הסלט הבא הוא הסלט שאבי הכי אוהב שאני מכינה לו. לטענתו, הוא מסוגל לאכול ממנו בוקר, צהרים וערב. זהו סלט עגבניות ועשבי תיבול טרי ורענן, עם פיקנטיות נפלאה בזכות שילוב של שום, בצל ופלפל חריף, שלושת המרכיבים האהובים על אבי באוכל (לקינוחים קיבה נפרדת, כן? ).
מאז שאני זוכרת את עצמי, אני זוכרת את אהבתו של אבי לשום ובצל. כיצד היה נוגס בבצל כמו בתפוח ואת שיני השום השלמות בה עיטרה אמי את צלחת ארוחת הערב שלו. מי שמכיר, מיד יזהה את הדימיון ל-"סלט דודו" המפורסם ממסעדת אידי האגדית באשדוד. הם לא זהים, אך בהחלט מבוססים על אותו עיקרון של סלט עגבניות חריף וטוב.
אני אוהבת להרכיב את הסלט ממגוון עגבניות שונות: שילוב של עגבניות שרי מסוגים שונים הוא האהוב עליי, אך כמובן שניתן לשלב גם עגבניות אחרות. הסלט שלי תמיד מורכב מהרכב עגבניות שונה, אך בכל מקרה, עגבניות שרי תמר יהיו שם. אני מוסיפה צרור של כוסברה ופטרוזיליה, אך מי שאינו אוהב כוסברה מוזמן להוסיף רק פטרוזיליה כמובן.
כרגיל, הסלט קם ונופל על איכות חומרי הגלם, הקפידו להשתמש בעגבניות טריות ובשלות, בעשבי תיבול ירוקים ורעננים ובשמן זית משובח טעים. אני אוהבת לשלב בצל סגול, אך גם בצל לבן יתאים. כמות הפלפל החריף תלויה במידת חריפותו ומידת החריפות המועדפת עליכם (תמיד ממליצה לבדוק על השפתיים).
מצרכים:
מגוון עגבניות טריות שונות – סה"כ כ- 1 ק"ג (כאמור, אני אוהבת לשלב סוגים שונים של עגבניות שרי אותן חותכת לאורך ל-2 או 4, תלוי בגודלן.. אפשר גם כמה עגבניות רגילות חתוכות לקוביות)
בצל אדום קטן קצוץ
פלפל חריף קטן, קצוץ
3 שיני שום כתושות
עלים מצרור כוסברה, קצוצים
עלים מצרור פטרוזיליה, קצוצים
מיץ מלימון בינוני או 1/2 לימון גדול
1 כף חומץ בלסמי
כ-5 כפות שמן זית טוב
מלח ים, פלפל שחור טחון טרי
הוראות הכנה:
מכניסים את כל החומרים לקערה, מערבבים בעדינות ומגישים.
עד הפעם הבאה,
מיכל