לאחרונה גיליתי שכשאני קצת בדאון (מה לעשות, גם לי קורה לפעמים בתקופה ההזויה בה אנו חיים כרגע..), אני לא צריכה הרבה יותר מפרוסת עוגה טובה וכוס קפה בכדי לשפר את מצב הרוח.
עוגת הגבינה האפויה והפשוטה הזו, אינה יפה במיוחד, לא מקושטת בקרמים, פירורים וכו' ולמרות כל זאת – הכי הכי עושה את העבודה. היא פשוט עוגת גבינה, כמו של פעם, ללא שטיקים או פאנצ'ים, המורכבת בעיקר מגבינה (אפילו רזה יחסית, אין כאן גבינת שמנת, רק 1/3 כוס שמנת מתוקה על עוגה גדולה ..) – לא עוגת גבינה של קונדיטוריות – אלא עוגת גבינה של בית.
מה שכן, יש כאן 6 ביצים מופרדות. אני מבקשת לא לפסול אותה בגלל זה – אתם לגמרי תתמודדו. לעניין אותה גבינה רזה שסיפרתי עליה – אפשר שכל 750 הגרם של הגבינה הלבנה בעוגה תהיה 5%, אך אני אוהבת לשלב בין 9% ל-5%, תבחרו במה שמתאים לכם כמובן.
בנוסף, שימו לב שהאפייה פה קצת יותר מורכבת מבעוגות אחרות: לא מכניסים את העוגה לתנור ושוכחים ממנה עד שהטיימר מצפצף. גם שופכים מעט מים רותחים בתבנית תנור שמניחים בתחתית התנור (כמו שעשינו כבר פה ופה למשל), גם מורידים את הטמפרטורה של התנור לאחר 10 דקות אפייה וגם, לאחר סיום האפייה מכבים את התנור אך לא מוציאים את העוגה למשך 45 דקות (אל תדאגו אחזור על הדברים במהלך המתכון ) .
עוגה זו מצטרפת לעוגת הגבינה ופירורים המושלמת, לעוגת הגבינה המצופה בקרם וניל (שדומה מאד לזאת בבסיסה), לעוגת הגבינה והקינמון הנפלאה, לעוגת הגבינה הקרה, לעוגת הגבינה עם האוכמניות המדהימה, לעוגת גבינה עם לוטוס שכולם אוהבים ולעוגת גבינה, שוקולד ואייריש קרים המיוחדת. נדמה לי שאפשר להבין את אהבתי הגדולה לעוגות גבינה דרך המגוון שכבר יש בבלוג.
לאחר הוצאת העוגה מהתנור, לא נבהלים מצניחתה או מהסדקים על פניה (עוגה עם אופי, כבר אמרתי?), מצננים את העוגה על השיש ומעבירים להמשך קירור במקרר. העוגה טעימה קרה, אך גם בטמפרטורת החדר.
מצרכים:
750 גר' גבינה לבנה (9%, 5% או שילוב של השניים)
6 ביצים מופרדות
1/3 כוס שמנת מתוקה
3/4 כוס סוכר
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
3 כפות קורנפלור
1 כף גדושה קמח תופח
1 כפית תמצית וניל
חמאה לשימון התבנית
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
מקציפים את החלבונים בקערת המיקסר וכשמתחילות להיות בועות, מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
בקערה גדולה נפרדת מערבבים את הגבינה, החלמונים, פודינג הוניל, תמצית הוניל והשמנת המתוקה.
מוסיפים את הקורנפלור והקמח התופח ומערבבים, רק עד שנטמעות בתערובת.
כעת, מקפלים בעדינות את קצף החלבונים לתערובת, בשלוש נאגלות.
מעבירים לתבנית קפיצית בקוטר 24 משומנת בחמאה.
מסדרים בתנור תבנית בעלת שוליים ומניחים את התבנית הקפיצית עליה, כעת שופכים מים רותחים על תבנית התנור ומתחילים באפייה.
לאחר כ-10 דקות מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות עוד שעה. מכבים את התנור ולא פותחים את הדלת למשך חצי שעה נוספת.
מוציאים, מצננים ומעבירים למקרר.
העוגה טעימה ישר מהתנור וגם קרה מהמקרר.
עד הפעם הבאה,
מיכל
25 תגובות
אפשר לאפות בתבנית חד פעמית עגולה?
היי ליהי, לא ניסיתי..
את יכולה אבל בטוח זמני האפייה ישתנו, תעקבי אחר התנור מבלי לפתוח במהלך האפייה
היי שוב תודה על התגובה המהירה!
אבל מה לגבי התבנית עם המים אי אפשר לשים בתוכה תבנית חד"פ.. יש פיתרון אחר?
היי ליהי, פשוט הניחי את תבנית המים החמים בתחתית התנור מבלי שתיגע בתבנית הנייר כמובן
מצאתי בסוף תבנית קפיצית ועשיתי כמו שרשמת..התמונות מאוד עוזרות,
שמתי מעט מים בתבנית מקווה שזה ייצא טוב.
אעדכן כשאסיים!
בהצלחה
אחרי 10 דקות (מהסשן של השעה) הקרום למעלה נהיה חום יפה כזה אז הורדתי עוד את הטמפ' כדי שהוא לא יישרף, יש עוד 50 דק..
היי
חוזרת לעדכן שיצאה מוצלחת מאוד, הנמכתי את הטמפ' כי זה השחים מהר יחסית והוספתי עוד מים רותחים בתבנית..
תודה על המתכון והעצות!!!
איזה כיף לשמוע!!
רכה, נימוחה, יציבה, וטעימה.
בקיצור: ממש מושלמת.
אפילו אפיקורסים שאינם חובבי עוגות גבינה ישנו את דעתם.
המרנו את השמנת בגבינת ריקוטה לטובת חסכון קלורי ואת הפרדת הביצים לטובת עצלות. ועדיין יצאה מושלמת!
הי ענת, מעולה לדעת שיצאה כל כך מושלמת גם עם ריקוטה וללא הפרדת ביצים- תודה על התגובה המהממת!
אפשר להשתמש בגבינת שמנת במקום גבינה ושמנת מתוקה?
או רק במקום הגבינה של 5%?
הי רות, לא ניסיתי אבל אפשר במקום הגבינה 5% אם רוצים. תצא עוגה יותר דחוסה.
מיכל כל המתכונים שלך מוצלחים מאוד. תודה על עוד מתכון מעולה (התמונות מאוד עוזרות). יצאה עוגה פגז. אני אפיתי בתבנית 26 והיא יצאה ממש גבוהה אולי בגלל שגודל הביצים L או אולי בגלל שהביצים היו בטמפ' החדר. בכל אופן לא משנה מה הסיבה העיקר שזה יצא מעולה. כיף לי סוף סוף להצליח בעוגת גבינה. תודה לך מיכל
מסכימה איתך- העיקר שיצא מעולה! ועכשיו יש לך עוגת גבינה מעולה בארסנל שלך 🙂
תודה על השיתוף והתגובה.
היי מיכל,
מה גודל הביצים ששמים? ויש אפשרות לרשום גרמים? ואם פותחים את התנור זה לא הורס את התפיחה של העוגה?
תודה ואני ממש מחכה להכין את העוגה
היי אירה, אני משתמשת רק בביצים לארג׳, המתכון לא בגרמים, אני מודדת בעזרת כוסות מדידה- אבל אם מעדיפה גרמים יכולה תמיד להיעזר בטבלת המרות פשוטה. לא פותחים את התנור במהלך האפייה וגם לא חצי שעה לפחות לאחר כיבוי התנור- כפי שכתוב בגוף המתכון.
היי מיכל אפשר במקום תמצית ווניל סוכר ווניל?
תודה
והעוגה יצאה מוווושללממת הרגע היא יצאה מהתנור
תודה רבה!
היי נעמי,
פחות ״איכותי״ אבל לגמרי אפשרי.. איזה כיף לך! הכי בא לי פרוסה ממנה כרגע 🙂
לא רשמת מה גודל התבנית
דווקא רשום.. קוטר 24
הי מיכל. האם אפשר להמיר את האינסטנטפודינג במשהו אחר? למשל קורנפלור במשקל דומה? אינני אוהבת את הטעם של האינסטנט …
היי תמר קשה לי להגיד איך ייצא עם קורנפלור במקום אינסטנט כי לא ניסיתי אבל נראה לי שיעבוד.. חצי כוס קורנפלור במקום שקית אינסטנט פודינג ולהוסיף כפית תמצית וניל ומעט אבקת סוכר
במה אפשר להמיר את כפית הקמח לטובת רגישים לגלוטן חיטה
אולי קמח ללא גלוטן?