עוגה בחושה של קוקוס פרג ושוקולד לבן

הדפס מתכון הדפס מתכון
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

את המתכון לעוגה המעולה והקלה מאאאד להכנה הזו קיבלתי מיעל, עליה סיפרתי לכם פה.

ישבנו בקפה השכונתי על קפה וכריך סביח, הרכבנו יחד תפריט לארוחה פרי ידיה, כאשר היא שיתפה אותי בעוגה שעוברת מפה לאוזן במשפחתה כבר שנים, שכמה שהיא קלה ככה היא טובה.

ברגע שהמשיכה לספר כי מדובר בעוגה בחושה שמשלבת קוקוס, פרג ושוקולד לבן, הודעתי לה כי אין אפשרות אחרת מלהעביר לי את המתכון ובאותו רגע. עוגות בחושות, רכות ועסיסיות הן אחת החולשות שלי (כמו זו וזו למשל), עם קפה, בלי קפה – זה לא ממש משנה.. כאשר מוסיפים לעניין קוקוס ופרג בהחלט מקבלים את תשומת ליבי (דווקא שוקולד לבן אינו מרכיב שמככב במטבחי כלל ועיקר, אבל לא נהיה סנובים ונבדוק אותו, מה לא? ).

כעבור כמה ימים העוגה כבר השתזפה בתנורי והוגשה לצד קפה לכמה מחבריי בשבת אחר הצהריים. הסכמנו כי הפוטנציאל גבוה במיוחד אך העוגה מתוקה מדי (בהחלט קיים כזה דבר).

בפעם הבאה, אפיתי את העוגה, בוורסיה מעט שונה, לפיקניק לכבוד יום הולדתו ה-7 של יובלי (ששייך ליעל אחרת, עליה סיפרתי לכם פה למשל). העוגה נטרפה עד הפירור האחרון תוך 10 דקות (אולי פחות) ובקשה למתכון המוצלח התקבלה ע”י רוב הנוכחים. שני מדדים ברורים להצלחה מסחררת של עוגה!

אם כן, פשע שלא לשתף..

מצרכים:

מצרכים לעוגת פרג קוקוס שוקולד לבן

100 גרם קוקוס טחון (קונים בשקית בכל סופר)

100 גרם פרג טחון (גם בשקית, נמצא ליד הקוקוס הטחון בכל סופר. Too Easy)

1 כוס סוכר

1 כוס קמח תופח

3 ביצים (בטמפרטורת החדר, זוכרים?)

1/2 כוס שמן

1/2 כוס חלב

1/2 כוס שמנת מתוקה

לציפוי שנספג בעוגה:

100 גרם שוקולד לבן

1/2 כוס שמנת מתוקה

הוראות הכנה:

מדליקים את התנור על חום של 180 מעלות.

מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים (קוקוס, פרג, סוכר וקמח).

פרג קוקוס וקמח1

פרג קוקוס וקמח2

מוסיפים לקערה את הביצים, שמן, חלב ושמנת מתוקה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה בלבד.

הוספת מצרכים רטובים

שופכים את הבלילה לתבנית משומנת ומכניסים לתנור לכ-40 דקות, עד שהעוגה זהובה ואפויה.

שופכים הבלילה

עוגה לפני תנור

עם הוצאת העוגה, בעודה חמה, ממיסים את השוקולד הלבן יחד עם השמנת המתוקה במיקרוגל בפולסים (כל פעם 20-30 שניות) או בסיר על הכיריים (מה שיותר נוח לכם) ושופכים על העוגה החמה באופן אחיד, בעזרת לקקן.

תערובת השמנת והשוקולד הלבן תיספג בעוגה עד שלבסוף כלל לא תיראה, אך אל דאגה – טעמה יורגש ועוד איך. אסור לוותר על שלב חשוב זה.

שוקולד ושמנת לפני

 

הספגת השוקולד הלבן1

  • אל תיבהלו מהמראה הזה, עוד קצת עבודת לקקן והכל ייספג..

הגנאש נספג

הגנאש נספג2

עוגה מוכנה

הנאה מובטחת.

פרוסת עוגה

העוגה מקרוב

פרוסת עוגה2

ושוב תודה ליעלי על השיתוף הטעים הזה 

עד הפעם הבאה,

מיכל

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

עשוי לעניין אותך גם

Published by

6 תגובות על “עוגה בחושה של קוקוס פרג ושוקולד לבן

  1. הי מיכל,
    העוגה הוכנה בסופש ונטרפה במהירות! כמה פשוטה ככה טעימה: -)) תודה רבה לך על עוד מתכון מצוין וקל להכנה.
    אפרת

  2. הכנתי בשתי תבניות במטרה להקפיא אחת אך שתיהן חוסלו עוד באותו היום. עוגה פשוטה וטעימה בטירוף. תודה רבה!

  3. שלום,
    תודות על המתכון – נראה ונקרא טעים ביותר.
    אשמח לקבל את קוטר התבנית – האם מדובר ב-24, 26 או אחרת?

    תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *