עוף אמיטרצ'אנה

המתכון לעוף הבא הוא טייק אוף שלי לשילוב בין עוף בתנור לרוטב אמיטרצ'אנה האיטלקי-אמריקאי. זהו רוטב לפסטה אדום ועשיר המבוסס על עגבניות, צ'ילי וקוביות פנצ'טה – אותן המרתי בקוביות חזה אווז מעושן (אם מעדיפים ואוהבים, אתם מוזמנים ללכת על קוביות בייקון או פנצ'טה במקום).

ערכתי כמה ניסויים אצלי במטבח, בכל פעם בהרכבים ומינונים שונים, עד שהגעתי לתוצאה שאני גאה להציג בפניכם היום – בתוספת חצאי עגבניות שרי תמר, שמתקרמלות בתנור ומצטרפות לחגיגה.

ראשית, מכינים מעין משחה נפלאה ומלאה בטעם מפלפל צ'ילי, שום ורסק עגבניות. מושחים את חתיכות העוף במשחה, מכניסים לתבנית ומשבצים מסביב בתפוחי אדמה וטימין (הכה אהוב עליי). בעצם אנחנו יוצרים ארוחה שלמה בתבנית אחת (כמו במקרה של העוף ואורז הזה והזה למשל), כאשר במהלך האפייה מוסיפים את קוביות חזה האווז וחצאי עגבניות השרי.

הפעם השתמשתי רק בשוקיים (עם העור), אך כמובן שאפשר ללכת על כרעיים מפורקים, עם/בלי עור – איך שאוהבים. מתקבלת תבנית ריחנית ויפיפייה במיוחד, אותה כיף להגיש היישר לשולחן. אני ממליצה בחום להגיש בתוספת סלט ירוק שירענן את הטעם, ולחם טוב לספוג איתו את הרוטב המצוין.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

10 חתיכות עוף (5 כרעיים מפורקות הפעם)

1 פלפל צ'ילי חריף (או ירוק אם אין אדום)

1 חבילה קטנה רסק עגבניות (100 גר')

3 כפות שמן זית

3 שיני שום חצויות

3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות בינוניות

כוס וחצי עגבניות שרי חצויות

4 גבעולי טימין

כ-120 גר' חזה אווז מעושן חתוך לקוביות

מלח, פלפל

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

במעבד מזון קטן או במכתש ועלי מעבדים למשחה את רסק העגבניות, שמן הזית, השום והפלפל החריף.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מניחים את חלקי העוף על תבנית גדולה מרופדת נייר אפייה ומורחים אותם היטב במשחה שהכנו (יש להקפיד למרוח מכל הכיוונים).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

משבצים את קוביות תפוחי האדמה בתבנית, מתבלים את העוף ותפוחי האדמה בנדיבות במלח ובפלפל שחור ומערבבים היטב עם הידיים, כך שלבסוף יהיו בשכבה אחת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

משבצים את גבעולי הטימין, מכסים את התבנית ומכניסים אותה ל-50 דקות לתנור.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מסירים את הכיסוי, משבצים את קוביות חזה האווז ועגבניות השרי ומכניסים לעוד 30 דקות בתנור, עד שהעגבניות מצטמקות ומתרככות והעוף ותפוחי האדמה מוכנים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מומלץ להגיש עם לחם טוב לספוג איתו את הרוטב הנפלא.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
4 תגובות
  1. JACK הגב

    צ"ל: אמאטריצ"נה (היוד מיותרת), וכמו כן: פאנצ"טה (במקום פאנקטה)

  2. לי הגב

    הי
    מאיפה רוכשים את חזה האווז, האם זה איפה שקונים נקניקים בסופר פשוט לבקש כחתיכה ולחתוך בבית לקוביות?

השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן