פילה עוף בתנור עם ירקות ותבלינים

מנת העוף והירקות הבאה נופלת להגדרה של ארוחה שלמה בסיר אחד – רק שהפעם זו תבנית תנור ולא סיר. הוסיפו אורז לבן וסלט קצוץ וארוחה מזינה, בריאה וכל כך טעימה תהיה מונחת על שולחנכם. גם מנה מנצחת וקלה להכנה זו מגיעה אלינו מבית יצירתה של רונצ'י שלנו, אותה אחת שהביאה לנו בעבר כבר את המאפינס גבינה וזיתים, המג'דרה, קציצות העוף המתובלות, עוגת השוקולד ועוד.

רוני, כידוע, מאד אוהבת לתבל בשלל תבלינים (לראיה קציצות העוף האלו) ולכן בביתה קוראים למנה הזו "עוף בתבלינים" . אז כן, אני מכינה אתכם מראש, יש פה לא מעט תיבול וגם כמות מכובדת ממנו (רוני אוהבת אוכל אדום ) – אבל במבחן התוצאה תגלו שכל התבלינים יחד עם הירקות והעוף יוצרים יופי של מנה.

לאותם הורים שכל הזמן מחפשים מנות נוספות לשלב בסבב ארוחות הצהרים, כדי שלא ישעמם ויהיה גיוון – הנה מנה שלגמרי מתאימה: "הכל בתבנית אחת והופ לתנור" – בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.

מבחינת הירקות שנוסיף לתבנית – אלו יכולים להשתנות כל פעם בהתאם למה שיש לכם בבית ומה שאוהבים. במנה המצולמת שילבתי עגבניות, בצלים, כרובית ודלורית, אך גם תפוחי אדמה, בטטה, ברוקולי, זוקיני ועוד יהיו כאן נהדרים כמובן.

מבחינת נתח העוף – השתמשתי כאן בפילה עוף, אותם אני אוהבת במיוחד לאחרונה (גם להכין שניצל מהם דרך אגב), אך גם פרגיות ושוקיים יעבדו כאן מצוין.

מצרכים:

צילום: דוד בכר

כ-800 גר' רצועות פילה עוף

למרינדת התבלינים:

1/4 כוס שמן זית

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה חריפה

3/4 כפית כורכום

1 כפית גדושה תערובת גריל עוף

1 כפית תערובת תבלין פוטאטו

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור טחון

רסק עגבניות קטן (100 גר')

1/4 כוס מים

אופציונאלי:

שקית ציר עוף

1 כף סילאן

לירקות:

2 עגבניות חתוכות לרבעים

2 בצלים לבנים חתוכים לשמיניות

1/2 כרובית קטנה מופרדת לפרחים

1 בטטה גדולה/נתח דלורית חתוך לקוביות בגודל הכרובית

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מכניסים לקערה גדולה את כל מרכיבי מרינדת התבלינים: 1/4 כוס שמן הזית, כף הפפריקה המתוקה, כפית הפפריקה החריפה, 3/4 כפית הכורכום, כפית גדושה תערובת גריל עוף, כפית תערובת תבלין פוטאטו, כפית המלח, כפית הפלפל השחור הטחון, רסק העגבניות ו-1/4 כוס המים (מי שמשתמש בציר עוף מוהל אותו ב-1/4 כוס המים – מומלץ!) ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר

מכניסים את הפילטים של העוף והירקות החתוכים – במקרה המצולם העגבניות, הבצלים, הכרובית והדלורית ומערבבים היטב (כדאי עם הידיים, מומלץ עם כפפות).

צילום: דוד בכר

מעבירים את התערובת לתבנית גדולה מספיק, כך שניתן יהיה לשטח אותה לשכבה אחת, מרופדת בנייר אפייה.

צילום: דוד בכר

מי שרוצה, מוזמן בשלב זה לזלף כף סילאן מעל ולערבב.

צילום: דוד בכר

מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום ומכניסים לתנור החם.

כעבור חצי שעה מסירים את נייר האפייה ורדיד האלומיניום ומכניסים לעוד 20 דקות לתנור.

צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר

בודקים אם העוף והירקות מוכנים, אם לא מכניסים ל-30 דקות נוספות.

צילום: דוד בכר

מגישים חם, מומלץ בליווי אורז לבן/פתיתים וסלט ירקות.

צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר

עד לפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

תרד בשמנת

את התוספת האהובה הזו אכלתי לפני כמה חודשים אצל לימור

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן