סלט פטרוזיליה, פטה ושקדים

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

זוכרים שסיפרתי לכם בפוסט של הסהרוני חמאה ושקדים על הנבירה המוצלחת בקלסר המתכונים של נועה? אז במקרה ועוד לא הבנתם, יצאתי משם עם שלל שווה במיוחד (גם קיש הבצל שתרתי אחר מתכונו שנים נרשם באותו יום).

בין היתר, צד את עיניי סלט הפטרוזיליה הבא, שבמבט ראשון הזכיר לי את סלט עשבי התיבול האגדי של מסעדת כרמלה בנחלה ז"ל (קלאסיקה שאני נהנית לחזור אליה מדי פעם). במבט שני, שמתי לב כי כמעט בכל פרמטר הסלטים שונים, גם אם בניואנסים קטנים: המתכון המקורי של דניאל זך אינו על טהרת הפטרוזיליה, אלא משלב שלל עשבי תיבול טריים קצוצים, הוא אינו משלב גבינה, מכיל אגוזי קשיו במקום שקדים ותיבולו מושתת אך ורק על לימון, שמן זית ומלח.

אם כן, החלטתי להתנסות בגרסה זו של הסלט (שנועה אימצה במקור לפני שנים מאביטל חברתה ) באחד מסופי השבוע האחרונים, כחלק ממזנון גדול עשיר בסלטים ופינוקים אצל מארין ושי. מה אגיד לכם? הסלט נזלל והיה מוצלח במיוחד. השילוב של רעננות הפטרוזיליה הטרייה יחד עם השקדים הפריכים, והמליחות של הפטה יחד עם הרוטב המתובל (שמכינים מראש ומערבבים יחד עם שאר המרכיבים לפני הגשה), פשוט, מדויק ומוצלח. תמיד נחמד להוסיף סלט מנצח נוסף לרפרטואר, גם אם שונה רק בניואנסים מסלט קבוע ואהוב אחר.

לפני שנתחיל אספר לכם ששיחקתי קצת עם הכמויות (הורדתי קצת בפטה ובשמנים בעיקר) וכאמור – התוצאה הייתה נהדרת.

מצרכים:

מצרכים לסלט פטרוזיליה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לסלט:

4 צרורות פטרוזיליה, רק העלים, קצוצים

כ-125 גר' (חצי חבילה) פטה מפוררת

  • השתמשתי בפטה כבשים 5%

100 גר' שקדים טבעיים מרוסקים גס

  • שימו לב השקדים לא מומלחים ולא קלויים.
  • הכניסו את השקדים לשקית ומעכו עם פטיש שניצלים.

לרוטב:

1/3 כוס שמן זית

1/3 כוס שמן תירס/קנולה/חמניות

4 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1 כף סוכר

1 כפית חרדל דיז'ון

2 שיני שום כתושות

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור טחון

הוראות הכנה:

מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ושומרים בכלי סגור עד ההגשה.

חומרי הרוטב לפני ערבוב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
רוטב מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים לקערה את עלי הפטרוזיליה הקצוצים, הפטה המפוררת והשקדים המרוסקים גס, שופכים מעל את הרוטב, מערבבים היטב ומגישים מיד.

שקדים על פטרוזיליה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פטה על שקדים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת רוטב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב הסלט
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הסלט מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

2 תגובות על “סלט פטרוזיליה, פטה ושקדים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *