סלמון טריאקי בתנור עם טוויסט

הדפס מתכון הדפס מתכון
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

מי לא מכיר את השילוב של סלמון (לא סלומון וממש לא סולומון!) עם רוטב טריאקי? הרי מדובר באחת המנות היותר sure thing שיש.

זורקים נתח יפה וטרי של סלמון שמושרה ברוטב טריאקי לתנור ו- voila כעבור כעשרים דקות, מנה עיקרית טעימה ומוצלחת מוגשת לשולחן.

המתכון הזה מבוסס על אותו עיקרון, רק עם עוד טוויסט קטן במרכיבים, שנותן לסלמון עוד קיק מוצלח ומעניין.

מצרכים:

נתח יפה וטרי של סלמון (אני אוהבת להכין נתח שלם וגדול, אפשר לעשות גם כמנות אישיות ואז לקצץ בזמן האפייה).

למרינדה:

כוס רוטב טריאקי שומשום סמיך ומשובח.

  • אני אוהבת להשתמש ברוטב טריאקי עם שומשום של חברת Mikee. אם אין לי אותו אז אני משתמשת ברוטב טריאקי של מסעדת “עד העצם” ומוסיפה לו כפית שמן שומשום (אפשר גם גרעיני שומשום קלויים). את שני הרטבים אפשר למצוא בהרבה מעדניות וחלק מהסופרמרקטים.

רוטב טריאקי שומשום

2 כפות גדושות מרמלדת תפוזים (אותה שובבה מהמתכון של הרוטב המושלם הזה)

  • המרינדה הזו מספיקה לנתח שלם של כ-8 מנות, תקצצו בכמות המרכיבים בהתאם למספר הסועדים (אני הפעם הכנתי נתח של כ-4 מנות, לכן חתכתי את חומרי המרינדה בחצי).

הוראות הכנה:

לערבב טוב את כל חומרי המרינדה.

קערה טריאקי ריבת תפוזים

מרינדה טריאקי ריבה

להניח את הדג עם העור כלפי מטה בכלי שמתאים לתנור (למשל פיירקס או תבנית של התנור מרופדת בנייר אפיה), לשפוך עליו את המרינדה ולעסות אותו היטב כך שהרוטב ייספג כמו שצריך בבשר הדג.

מרינדה נשפכת על הסלמון

הטמעת המרינדה בסלמון

לכסות את הכלי ולהניח במקרר לכמה שעות.

  • בעניין הטמעת הרוטב הדעות חלוקות במשפחתי: אני דוגלת בשיטת ה”שגר ושכח”, לעומת אמי שלא מזניחה את הסלמון שלה ודואגת לפחות פעם אחת במהלך ההשריה במקרר לבוא ללטף את הדג, להשקות ולהטמיע בו עוד את הרוטב (לזה קוראים לבשל באהבה ). אז לכו על השיטה שיותר מתאימה לכם – בשני המקרים ייצא טוב.

לחמם תנור ל 200 מעלות.

להוציא את הדג מהמקרר, לשפוך שוב את הרוטב שהצטבר מסביב על בשר הדג, לכסות את הכלי (או התבנית) בנייר אלומיניום ולשגר לתנור החם לכ-25 דקות (לנתח שלם).

  1. ישנה גישה שאומרת שכמו בבשר אדום (שם זה קריטי!), גם את הסלמון חשוב להוציא מהמקרר מראש ולהביאו לטמפרטורת החדר לפני בישולו. מודה ומתוודה שאני לא תמיד פועלת כך, ולא פעם הסלמון עובר כמעט ישירות מהמקרר לתנור.
  2. זמן האפייה הוא קריטי היות ואנחנו ממש לא רוצים לייבש את הסלמון שלנו (אז הוא יהיה צמיגי ויאבד את העסיסיות שלו). מכיוון שזמני אפיה משתנים מתנור לתנור, אני ממליצה להציץ כעבור כ-20 דקות ולראות מה מצב הדג שלכם.
  3. אם בחרתם ללכת על נתחי סלמון אישיים, זמן האפייה יתקצר ויש לבדוק אם הסלמון מוכן כבר כעבור כ-15 דקות (איך תבדקו? בזהירות הכניסו סכין לראות אם הדג עשוי בפנים לפי צבעו וגם אם ישנה התנגדות בהחדרת הסכין- אם כן, תנו לו עוד קצת בתנור).
  4. מידת העשייה המועדפת של סלמון משתנה מאדם לאדם (כמו בבשר אדום). אני אישית מעדיפה את הסלמון שלי עשוי מדיום, כך שהפלייקים נפרדים בקלות והוא הרבה יותר עסיסי מבפנים, אך אחי הקטן למשל אוהב את הסלמון שלו עשוי היטב ויבש. אחרי ניסיון או שניים, אני מתארת לעצמי שתבינו מה הנטייה שלכם (בכל נתח שלם גם ככה יש חלקים עשויים יותר ופחות – הצדדים הדקים לעומת המרכז העבה יותר – ככה שגם נתח אחד תוכלו לחלק לפי מידות העשייה האהובות ביניכם).

סלמון שיצא מהתנור

 

אני אוהבת להגיש את המנה הזו לצד אורז וירק מבושל כלשהו, או להניח את הנתח כחלק ממזנון כשמארחת – תמיד יש לו קונים מרוצים.

בתיאבון 

אשמח לשמוע איך יצא לכם,

עד הפעם הבאה

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

2 תגובות על “סלמון טריאקי בתנור עם טוויסט

  1. הכנתי לארוחה משפחתית שני נתחים גדולים ושניהם חוסלו עד תום!!! משובח ביותר!!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *