כנפיים ברוטב חמוץ מתוק בתנור

פעם שלישית גלידה?

יותר לכיוון פעם שלישית גליה במקרה שלנו 😀

היום אני מציגה בפניכם מתכון נוסף של גליה, אמה של מיטלי, בהמשך לשני השלאגרים הקודמים שלה – הלוא הם סלט הסלרי ומנת העוף ואורז בתנור.

לפני שנתחיל, עליי להתוודות שאני לא אוהבת להתעסק בכנפיים – נכון אני אוכלת הכל מהכל ואפילו מאד אוהבת בשר, אבל משהו בהתעסקות עם כנפיים (ובעיקר בשיערות שבכל זאת נותרות עליהן אחרי הניקוי של הקצב..) מרתיע אותי במיוחד.

שלא תבינו לא נכון, אתענג בכיף על דלי של באפלו ווינגס ששורפים את הלשון או על הכנפיים האגדתיות של הדיקסי השוחות ברוטב החמאתי, אבל להכין אותם בבית בעצמי לא יצא לי כבר שנים רבות.

עד שמיטל שוב סיפרה לי, בדרך אגב, על מתכון של אמה "ללקק את האצבעות" – ליטרלי. הרי כבר הבנתי שגליה יודעת היטב את דרכה בין כותלי המטבח (עם הצלחות לא מתווכחים וכו') וכך באותו שבוע מגש ריחני של כנפיים ברוטב חמוץ מתוק יצא מתנורי. משפחתי הסכימה (במיוחד חמי ואחי הגדול שעל צלחתם נערמו ערימות מרשימות של שרידי כנפיים) כי אכן מדובר במתכון שיש לשגר לבלוג.

שימו לב שההשרייה ארוכה במיוחד במתכון זה, ועל כן מומלץ להשרות במשך לילה. אני השריתי את הכנפיים כמעט 24 שעות וכאמור יצא מעולה.

בנוסף, כפי שכבר הבנתם, אנא בקשו מהקצב שלכם כנפיים נקיות מנוצות ושיערות כמה שאפשר, את העור כמובן משאירים.

אחרון ודי -אל תיבהלו מכמויות הסוכר החום במרינדה, המתכון הוא לכמות גדולה של 25 כנפיים – אתם מוזמנים להכין מראש חצי כמות של 12-13 כנפיים ואז לקצץ את מידות המרינדה בחצי.

הסוכר החום מתקרמל באפייה ובשילוב עם החומץ ושאר התיבול – מתקבלות כנפיים ברוטב חמוץ מתוק משגע. ניתן להגיש על ערימת אורז לבן, כמנה ראשונה בפני עצמה (אמריקן סטייל) או כאחת העיקריות על השולחן, מדובר במנה נפלאה.

מצרכים:

מצרכים לכנפי עוף
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

25 כנפיים מנוקות

למרינדה:

2 כוסות חומץ רגיל 5%

4 כפות סויה

1 כוס סוכר חום

8 שיני שום כתושות

2 כפות דבש

הוראות הכנה:

מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה, מוסיפים את הכנפיים (או לחילופין שופכים על הכנפיים כמו במקרה המצולם), מערבבים היטב, עוטפים ומשרים במקרר לפחות 10 שעות (עדיף להכין ולהשרות יום לפני ההגשה).

ערבוב הרוטב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מזיגת המרינדה

כנפי עוף במרינדה

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מניחים את הכנפיים בשכבה אחת על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה ושופכים מעליהן את יתרת המרינדה שנותרה בקערה.

כנפיים לפני הכניסה לתנור

מכסים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור. כעבור חצי שעה מסירים את האלומיניום וממשיכים לאפות עוד שעה. סך הכל משך האפייה הוא שעה וחצי.

הכנפיים מוכנים

הכנפיים על צלחת הגשה

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

קפרזת תאנים

הסלט הקייצי והמרענן הזה, שהוא בעצם מעין קפרזת תאנים, נולד

לחם בירה

היום אני מעלה את המתכון הראשון ללחם כאן בבלוג –

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. שרה ירון הגב

    האם יעבוד גם עם פולקס.?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן