טאטן בננות מהיר

לפני מספר חודשים, תוך כדי רפרוף באינסטגרם, נתקעתי על אחד מסרטי האוכל המהירים והממכרים האלה שאי אפשר להוריד מהם את העיניים. בסרטון הכינו בשנייה וחצי מה שנראה כפאי הבננות המפתה בתבל. בתוספת גלידת הוניל שנמסה מעל הבננות המקורמלות החמות… התאהבתי.

רשמתי לעצמי מיד ברשימת הפתקים שלי שאני חייבת להכניס גרסה משלי לבלוג מתישהו. כעבור זמן מה, בעודי מדפדפת באותה רשימה, נזכרתי בטאטן בננות מושלם שפעם הגישו כקינוח במסעדת בויה ז"ל בנמל תל אביב, מבחינתי זו היתה אחת הסיבות העיקריות להגיע לשם. אם כן, מנה זו היא גם הומאז' לאותה מנה נוסטלגית.

בדומה לטארט טאטן הקלאסי והאהוב, גם כאן נכניס את המחבת, שתחילה תהיה על הגז, גם לתנור. אז השתמשו במחבת שמתאימה לכך (אם מתלבטים, תמיד אפשר לכסות את הידית ברדיד אלומיניום). בנוגע לגודל המחבת – זו יכולה להשתנות ולא חייבת להיות בקוטר 28, כמו זו שאני השתמשתי בה הפעם – פשוט מספר הבננות וקוטר עיגול הבצק שתחתכו ישתנה בהתאם. רק יש להקפיד לצופף כמה שיותר את הבננות, כדי שכל ביס יהיה מלא בבננות מקורמלות ונפלאות ושלא יווצרו לנו חורים בעוגה היפה, לכשנהפוך את המחבת.

אם כן, בשונה מהטארט טאטן, בקינוח הזה נשתמש בבצק עלים קנוי על בסיס חמאה, כך שהעבודה כאן היא ממש קצרה וממש ממש קלה. ראשית, נרדד מעט את הבצק ונחתוך עיגול ממנו לפי המחבת שנבחר, לאחר מכן נכין את הקרמל הזריז שלנו, נטבול ונסדר בו היטב את הבננות, נכסה באותו עיגול בצק ושלום ולהתראות עוד חצי שעה.

אני מעדיפה להשאיר את הבננות שלמות במתכון זה (מינוס הקצוות), ככה נרוויח יותר בננה מקורמלת בכל ביס, ובמקרה ותהיתם בננה מקורמלת היא אחת מתענוגות החיים בעיניי. אני מודעת לעובדה שבעיני רבים בדיוק ההיפך הוא הנכון (אבא שלי, דודה זיוה ועדידס למשל.. ) אבל היי, זה הבלוג שלי 😀.

יוותר לכם בצק עלים? תוכלו להקפיאו שוב (ואת זה גילתה לי עדידס, הקונדיטורית שלי, כי מבחינתי מה שהופשר לעולם לא ניתן להקפיא מחדש), או לחילופין תוכלו להכין בקלות רולדה (כמו זו) ממולאת שוקולד למשל, אותה תחתכו לעוגיות.

מצרכים:

מצרכים לטאטן בננות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בצק עלים על בסיס חמאה, מופשר

6-10 בננות – תלוי בגודל המחבת וגודל הבננות, מקולפות, עם קצוות חתוכים

1/2 כוס סוכר חום דמררה

1/4 כוס סוכר חום כהה

1 כפית קינמון

1 כפית תמצית וניל

120 גר' חמאה

להגשה: גלידת וניל

הוראות הכנה:

מחממים תנור לחום של 190 מעלות.

פורסים את בצק העלים על משטח מקומח, מרדדים מעט, מניחים את המחבת הפוכה מעל בצק העלים וחותכים עיגול בקוטר המחבת, אותו מחוררים עם מזלג.

מחבת הפוכה על בצק
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
חירור הבצק
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, באותה מחבת, ממיסים את החמאה יחד עם הסוכר, תמצית הוניל והקינמון עד לקבלת מעין קרמל (שלא יהיה אחיד וזה בסדר – גם ככה אוטוטו נכנס לתנור).

חמאה סוכר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קרמל
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מסירים את המחבת מהאש, טובלים את הבננות היטב בקרמל ומסדרים אותן במעגלים בצפיפות. שופכים את יתרת תערובת החמאה- סוכר מעל ובין הבננות באופן אחיד.

סידור הבננות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קרמל מעל בננות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מניחים את עיגול בצק העלים המחורר מעל שכבת הבננות ומעבירים סכין מסביב.

בצק על בננות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים 30 דקות, מוציאים, מעבירים שוב סכין מסביב, הופכים לצלחת שטוחה ומגישים חם עם גלידת וניל.

יוצא מהתנור
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
סכין מסביב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
העוגה הפוכה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פרוסת טאטן בננות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן