזלים שייצרו רוטב טעים במיוחד.

  • אם במקרה רואים כי אין מספיק נוזלים בסיר, מוסיפים 1/4 כוס מים. בפעמיים שאני הכנתי את המנה (בינתיים 😀), לא היה צורך לעשות זאת.
ערבוב
צילום: תומר אפלבאום /הארץ
כעבור 45 דקות בישול
צילום: תומר אפלבאום /הארץ

כעת מוסיפים את פרוסות השום והצ'ילי הקצוץ ומבשלים עוד כ-30 דק', כאשר מדי פעם מערבבים.

הוספת צילי ושום
צילום: תומר אפלבאום /הארץ

מוסיפים את הכוסברה הקצוצה והמלח, מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות.

הוספת כוסברה ומלח
צילום: תומר אפלבאום /הארץ

מומלץ לאכול יחד עם לחם טוב שיספוג לתוכו את כל הבצל מלא הטעם.

המנה מוכנה
צילום: תומר אפלבאום /הארץ
עוף לצד חלה
צילום: תומר אפלבאום /הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *