סלמון חגיגי עם תרד, פיסטוקים ופסטו

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

את מנת הדג שאני עומדת לספר לכם עליה היום, הכנתי לראשונה עם ניר בארוחה המשותפת שבישלנו יחד בחג שבועות האחרון (שסיפרתי לכם עליה כאן).

בנינו תפריט משותף המורכב ממנות שונות של שנינו, ויחד הכנו ארוחה מפוארת וטעימה במיוחד. את המתכון לסלמון הזה ניר שלף מערימת מתכונים ששומר בין אוסף ספרי הבישול המרשים שלו. מדובר במתכון שהכין לראשונה לפני כמה שנים טובות בסדנת בישול של "קיטשן אייד" בשם "אירוח בקלי קלות" בהנחייתה של שפית הבית שלהם שמרית כהן-צפדיה. היום אציג בפניכם גרסה מעט שונה של המתכון המקורי, עם הפסטו שלי כחלק מהקראסט למשל.

המנה הזו כל כך משובחת בעיניי, שאם תרצו, היא בגאון לוקחת את תואר מנת החג השווה ביותר בשולחן ראש השנה הבא עלינו לטובה. מי אמר שהדג היחיד על השולחן הוא רק הגפילטע (או הדגים החריפים מנגד)? לא שיש לי משהו נגד גפילטע, נהפוכו.. אבל נתח גדול של סלמון, בעל שלוש שכבות של טעמים ומרקמים, לוקח בסיבוב את האלטרנטיבות, או לפחות מהווה אחלה גיוון.

שלוש שכבות אמרת? כן כן. ראשית אנחנו מורחים את נתח הסלמון שלנו בממרח חרדלי לימוני נהדר, עליו נצמיד שכבת עלי תרד מאודים ומתובלים ועליהם נהדק קראסט פסטו פריך נפלא.

עם פריסתו של הנתח הגדול, מתגלה יופיו על שלל שכבותיו והחגיגה מתחילה.

שנהיה לראש ולא לזנב. תהיה שנת התשע"ט הבאה עלינו לטובה, מוצלחת מכל קודמותיה.

מצרכים:

מצרכים לסלמון חגיגי
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

פילה סלמון שלם

לממרח:

3 כפות חרדל דיז'ון

1/4 כוס מיונז

1 כף מיץ לימון סחוט טרי (עם סוחט הלימון שלי)

גרידת לימון מחצי לימון גדול

מלח, פלפל שחור טחון טרי

לשכבת התרד:

כ-250 גר' עלי תרד

2 שיני שום כתושות

30 גר' חמאה

  • ניתן להמיר בעוד 2 כפות שמן זית למי שרוצה מנה שאינה חלבית.

2 כפות שמן זית

1/4 כפית אגוז מוסקט

מלח ים, פלפל שחור טחון טרי

לקראסט:

2 כוסות פירורי פנקו

3-4 כפות פסטו

  • קבלו קישור למתכון של הפסטו הקליל שלי.
  • הוא באמת קליל, לא לברוח בגלל שיש כאן קישור בבקשה 😀.
  • אם אתם ממש ממש עצלנים, תשתמשו בפסטו קנוי וטוב.

50 גר' פיסטוקים טבעיים קצוצים

מלח ים, פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מחממים את החמאה והשמן במחבת גדולה על להבה בינונית ומוסיפים את התרד, מערבבים ומאדים למשך כ-2 דקות עד להתרככות.

אידוי התרד1
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
אידוי התרד
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את השום, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל, מערבבים עוד כדקה ומעבירים למסננת להגרת נוזלים.

הוספת תיבול
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
תרד במסננת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בקערה קטנה מערבבים את המיונז, החרדל, מיץ הלימון, גרידת הלימון ומעט מלח ים ופלפל שחור טחון טרי.

ערבוב הרוטב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב הרוטב2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מניחים את הדג על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה (או ישירות על התבנית שבה תגישו אם מתאימה לתנור) ומורחים עליו את התערובת באחידות ובנדיבות.

מריחת הסלמון בתערובת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעל שכבת זו פורסים את עלי התרד המאודים בשכבה אחידה.

תרד מעל רוטב לימון
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכינים את הפסטו במעבד מזון (או שהולכים על קנוי למרות שממש מיותר).

הכנת פסטו1
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הכנת פסטו2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מערבבים בקערה את חומרי הקראסט: הפנקו, הפסטו והפיסטוקים הקצוצים, עם מעט מלח ים ופלפל שחור טחון טרי.

פנקו ופיסטוקים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מוסיפים פסטו
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מהדקים את הקראסט מעל עלי התרד ואופים למשך כ-25-30 דקות עד שהסלמון מוכן.

הידוק הקראסט
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הידוק הקראסט2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הסלמון נכנס לתנור
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
יוצא מהתנור
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מנה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הסלמון חתוך
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פרוסת סלמון
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *