לאורך השנים כבר עלו בבלוג שלל מתכונים מעולים ופופולריים לסוגי פרפה, כמו פרפה האוראו, פרפה התותים ופרפה החלבה – כולם נהדרים בעיניי. היום אציג לכם פרפה, שהוא מעין גלידה ביתית, קלה להכנה ונהדרת, של קפה – טעם הגלידה האהוב על אורן בעלי.
באחת מהארוחות הקיציות האחרונות שהתקנתי, התחשק לי להכין קינוח זריז ומוצלח, כזה שסוגרת את הפינה שלו בכמה דקות בודדות. החלטתי על הדרך לפנק את אורן בפרפה שיקלע בול לטעם שלו. שמחתי לגלות שגם שאר באי השולחן נהנו מאד מפרפה הקפה ועל כן הוא מוצג בפניכם כאן היום.
את פרפה הקפה אפשר להגיש ככה כמו שהוא, פרוס לפרוסות או בתוספת שוקולד. אני אומרת – אם אפשר להוסיף שוקולד, אז למה לא?! ישנה אופציה שבה פשוט נגרד המון שוקולד מריר מעל הפרפה עם הגשתו או, אם רוצים עוד קצת להשקיע (שזה גם כלום עבודה), אפשר צ'יק צ'אק להכין רוטב שוקולד חם כפי שעשינו בפרפה אוראו ולהגיש אותו לצד הפרפה או למזוג אותו מעליו. בכל המקרים מדובר בפינוק גדול.
את הקינוח תוציאו מהמקפיא ממש לפני ההגשה כדי שלא יימס. כמובן שאם הפרפה לא נאכל בשלמותו עם הגשתו, מומלץ לכסות אותו ולהחזיר למקפיא, כך תוכלו ולהמשיך להנות ממנו עוד בהמשך.
מצרכים:
2 כפות קפה מגורען
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל כל אחד)
3/4 כוס חלב מרוכז
1 כפית קינמון טחון
1 כפית תמצית וניל
להגשה (אופציונלי):
שוקולד מריר מגורר
או
100 גר' שוקולד מריר
1/2 כוס שמנת מתוקה
הוראות ההכנה:
מערבבים היטב בקערה קטנה את 2 כפות הקפה המגולען יחד עם 2 כפות מים רותחים. נפטרים מגושים מיותרים ומניחים בצד.
שופכים את 2 מיכלי השמנת לקערת המיקסר ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
מערבבים פנימה, במהירות איטית, את החלב הממותק, רק עד שנטמע בקצפת.
מוסיפים את תערובת הקפה, הקינמון ותמצית הוניל וממשיכים לערבל במהירות איטית רק עד לצביעת התערובת (מומלץ בסוף גם לקפל עם לקקן בעדינות, לוודא שהתערובת אחידה).
מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק מרופדת בניילון נצמד, עוטפים בניילון נצמד/רדיד אלומיניום ומשגרים לכמה שעות טובות/ימים למקפיא.
בעת ההגשה מחלצים את המקפא מהתבנית ומניחים על צלחת הגשה.
מי שמעוניין מגרד מעל שוקולד מריר.
לחילופין, מכינים רוטב שוקולד חם שניתן להגיש לצד או מעל הפרפה, במיקרו או על הכיריים, בסמוך להגשה או לפני (ואז יידרש חימום חוזר):
במיקרו: מכניסים לקערה את קוביות השוקולד יחד עם השמנת המתוקה ומחממים בפולסים של 20-30 שניות, כאשר בין חימום לחימום מוציאים את הקערה ומערבבים את התערובת, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה (ייקח בערך 2-3 סבבים כאלה).
על הכיריים: מחממים את השמנת המתוקה בסיר קטן עד לסף רתיחה. מכבים את האש ומכניסים פנימה את קוביות השוקולד. מחכים כמה שניות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
עד הפעם הבאה,
מיכל
4 תגובות
אפשר גם בגירסא פרווה?
על בסיס שמנת צמחית? אני לא ניסיתי..
אולי עם קרם קוקוס יעבוד בדומה למקפא מנגו קוקוס
נראה טעים מאוד! האם הוספת ליקר קפה – "קלואה" יכול לשדרג או מיותר?
אפשר בהחלט להוסיף ויהיה נפלא!