עוגת גבינה אפויה

לאחרונה גיליתי שכשאני קצת בדאון (מה לעשות, גם לי קורה לפעמים בתקופה ההזויה בה אנו חיים כרגע..), אני לא צריכה הרבה יותר מפרוסת עוגה טובה וכוס קפה בכדי לשפר את מצב הרוח.

עוגת הגבינה האפויה והפשוטה הזו, אינה יפה במיוחד, לא מקושטת בקרמים, פירורים וכו' ולמרות כל זאת – הכי הכי עושה את העבודה. היא פשוט עוגת גבינה, כמו של פעם, ללא שטיקים או פאנצ'ים, המורכבת בעיקר מגבינה (אפילו רזה יחסית, אין כאן גבינת שמנת, רק 1/3 כוס שמנת מתוקה על עוגה גדולה ..) – לא עוגת גבינה של קונדיטוריות – אלא עוגת גבינה של בית.

מה שכן, יש כאן 6 ביצים מופרדות. אני מבקשת לא לפסול אותה בגלל זה – אתם לגמרי תתמודדו. לעניין אותה גבינה רזה שסיפרתי עליה – אפשר שכל 750 הגרם של הגבינה הלבנה בעוגה תהיה 5%, אך אני אוהבת לשלב בין 9% ל-5%, תבחרו במה שמתאים לכם כמובן.

בנוסף, שימו לב שהאפייה פה קצת יותר מורכבת מבעוגות אחרות: לא מכניסים את העוגה לתנור ושוכחים ממנה עד שהטיימר מצפצף. גם שופכים מעט מים רותחים בתבנית תנור שמניחים בתחתית התנור (כמו שעשינו כבר פה ופה למשל), גם מורידים את הטמפרטורה של התנור לאחר 10 דקות אפייה וגם, לאחר סיום האפייה מכבים את התנור אך לא מוציאים את העוגה למשך 45 דקות (אל תדאגו אחזור על הדברים במהלך המתכון ) .

עוגה זו מצטרפת לעוגת הגבינה ופירורים המושלמת, לעוגת הגבינה המצופה בקרם וניל (שדומה מאד לזאת בבסיסה), לעוגת הגבינה והקינמון הנפלאה, לעוגת הגבינה הקרה, לעוגת הגבינה עם האוכמניות המדהימה, לעוגת גבינה עם לוטוס שכולם אוהבים ולעוגת גבינה, שוקולד ואייריש קרים המיוחדת. נדמה לי שאפשר להבין את אהבתי הגדולה לעוגות גבינה דרך המגוון שכבר יש בבלוג.

לאחר הוצאת העוגה מהתנור, לא נבהלים מצניחתה או מהסדקים על פניה (עוגה עם אופי, כבר אמרתי?), מצננים את העוגה על השיש ומעבירים להמשך קירור במקרר. העוגה טעימה קרה, אך גם בטמפרטורת החדר.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

750 גר' גבינה לבנה (9%, 5% או שילוב של השניים)

6 ביצים מופרדות

1/3 כוס שמנת מתוקה

3/4 כוס סוכר

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

3 כפות קורנפלור

1 כף גדושה קמח תופח

1 כפית תמצית וניל

חמאה לשימון התבנית

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

מקציפים את החלבונים בקערת המיקסר וכשמתחילות להיות בועות, מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף יציב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בקערה גדולה נפרדת מערבבים את הגבינה, החלמונים, פודינג הוניל, תמצית הוניל והשמנת המתוקה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הקורנפלור והקמח התופח ומערבבים, רק עד שנטמעות בתערובת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מקפלים בעדינות את קצף החלבונים לתערובת, בשלוש נאגלות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים לתבנית קפיצית בקוטר 24 משומנת בחמאה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מסדרים בתנור תבנית בעלת שוליים ומניחים את התבנית הקפיצית עליה, כעת שופכים מים רותחים על תבנית התנור ומתחילים באפייה.

לאחר כ-10 דקות מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות עוד שעה. מכבים את התנור ולא פותחים את הדלת למשך חצי שעה נוספת.

מוציאים, מצננים ומעבירים למקרר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

העוגה טעימה ישר מהתנור וגם קרה מהמקרר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
21 תגובות
  1. ליהי הגב

    אפשר לאפות בתבנית חד פעמית עגולה?

    • מיכל הגב

      היי ליהי, לא ניסיתי..
      את יכולה אבל בטוח זמני האפייה ישתנו, תעקבי אחר התנור מבלי לפתוח במהלך האפייה

      • ליהי הגב

        היי שוב תודה על התגובה המהירה!
        אבל מה לגבי התבנית עם המים אי אפשר לשים בתוכה תבנית חד"פ.. יש פיתרון אחר?

        • מיכל הגב

          היי ליהי, פשוט הניחי את תבנית המים החמים בתחתית התנור מבלי שתיגע בתבנית הנייר כמובן

          • ליהי

            מצאתי בסוף תבנית קפיצית ועשיתי כמו שרשמת..התמונות מאוד עוזרות,
            שמתי מעט מים בתבנית מקווה שזה ייצא טוב.
            אעדכן כשאסיים!

          • מיכל

            בהצלחה

          • ליהי

            אחרי 10 דקות (מהסשן של השעה) הקרום למעלה נהיה חום יפה כזה אז הורדתי עוד את הטמפ' כדי שהוא לא יישרף, יש עוד 50 דק..

  2. ליהי הגב

    היי
    חוזרת לעדכן שיצאה מוצלחת מאוד, הנמכתי את הטמפ' כי זה השחים מהר יחסית והוספתי עוד מים רותחים בתבנית..
    תודה על המתכון והעצות!!!

  3. ענת הגב

    רכה, נימוחה, יציבה, וטעימה.
    בקיצור: ממש מושלמת.
    אפילו אפיקורסים שאינם חובבי עוגות גבינה ישנו את דעתם.

    המרנו את השמנת בגבינת ריקוטה לטובת חסכון קלורי ואת הפרדת הביצים לטובת עצלות. ועדיין יצאה מושלמת!

    • מיכל הגב

      הי ענת, מעולה לדעת שיצאה כל כך מושלמת גם עם ריקוטה וללא הפרדת ביצים- תודה על התגובה המהממת!

  4. רות הגב

    אפשר להשתמש בגבינת שמנת במקום גבינה ושמנת מתוקה?
    או רק במקום הגבינה של 5%?

    • מיכל הגב

      הי רות, לא ניסיתי אבל אפשר במקום הגבינה 5% אם רוצים. תצא עוגה יותר דחוסה.

      • סוזי הגב

        מיכל כל המתכונים שלך מוצלחים מאוד. תודה על עוד מתכון מעולה (התמונות מאוד עוזרות). יצאה עוגה פגז. אני אפיתי בתבנית 26 והיא יצאה ממש גבוהה אולי בגלל שגודל הביצים L או אולי בגלל שהביצים היו בטמפ' החדר. בכל אופן לא משנה מה הסיבה העיקר שזה יצא מעולה. כיף לי סוף סוף להצליח בעוגת גבינה. תודה לך מיכל

        • מיכל הגב

          מסכימה איתך- העיקר שיצא מעולה! ועכשיו יש לך עוגת גבינה מעולה בארסנל שלך 🙂
          תודה על השיתוף והתגובה.

  5. אירה הגב

    היי מיכל,
    מה גודל הביצים ששמים? ויש אפשרות לרשום גרמים? ואם פותחים את התנור זה לא הורס את התפיחה של העוגה?
    תודה ואני ממש מחכה להכין את העוגה

    • מיכל הגב

      היי אירה, אני משתמשת רק בביצים לארג׳, המתכון לא בגרמים, אני מודדת בעזרת כוסות מדידה- אבל אם מעדיפה גרמים יכולה תמיד להיעזר בטבלת המרות פשוטה. לא פותחים את התנור במהלך האפייה וגם לא חצי שעה לפחות לאחר כיבוי התנור- כפי שכתוב בגוף המתכון.

  6. נעמי הגב

    היי מיכל אפשר במקום תמצית ווניל סוכר ווניל?
    תודה
    והעוגה יצאה מוווושללממת הרגע היא יצאה מהתנור
    תודה רבה!

    • מיכל הגב

      היי נעמי,
      פחות ״איכותי״ אבל לגמרי אפשרי.. איזה כיף לך! הכי בא לי פרוסה ממנה כרגע 🙂

  7. מרים הגב

    לא רשמת מה גודל התבנית

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן