את המתכון למנת העוף הפשוטה, אך המעולה, הבאה העבירה לי מרים המקסימה, אותה אחת שהביאה לנו את פאי הפקאנים והריבה, שכיף ליישר וליישר. מדובר במנה לא מסובכת, עם מעט מרכיבים, שהריח והצבע העמוק של הזיגוג שלה עושים חשק לקחת חתיכת עוף, לאכול עם הידיים, וללקק את הרוטב הדביק מהאצבעות.
נכון, לא אשקר, זוהי לא מנה בה מערבבים את כל המרכיבים ופשוט משגרים לתנור (כמו הפרגיות במרינדה אסייתית או הפרגיות בחרדל ומייפל, בין היתר), אך מעט העבודה שיש לעשות כאן (באמת מעט!) שווה בהחלט.
אם כן, ראשית נעטוף היטב את חלקי העוף בפפריקה (שימו לב, בלי מלח ופלפל), נטגן אותם שישחימו היטב ורק לאחר מכן, יחד עם הרוטב הפשוט, נעביר את הסיר לתנור. את השזיפים המיובשים נוסיף רק לקראת הסוף.
הקפידו להשתמש רק בסילאן טבעי ללא תוספת סוכר, בדקו שרשום על פני האריזה כי מורכב מ- 100% תמרים. בנוסף, אם אין לכם סיר רחב ונמוך שגם נכנס לתנור, טגנו את חלקי העוף במחבת ואז העבירו אותם לתבנית תנור יחד עם הרוטב.
מבחינת האפייה, תחילה אופים 10 דקות על חום של 200 מעלות ולאחר מכן עוד 50 דקות על חום של 180 מעלות, כאשר תוך כדי הופכים את הנתחים פעמיים ומשבצים את השזיפים המיובשים (אל דאגה, הכל מפורט במתכון).
קבלו מנה של עוף ביתי, פשוט וכל כך טעים שגם ילדים (מינוס השזיפים המיובשים ) וגם מבוגרים ייהנו ממנה עד מאד.
מצרכים:
לעוף:
5 כרעיים מפורקות, עם העור
1 כף גדושה פפריקה אדומה
כ-4 כפות שמן חמניות
לרוטב:
8 כפות רוטב סויה
8 כפות סילאן
כ-12-15 שזיפים מיובשים מגולענים שלמים
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
מכניסים את חלקי העוף הנקיים והמיובשים לקערה, מוסיפים את הפפריקה המתוקה ומערבבים היטב, כך שכל חלקי העוף יהיו עטופים בפפריקה.
מחממים בסיר רחב ונמוך, שגם ניתן להכניס לתנור, את השמן ומטגנים את חלקי העוף על כל צד למשך כ-5 דקות עד שמשחימים.
במקביל, מערבבים בקערה את הסילאן והסויה.
מברישים את נתחי העוף ברוטב ושופכים את יתרת הרוטב לסיר. מכניסים לתנור.
כעבור 10 דקות מנמיכים ל-180 מעלות.
כעבור 15 דקות נוספות הופכים את נתחי העוף.
כבור 20 דקות הופכים את נתחי העוף חזרה, משבצים ביניהם את השזיפים המיובשים ואופים 15 דקות נוספות.
מגישים עם אורז לבן.
עד הפעם הבאה,
מיכל