כוסמת עם ירקות

כפי שיצא לי לשתף בתפריט ראש השנה, חמי היקר עד מאד, יעקב, נפטר לפני חודשים ספורים והותיר אחריו ריק גדול, שאנחנו עדיין מנסים ללמוד לעכל. במהלך השבעה, שהתקיימה אצלינו בבית, משפחה וחברים הביאו לנו, בין היתר, הרבה אוכל ביתי ומנחם. באחד הימים, זיוה, דודתי האהובה (אותה אחת שהביאה לנו כבר את האורז הירוק, הפריקי בתנור והעוף האדום, בין היתר), הגיעה עם סירים מלאים בכל טוב: האחד של הקציצות ברוטב עגבניות המעולות שלה, השני של כוסמת עם ירקות והשלישי של אורז פרסי (שגם אותו אביא לכם הזדמנות ראשונה).

כפי שיצא לי כבר לשתף בעבר במתכון של מרק הכוסמת והפטריות, שנים שאני נמנית במועדון האנטי-כוסמת. בעיקר הריח שלה עשה לי רע עד מאד. בשנים האחרונות חלה תפנית בגישתי לכוסמת (אין ספק שמרק הפטריות והכוסמת שיחק תפקיד משמעותי בשיפט זה) ועל כן פתאום גיליתי את עצמי נהנית מאד מסיר הכוסמת והירקות המזין והבריא שזיוה הביאה.

במידה ואתם לא זוכרים כמה כוסמת בריאה לנו (בכל זאת כתבתי הסבר מפורט במתכון הזה), אזכיר לכם שהיא עשירה, בין היתר, בברזל ואבץ והיא אינה מכילה גלוטן ולכן מתאימה לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן באשר הם. יתר על כן, החלבון שבכוסמת הינו חלבון מלא העוזר בהורדת לחץ דם גבוה, בהורדת הסוכר בדם ובהורדת רמת הכולסטרול בדם. תודו שעכשיו עוד יותר מתחשק לכם להוסיף את המנה העשירה, הטעימה והבריאה הזו לארוחה הבאה שלכם, והאמת היא שהיא תתאים כתוספת לכל ארוחה באשר היא.

כמובן, שכמו בהרבה מנות אחרות, גם כאן אפשר לשחק ולגוון עם הירקות שמוסיפים למנה. למשל, אין בעיה להמיר את הכרישה בבצל, להחסיר את הפטריות, להוסיף זוקיני מגורד ועוד ועוד. כרגיל, לכו על מה שאתם אוהבים.. אני כן יכולה לומר לכם שהשילוב המפורט במתכון פשוט נפלא.

שימו לב שבין חומרי התיבול תמצאו כאן גם כפית תבלין טוסקנה – שזה בעצם תערובת תבלינים מוכנה, המורכבת לרוב משילוב של מלח, פלפל, שום, פפריקה ועשבי תיבול שונים. אני אוהבת את תבלין הטוסקנה של תבלינסקי (כמובן שזה לא שת"פ), אך כמובן שגם תערובת טוסקנה של חברות אחרות תתאים. אם אתם כבר רוכשים תבלין טוסקנה, דעו שהוא נפלא גם על דגים, תפוחי אדמה, אנטיפסטי ועוד. כמובן, שמנת הכוסמת והירקות הזו תהיה נפלאה גם בלי תבלין טוסקנה, במידה ואתם הולכים על אופציה זו, פשוט חזקו את שאר התבלינים: המלח, הפלפל, הפפריקה המתוקה והשום הגבישי.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

500 גר' (חבילה, כ-2 וחצי כוסות) כוסמת שטופה

רבע כרוב קטן פרוס לפרוסות דקות

1 כרישה גדולה קצוצה (או 2 קטנות, רק החלק הלבן והירוק בהיר)

2 גזרים מגורדים על פומפיה

חצי חבילת פטריות שמפיניון חתוכות גס (כ-130 גר')

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית תבלין טוסקנה

פלפל שחור טחון טרי

1/2 כפית שום גבישי (אבקת שום)

כפית וחצי מלח (לבישול הכוסמת) + 1/2 כפית מלח (לתיבול הירקות)

4 כפות שמן זית, מחולקות

הוראות הכנה:

במחבת גדולה מחממים את 2 כפות שמן הזית, מוסיפים את הכרישה, הגזר והכרוב ומערבבים, במשך כ- 10 דקות, מדי פעם עד שהכרוב מתכווץ.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את פטריות השמפיניון, מערבבים וממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב מדי פעם, כ-10-15 דקות נוספות. מסירים מהאש.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

בינתיים, בסיר נפרד מחממים 2 כפות שמן זית, מוסיפים את הכוסמת השטופה ומערבבים עד שמצופה בשמן, במשך כ-2 דקות.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים 3 ו-3/4 כוסות מים רותחים ומערבבים.

צילום: דוד בכר/הארץ

מתבלים בכפית וחצי מלח ומערבבים.

מחכים לרתיחה, מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים ומבשלים במשך 20 דקות.

מתבלים את תערובת הירקות בכפית פפריקה מתוקה, כפית תבלין טוסקנה, 1/2 כפית שום גבישי, 1/2 כפית מלח ופלפל שחור טחון טרי בנדיבות ומערבבים.

צילום: דוד בכר/הארץ

מערבבים את תערובת הירקות המתובלת עם הכוסמת ומגישים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. אופיר הגב

    טריק שלמדתי מלייזה פנלים, להשרות את הכוסמת במים קרים עם מלח לפחות 4 שעות (אני משאיר לילה במקרר). מסנן שאריות נוזלים ומכאן ממשיך עם המתכון.
    חוסך את זמן הבישול בכוסמת, דורש הכנה מוקדמת של בערך דקה.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן