פאדג' שוקולד הכי קל להכנה

הפאדג' הוא ממתק ידוע ומקובל מאד בארצות הברית. שם לעיתים קרובות נהוג להכין כמות בהכנה ביתית (home made batch נשמע הרבה יותר טוב, לא?) לפני חגיגות וחגים. לרוב חותכים לקוביות ואורזים יפה כמתנה לשכנים, למשפחה ולקולגות מהעבודה.

מדובר בביס מפנק במיוחד וקל מאד להכנה. עד כדי כך קל, שתמצאו בו שני מרכיבים בלבד, שמרכיבים בחמש דקות עבודה, כך כל שיוותר לכם לעשות הוא לשגר למקרר/מקפיא להתייצבות.

אם כן, כשמתחשק לכם פינוק מתוק במינימום עבודה – זה המתכון עבורכם. הגשתי את הקוביות הקטנות הנמסות בפה הללו בסוף ארוחה מכובדת לא מזמן, והוא ניצח בסיבוב את כל הקינוחים המפונפנים האחרים שהיו על השולחן. כן, כן, יש לנו כאן עניין עם קוביות קטנות של אושר.

הסוד להכנה הפשוטה במתכון הזה, שמייתרת כל התעסקות עם מדחום (לא עלינו ) שיש במתכוני פאדג' אחרים, הוא השימוש בחלב מרוכז (אותו פלא שכבר שילבנו בלא מעט קינוחים מוצלחים, כמו פאי הלימון המושלם, פרפה החלבה, פרפה האוראו, עוגיות הקוואקר ולימון ועוד..).

משום שיש במתכון רק שני מרכיבים, אני ממליצה בחום להשקיע בשוקולד שתשתמשו בו – שלבו שוקולד איכותי בפאדג' שלכם ועדיף שלפחות חצי ממנו יהיה 70% מוצקי קקאו. שימו לב שאת השוקולד נקצוץ ולא רק נשבור לקוביות. ישנה אפשרות לפזר מעט מלח ים מעל הפאדג', שלב שאני אף פעם לא מוותרת עליו (ואם יש מלח מלדון אז עדיף). מי שאוהב קיק של חריפות עם השוקולד שלו, מוזמן להמיר את המלח במעט פתיתי צ'ילי (כמובן שאפשר גם וגם, אם רוצים).

האמת שזהו לא המתכון הראשון של פאדג' שעלה בבלוג, יש לנו כאן כבר את הפאדג' מוקה ושקדים הטבעוני המעולה – ביס מיוחד ביותר.

מי שרוצה להכין כמות קטנה יותר של פאדג', מוזמן מראש להכין חצי כמות, אך משום שקוביות הפאדג' נשמרות לאורך זמן בכלי סגור במקרר (כשבועיים) אני ממליצה בחום להכין מראש את הכמות הכתובה במתכון. תאמינו לי, לא תתחרטו.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

500 גר' שוקולד מריר איכותי , קצוץ דק

פחית חלב מרוכז (397 מ"ל)

אופציונאלי:

מלח ים לפיזור מעל

פתיתי צ'ילי

הוראות הכנה:

שופכים את החלב המרוכז לסיר בינוני ומחממים על להבה נמוכה – בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שחם מאד, על סף רתיחה (אבל לא להרתיח). מסירים מהאש.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את השוקולד המריר הקצוץ ובעזרת לקקן מערבבים בעדינות, עד שכל השוקולד נמס לתוך החלב המרוכז.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מרפדים תבנית בגודל 20*20 בנייר אפייה ובעזרת הלקקן מעבירים אליה, את תערובת השוקולד והחלב המרוכז.

צילום: דוד בכר/הארץ

מי שרוצה מפזר מעט מלח ים מעל.

צילום: דוד בכר/הארץ

עוטפים ומכניסים למקרר לפחות לשעתיים.

צילום: דוד בכר/הארץ

חותכים לקוביות ומגישים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
8 תגובות
  1. אהרון הגב

    האם יש גירסה טבעונית?

  2. אילנה לוי הגב

    נראה מעולה…שומרת לרשימת רעיונות לקינוחי ליל הסדר המתקרב:) תודה!!

  3. מלכה דביר הגב

    תודה על המתכון. האם אפשר להמיר את החלב המרוכז למשהו פרווה כמו קרם קוקוס או שמנת צמחונית?
    תודה רבה וחג שמח

    • מיכל הגב

      לא ניסיתי להמיר את החלב המרוכז ונראה לי שהוא הכי משמעותי במתכון כך שהייתי ממירה בקינוח פרווה ומשאירה את הביס הזה כחלבי משובח

  4. ליעד הגב

    האם אפשר להקפיא (כדי ליצוק לתוך תבניות של שוקולד כדי שהצורות תהיינה יפות)?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן