סלט תפוחי אדמה שווה במיוחד

 

סלט תפוחי אדמה "כמו של פעם" כבר יש בבלוג, אותו "סלט מיונז" פשוט וידוע עם הגזר והאפונה. היום אציג בפניכם סלט תפוחי אדמה שונה, קצת יותר מתוחכם, עם שילוב טעמים מורכב מעט יותר, אך שגם אותו בפועל ממש קל להכין.

מה שכן, ישנו מרכיב בסלט שרוב הסיכויים שאין לרובכם בבית, מרכיב אשר עושה את כל ההבדל. אני מתכוונת לממרח חזרת, אותו ניתן למצוא באגף המיונזים ברוב הסופרים. תתכוננו להודות לי, כי בנוסף לשילובו בסלט זה (השילוב שלו עם תפוחי האדמה ושאר המרכיבים פשוט מדהים), הוא הולך להקפיץ את הכריכים שלכם לשחקים. אם אתם לא מוצאים את ממרח החזרת או שלא מתחשק לכם לקנות אותו, המירו אותו בחצי כפית וואסבי (או יותר, לפי טעמכם), שגם ייתן בעיטה נפלאה לסלט שלנו.

בנוסף לממרח החזרת, תמצאו כאן כמה side kicks די צפויים בסלט תפוחי אדמה, כמו מיונז וחרדל. שימו לב שנוסיף כאן חרדל גרגרים שפצפוציו שלו יוסיפו לנו עוד טקסטורה כיפית. אם אין לכם חרדל גרגרים, גם חרדל דיז'ון חלק יעשה את העבודה.

בנוסף, תמצאו כאן גם חומץ, שמנת חמוצה (שכל כך טובה פה!), שני סוגי בצל: גם בצל ירוק וגם שאלוט קצוץ קטן קטן ברוטב.. ועוד. כאשר כל אלה ביחד מתחברים לסלט שווה במיוחד. שימו לב ששילבתי ברוטב גם חומץ (בן יין אדום) וגם מעט מיץ לימון, אם אפשר אל תוותרו על שניהם. אם אין לכם חומץ בן יין אדום, גם חומץ תפוחים או חומץ בן יין לבן יתאימו.

השילוב של המיונז והשמנת החמוצה מוצלח כאן במיוחד. נכון, הסלט היה עובד גם אם היה מושתת רק על אחד מהם, אבל במקרה הזה אחד ועוד אחד הוא הרבה יותר משניים. מה שכן, אם מתחשק לכם, ניתן להמיר את השמנת החמוצה בקרם פרש.

בחרתי לבשל את תפוחי האדמה בשלמותם על קליפתם במים רותחים (אני עכשיו ממש בתקופה של תפוחי אדמה גורמה – הלבנים הקטנים יחסית). לאחר בישולם, אני מצננת אותם, מקלפת ואז חותכת לקוביות. מתקבלים ביסים פשוט מדויקים של תפוחי אדמה. דרך אגב, מי שרוצה מוזמן שלא לקלף את תפוחי האדמה ולהשאיר אותם עם קליפתם בסלט – מה שיעניק טקסטורה נוספת ויהפוך את הסלט ליותר כפרי. אני אישית מעדיפה לקלף.

ניתן להכין את הסלט מראש, כך שיהיה מוכן במקרר כמה שעות טובות לפני ההגשה. גם את מהלך ההכנה עצמו אפשר לפרק, ולבשל את תפוחי האדמה מראש ולצנן עד שמתחילים להרכיב את המנה.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

800 גר' תפוחי אדמה גורמה (כ- 8-9 תפוחי אדמה בינוניים-קטנים)

2 כפיות חרדל דיז'ון גרגרים

2 כפות חומץ בן יין אדום/לבן

4 כפות שמן זית

1 שאלוט קצוץ דק דק

2 כפות גדושות מיונז

2 כפות שמנת חמוצה

1 כף רוטב חזרת (או להמיר בחצי כפית וואסבי)

מיץ מחצי לימון

2 בצלים ירוקים קצוצים דק

1/2 כפית מלח

פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

מכניסים את תפוחי האדמה השלמים לסיר מלא מים קרים מומלחים. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ-10 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים מספיק, כך שסכין מוחדרת אליהם בקלות. מוציאים את תפוחי האדמה למסננת ומצננים.

בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים, מערבבים בקערה קטנה את החרדל, החומץ, שמן הזית והשאלוט הקצוץ יחד עם 1/2 כפית מלח ופלפל שחור טחון טרי.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כשתפוחי האדמה הצטננו מספיק כך שניתן "להתעסק" איתם, מקלפים אותם וחותכים לקוביות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מערבבים את תפוחי האדמה יחד עם רוטב החרדל, כך שיצופו היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מערבבים בקערה את המיונז, השמנת החמוצה, ממרח החזרת (או הוואסבי) ומיץ הלימון.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים לתפוחי האדמה, יחד עם הבצל הירוק הקצוץ ומערבבים בעדינות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים מיד או מאפסנים במקרר עד להגשה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

המנה מוכנה

דג במעטפה

את המנה המיוחדת הזו אמי מכינה כבר שנים כשמארחת לארוחות

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. ציבי הגב

    נשמע נהדר ודומה מאוד לסלט תפוחי האדמה השוויצרי. מה אם יש לי שורש חזרת טרי בבית?
    כדאי לגרר?
    שנה טובה ומתוקה!

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן