סלט כרוב צלוי

הסלט הבא הוא בן כלאיים של סלט כרוב פשוט וטוב (שמופיע בצורות שונות ומרובות בבלוג) וסטייק הכרוב, אחד המתכונים היותר נקראים כאן בבלוג. או במילים אחרות – יש בבלוג הרבה סלטי כרוב, אך סלט כרוב צלוי עוד לא היה לנו פה – ו-וואו כמה שהוא טעים.

לאחר שנצלה בתנור קוביות של כרוב, כל שיישאר לעשות הוא לתבל ברוטב וינגרט קליל, בתוספת פרמזן שמשתדך באופן מופלא (או שלא – הסלט מעולה גם בלעדיו), קצת גרעינים קלויים ועירית קצוצה ומתקבל סלט מפתיע וכה מוצלח.

מי שמעוניין בסלט שאינו חלבי, הסירו את הפרמזן בלב שלם – הוא מאד טעים גם בלעדיו. באותו אופן גם תוספת העירית הקצוצה וגרעיני החמניה הקלויים אופציונאליים בלבד – הכרוב הצלוי יחד עם הוינגרט בהחלט נפלאים גם "רק" יחדיו, שחקני החיזוק מוסיפים הרבה אבל לא בגדר חובה.

הסלט טעים חם, פושר או קר. היכונו להתאהב בסלט כרוב עם טוויסט, שיצטרף לארסנל סלטי הכרוב הקבועים שלכם, מסלט הכרוב והנבטים האסייתי וסלט הכרוב עם הגרעינים ומייפל, דרך הקולסלאו וסלט הכרוב עם התירס ועד סלט הכרוב עם גזר ואטריות וסלט הכרוב התאילנדי (ויש עוד ועוד.. הציצו בארכיון בבלוג).

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

כרוב לבן קטן (תכלס אפשר גם אדום), חצוי וחתוך לריבועים בגודל של כ-2.5 ס"מ

3 כפות שמן זית

מלח ים, פלפל שחור טחון טרי

אופציונאלי:

חופן עירית קצוצה דק

חופן גרעיני חמניה

לרוטב:

3 כפות שמן זית

1 כף חומץ אורז

2 כפות סויה

1 כפית חרדל דיז'ון

1 שן שום כתושה

מלח, פלפל

אופציונאלי:

2 כפות פרמזן מגורד

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומפזרים עליה את הכרוב החתוך.

מזלפים 3 כפות שמן זית על הכרוב ומתבלים במלח ים ופלפל שחור טחון טרי, מערבבים היטב עם הידיים ומסדרים בשכבה אחידה.

צילום: דוד בכר/הארץ

אופים למשך 20-25 דקות, כאשר כבר כעבור 18 דקות מציצים בתנור לוודא שלא נשרף. אנו רוצים שקצוות הכרוב ישחימו אך לא יישרפו.

צילום: דוד בכר/הארץ

בזמן שהכרוב בתנור מכינים את הרוטב:

מכניסים את כל חומרי הרוטב לקערה או צנצנת: 3 כפות שמן הזית, כף חומץ האורז, 2 כפות הסויה, כפית החרדל, שן השום הכתושה, הפרמזן המגורד (אם משתמשים) ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור טחון טרי. מערבבים היטב ומניחים בצד.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

אם משתמשים, קולים את גרעיני החמניה על מחבת בצד. מניחים בצד.

צילום: דוד בכר/הארץ

מעבירים את הכרוב לקערה, מוסיפים את העירית הקצוצה וגרעיני החמניה הקלויים (אם משתמשים), מזלפים מעל את הרוטב, מערבבים ומגישים חם, פושר או קר.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

סופריטו

סופריטו, הצלי המפורסם מהמטבח הספרדי (ולא רק..) של עוף ותפוחי

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. מיכל הגב

    הי
    במה ניתן להמיר את הגרעינים? צנוברים יתאימו או משהו אחר?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן